× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Juraj Majdan: "Som vďačný za šancu hrať v tak kvalitnom tíme ako Nitra!" (ROZHOVOR)


09.01.2019

Po niekoľkomesačnej pauze, spôsobenej zranením a následnou operáciou, sa počas októbra vrátil do ligového kolotoča Juraj Majdan. Jeho novým pôsobiskom sa stala Nitra a tá aj vďaka jeho výkonom na ľade stúpa v tabuľke do najvyšších poschodí. Šikovný krídelník sa dokázal vrátiť vo výbornej forme a drží si priemer takmer jedného bodu na zápas. My vám s ním prinášame zaujímavý rozhovor.

 

Viem, že sa asi nerád vraciaš k tomu čo bolo, no nedá mi neopýtať sa. Po zranení, ktoré si utrpel ešte v drese Popradu, si dlhší čas pauzoval. Ako vyzeralo toto obdobie? Čomu okrem rekonvalescencie si sa najviac venoval?

Tak toto obdobie bolo pre mňa určite najťažšie v mojej doterajšej hokejovej kariére, ale som veľmi rád, že som to zvládol, môžem opäť hrať hokej a užívať si to. V tom období som sa samozrejme venoval tomu, aby sa mi rameno dalo dohromady, čiže som hlavne rehabilitoval a potom som trénoval, aby som sa postupne prinavrátil k hokeju a nebol tam, ako sa hovorí, ako "namaľovaný". Dal som do toho 120% a cítim, že som sa vrátil v dobrej forme. Pre mňa je však najdôležitejší fakt, že aj keď je človek zranený a prakticky rok mimo hry, tak tým, že na sebe maká a verí si, tak je možné vrátiť sa a byť pri tom prospešný pre tím.

 

Aktuálne pôsobíš v drese Nitry. Ako sa zrodil tvoj príchod pod Zobor?

Čakal som na ponuku a riešilo sa niekoľko variantov, lenže všetci sa akoby báli toho, že som po zranení a rok som nehral hokej, čomu som samozrejme rozumel. Potom sa mi ozval Richard Rapáč (bývalý aktívny hokejista, v súčasnosti hráčsky agent, pozn. red.), že je možnosť ísť do Nitry. Osobne som sa stretol s vedením, povedali sme si pár vecí a približne za týždeň sa mi ozvali. Vyjadrili záujem, z čoho som bol veľmi šťastný. Som im vďačný, že mi dali šancu hrať v tak kvalitnom tíme a organizácii, akou Nitra je!

 

Zdá sa, že sa ti v drese Nitry darí, cítiš, že si vo svojej najlepšej forme, alebo to vnímaš tak, že by to mohlo byť smerom k play-off ešte lepšie?

Zatiaľ sa cítim na ľade dobre, no verím, že to najlepšie obdobie v sezóne ešte len príde a forma bude správne načasovaná na tie najdôležitejšie chvíle. Tie začnú, pochopiteľne, v marci.

 

Po príchode Kerbashiana a teba celé mužstvo ožilo a v ostatnom období sa vám mimoriadne darí. S akými ambíciami vstupujete do záverečných kôl základnej časti?

Tak vnímam to tak, že mužstvo sa vhodne doplnilo a vyskladali sa štyri silné formácie, podporené kvalitnými brankármi. Verím, že každý z nás má tie najvyššie ciele, čiže do záverečnej časti vstupujeme s najvyššími ambíciami. Verím, že sa podarí vyhrať aj ten posledný zápas v sezóne.

 

Čo hovoríš na partiu, ktorá je v Nitre? Kto sa stará o dobrú atmosféru v kabíne?

Partia je tu výborná, sú to super chalani. Sadli sme si a každý deň sa teším do kabíny, lebo je tam neskutočná sranda. Máme v tíme veľa ľudí, ktorí sa starajú o zábavu, no predsa by som si dovolil vyzdvihnúť jedného. Každá jeho narážka je neuveriteľne vtipná a ide o Mira Pupáka.

 

Ako vnímaš atmosféru na domácich zápasoch?

Klobúk dolu pred všetkými ľuďmi, ktorí sa starajú o úžasnú atmosféru. Na našom štadióne je určite najlepšia atmosféra v Tipsport Lige a tešil som sa sem vždy, aj keď som sem chodil ako súper. Fanúšikovia sú skrátka výborní.

 

Nikdy si sa netajil ambíciami okúsiť kvalitnejšie súťaže, pretrvalo to v tebe? Alebo si odhodladný usadiť sa na Slovensku a zotrvať aj v novej sezóne?

Nechcem ešte hovoriť, čo bude budúci rok, keďže sa sústreďujem výlučne na túto sezónu. Záleží mi na tom, aby sme sa umiestnili čo najlepšie. Samozrejme, moje ambície sú vždy najvyššie, čiže nebránim sa pôsobeniu v kvalitnejšej lige. Hlavné je však byť zdravý a makať najviac, ako to len pôjde. Až potom môžem uvažovať o nejakom kroku vpred.

 

autor: Michael Džurdženík grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY