× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Vladislav Habal: „Keď sa vyhráva, všetci sa pýtajú kto dal góly, ak sa prehrá všetkých zaujíma kto chytal!" (ROZHOVOR)


08.12.2018

V posledných troch sezónach je brankárskou jednotkou Košíc, Vladislav Habal. Rodák zo Sokolova je bývalým mládežníckym reprezentantom Českej republiky a svojimi výkonmi si na slovensku vydobyl skvelé meno. Počas celého pôsobenia v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži patrí k najlepším brankárom v Tipsport lige. Sympatický gólman odohral viacero zápasov aj v najvyššej českej lige, kde nazbieral potrebné skúsenosti. Po sezóne 2015/16 vyskúšal šťastie za hranicami a posilnil HC Košice. Práve na východe sa stal veľkou oporou tímu a obľúbencom fanúšikov. S dvadsaťsedemročnou jednotkou Košíc sme sa nedávno pozhovárali ohľadom rôznych aktuálnych tém, ale aj zaujímavosti.

 

Keď sa pozrieme do minulosti, celý čas ste pôsobili v rodnom Česku a Košice sú Vašim prvým pôsobiskom za hranicami. V čom je Tipsport liga iná? Dá sa to porovnať?

"Každá liga má svoje pre, aj proti. Nechcel by som to však porovnávať." 

 

Zvykol ste si už ako legionár na východe Slovenska?

"Ja sa za legionára už vôbec nepovažujem. Na východe som si zvykol úplne výborne. Mám tu rodinu a cítime sa tu ako doma."

 

Aktuálne je to už Vaša tretia sezóna v drese Košíc. Počas celého pôsobenia v tomto klube ste jednotkou a jednou z opôr tímu. Je to tým, že Vám tento klub sedí? Cítite zlepšenie oproti predchádzajúcim pôsobiskám?

"V prvých dvoch sezónach som nebol braný ako jednotka a zakaždým som si túto pozíciu vybojoval. Až teraz, tretiu sezónu som v úplne inej pozícii. Košice mi ako tím veľmi sedia a za tri roky pociťujem zlepšenie. Ide hlavne o dôveru ako trénerov, tak aj vedenia a hlavne od nášho trénera brankárov, s ktorým sa mi výborne spolupracuje."

 

Posledné dve sezóny sa žiaľ Košiciam nepodarilo postúpiť do semifinále play-off, avšak túto sezónu sa zatiaľ darí. Veríte, že sa to tentoraz podarí? Aké sú ciele?

"Posledné dve sezóny neboli z tímového hľadiska vydarené a tak pevne verím, že tento rok vyhráme ten posledný zápas sezóny!"

 

S kým z kabíny si najviac rozumiete mimo ľadu? Kto sa naopak stará o atmosféru v kabíne? "Mimo ľadu si najviac rozumiem so Škorvim (Stanislav Škorvánek, pozn. red.), ale problém nemám s nikým."

 

Pozícia brankára nebýva stále jednoduchá a mnohokrát po prehranom zápase vinia fanúšikovia práve gólmanov. Ako sa k tomu osobne staviate?

"Poviem to jednoducho. Keď sa vyhráva, všetci sa pýtajú kto dal góly, ak sa prehrá všetkých zaujíma kto chytal!"

 

Aj napriek veľkej konkurencii ste stále jedným z najlepších brankárov v lige. Beriete niekoho ako konkurenta?

"Každý v lige je konkurent, avšak ja sa na to nepozerám a sústreďujem sa iba na svoje výkony a na to, aby som čo najviac pomohol mužstvu."

 

Kto je Vašim hokejovým vzorom? 

"Keď som bol malý, mojim vzorom bol Martin Brodeur." 

 

Ako vnímate košických fanúšikov? 

"Fanklub nás v tento rok skvele povzbudzuje a fandí celý zápas."

 

Fanúšikovia už prakticky milujú "HabalShow" a po víťaznom domácom zápase, si ju stále žiadajú. Chystáte si pre nich aj niečo špeciálne?

"Som veľmi rád, že sa po víťaznom zápase môžem poradovať s fanúšikmi. Nie som však taký typ, aby som vymýšľal úplné blbiny (smiech)."

 

My v redakcii Vladislavovi Habalovi veľmi pekne ďakujeme za poskytnutie rozhovoru a obetovanie svojho drahocenného času. Naďalej držíme palce a prajeme veľa šťastia! Ak sa vám rozhovor páčil, budeme veľmi radi ak nás zazdieľate alebo podporíte na našich sociálnych sieťach, či už je to Instagram alebo Facebook. Ak ste ešte nečítali predošlé rozhovory s oporou Nitry, Róbertom Lantošim a legionárom v službách Banskej Bystrice, Brockom Higgsom, prekliknete sa na nich jednoducho cez tieto odkazy. 

PODOBNÉ ČLÁNKY