× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TRIEDA A BIEDA #5


20.11.2018

Tipsport Liga opäť servíruje neúprosný sled zápasov a včera preto dostala prednosť prognóza dnešného kola. Naša redakcia však čitateľov nechcela ukrátiť o zaujímavosti a rôzne štatistiky z uplynulého týždňa. Kto podával excelentné výkony a zaslúžil si označenie TRIEDA? A komu sa naopak vôbec nedarilo a museli sme ho chtiac-nechtiac zaradiť medzi BIEDU? Dozviete sa už v piatom pokračovaní tejto série...

TRIEDA

Rýchle góly HK Poprad proti Liptákom (+VIDEO)

V zápase 21. kola privítali Kamzíci na svojom ľade Liptákov a aj napriek bezgólovej prvej tretine si fanúšikovia domáceho tímu v druhej tretine prišli na svoje. A to hneď od samého úvodu druhého dejstva. Mimoriadne aktívny vstup do druhej tretiny vyniesol Popradu hneď trojgólové vedenie a zaujímavosťou je, že góly padli v priebehu 81 sekúnd. Liptáci tak už po niekoľký krát nezvládli krátky časový úsek zápasu a to ich stálo dôležité body. Všetky góly si môžete pozrieť aj na videu, ktoré vám prinášame vďaka spolupráci s Huste.tv, takže nie je potrebné to do detailov opisovať. :)

 

 

Skvelý týždeň tímu MAC Budapešť

Tím z metropoly Maďarska síce zažíval rozpačitý úvod do sezóny, čo bolo vzhľadom na rapídny kvalitatívny skok, pochopiteľné. Postupne sa však toto mužstvo oťukalo a sporadicky dokázalo obrať o body aj tie najkvalitnejšie slovenské tímy. Už výhra v Košiciach naznačila potenciál MAC-u, po nej nasledoval zisk bodu proti Zvolenu. Všetko vyvrcholilo v priebehu uplynulého týždňa, kedy MAC Budapešť zaznamenal 3 výhry z 3 zápasov, a teda plný bodový zápis. Svoj podiel na tom mala najmä fungujúca ofenzíva a zlepšené presilové hry. Mužstvo z hlavného mesta našich južných susedov dokázalo vsietiť súperom až 13 gólov a získalo skalpy Detvy, DVTK a prekvapivo aj Nových Zámkov. Z desiatich ponúknutých početných výhod MAC využili tri a výborný týždeň zaznamenali hráči ako Klempa, K.Nagy, Orban, či Langkow. Zdá sa, že MAC ešte nepovedal posledné slovo a bude chcieť v tabuľke aj naďalej stúpať. Momentálne ich delí 9 bodov od šiestej Nitry...

 

HKM "Demoličná Čata" Zvolen

Čisto štatisticky vzaté - Zvolen aktuálne až neuveriteľným spôsobom kraľuje všemožným štatistikám. Prvé miesto v tabuľke, najvyšší počet vstrelených gólov, dokonalý týždeň zavŕšený zdrvujúcou porážkou Košíc a to dokonca na ich ľade. Vo forme hrajúci Rytieri najprv zmietli Nitru, následne si poľahky poradili na ľade Žiliny, aby v šlágri 23. kola pripravili nepríjemný zážitok najvyššej návšteve sezóny v Steel Arene. V troch zápasoch sa presadili až 18-krát, využili 6 z 11 početných výhod, vďaka čomu sú na čele tejto štatistiky s úspešnosťou využitia 27,62%. Výborný týždeň prežili najmä Špirko (3+4), Zuzin (3+4) a Michal Chovan (2+4), ktorý paradoxne pri sedemgólovej nádielke prišiel o svoju 16-zápasovú bodovú sériu. Najlepším strelcom ligy je Milan Kytnár (17 gólov) a teraz zbystrite prosím pozornosť - tento skúsený útočník má momentálne až 27,9% úspešnosť streľby! Pod Pustým hradom však krotia vášne a sú si vedomí, že dôležité bude play-off. Napriek tomu však Zvolen momentálne ničí takmer všetko, čo mu príde do cesty a preto nemôže byť pochýb o ich zaradení do TRIEDY.

 

BIEDA

Smeruje Žilina do baráže?

Mesiac november je pre Žilinu zatiaľ mesiacom neúspechov. Pri tom október žilinskí "vlci" zakončili pomerne sľubne a možno si ešte spomínate, že sme brankára Mikoláša zaradili v tretej časti tejto série do tzv. triedy. Ani on však nezabránil katastrofálnemu týždňu, počas ktorého Žilina prehrala všetky svoje stretnutia a prepadla sa na chvost tabuľky. Klincom do rakvy bolo nezvládnuté dvojgólové vedenie v poslednom stretnutí proti Detve. Momentálne sa tím spod Dubňa javí ako najväčší adept na baráž o udržanie, kde by sa teoreticky mohli stretnúť aj proti ich obrovskému rivalovi - Martinu. Nič proti Žiline, no pri diváckom nezáujme, o ktorom sme nedávno písali, si vieme na ich mieste predstaviť pokojne aj Martin, kde to hokejom nikdy neprestalo žiť. Dokáže sa Žilina ešte pozviechať? A má vôbec financie na to, aby bola konkurencieschopná?

 

Ďalší čierny týždeň pre Liptákov

Tím z Liptova sa objavuje v našej "biede" pomerne často, no na rozdiel od Žiliny im slúži ku cti fakt, že stále hrávajú drvivú väčšinu zápasov na súperových klziskách. Inak tomu nebolo ani v uplynulom týždni, kedy Liptáci prehrali na ľade silného Popradu, o čom ste sa už dočítali vyššie. Veľkým dôvodom zaradenia do nepopulárnej časti tejto série je však "výbuch" v "domácom" zápase proti Košiciam. Liptáci prehrali hanebne 1:7, čo sa snažili napraviť na ľade Banskej Bystrice. Obhajcovia titulu síce premárnili dvojgólové vedenie, zápas však napokon dotiahli do víťazného konca a hostia tak ukončili týždeň bez zisku čo i len jediného bodu.

 

Trápenie Nitry v presilovkách pokračuje

Ťažko povedať, čo stojí za trápením Nitry v početných výhodách, veď ešte v minulej sezóne v tejto dôležitej štatistike boli na druhej priečke. Samozrejme, strata Mikúša, Krištofa a Pauloviča, ktorí sa starali o väčšinu presilovkových gólov, je citeľná. Napriek tomu sa však domnievame, že sila nitrianskej ofenzívy je stále veľká a prepad z vlaňajších 21,5% na súčasných 14% je markantný. Nitrianske početné výhody spomíname v biede už druhýkrát a príčinou je len 1 gól v 14 presilovkách, ktoré mali Corgoni v uplynulom týždni k dispozícii. Chýbajú góly najmä od obrancov Mezeia a Raisa, ktorí vlani zaznamenali zhodne po 4 presilovkové góly. Mezei však v tomto ročníku neskóroval vôbec, Rais zatiaľ len raz. Čo sa deje, že to od tej modrej nechce padať?

Ocitlo sa vaše obľúbené mužstvo v TRIEDE? Neváhajte preto a zdieľajte článok na svojom Facebooku! :) Nezabudnite sledovať naše sociálne siete, na Facebooku nám stále beží súťaž o tipsportligový puk a na Instagrame máme vždy tie najaktuálnejšie grafiky a stories, v ktorých si môžete zahlasovať aj o víťazoch dnešného kola.

PODOBNÉ ČLÁNKY