× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Nová posila Dukly, Andrew Radjenovic hlási: "Na piatok budem pripravený, bude to boj no verím, že zvíťazíme! (ROZHOVOR)


22.01.2019

Uplynulo pár dní od ohlásenia prvej tohtosezónnej zámorskej posily Dukly Trenčín. Kanadský center Andrew Radjenovic je na Slovensku len pár dní, no zatiaľ je spokojný a je pripravený pobiť sa v piatok na ľade Banskej Bystrice o body.

 

V nedávnom nedeľnom stretnutí, ktorý odohrala Dukla na svojom ľade, ešte nefiguroval v zostave. Svoju rolu zohrala aj únava po dlhom lete, no Andrew Radjenovic ešte stále čaká na svoju výstroj. Aj preto sa na dnešnom tréningu objavil na ľade ešte bez nej. Pôsobil však dojmom, že je plný energie a pripravený zahájiť svoje účinkovanie v Tipsport Lige. "Cítim sa vskutku dobre, mesto je pekné, ľudia sú milí a to mi uľahčilo celý tento prechod. Máte tu však poriadnu zimu," dodal s úsmevom.

 

Fyzicky dobre stavaný útočník zažíval možno aj svoju najlepšiu sezónu v kariére. Ešte v závere minulej sezóny sa pripojil k tímu Rapid City Rush, ktorý pôsobí v ECHL. Vybojoval si tam kontrakt aj na túto sezónu a v 40 vystúpeniach nazbieral slušných 34 bodov (16+18). Práve z tejto súťaže prichádza na Slovensko čím ďalej, tým viac hokejistov. Zaujímalo nás preto, čo ho viedlo k tejto zmene. "Vyhodnotil som to ako dobrú príležitosť, vždy som chcel okúsiť pôsobenie v Európe a keď sa naskytla možnosť, neváhal som. Navyše, dostal som aj nejaké doporučenie od známeho, aby som to skúsil."

 

Dukla dnes trénovala dvojfázovo, pri čom druhý tréning bol údajne dobrovoľný a na ľade sa okrem hráčov A-tímu objavili aj hráči z trenčianskej juniorky. Radjenovic najprv pozorne naslúchal trénerovi Pardavému, aby v závere, aj keď len bez výstroje, ukázal niečo zo svojho umenia. Aj po pár minútach navodil dojem, že zakončenie bude jeho silná stránka. "Povedal by som, že som zručný typ hokejistu, no nevyhýbam sa ani fyzickým stretom. Určite chcem svojimi schopnosťami pomôcť ofenzíve. Od prvého dňa čo som tu, sú všetci na mňa dobrí a milí a naozaj sa teším na zápasy a všetko okolo toho."

 

Ako sme spomenuli vyššie, proti Popradu síce nenastúpil, no zápas pozorne sledoval z tribúny. "V porovnaní napríklad s tým, čo som zažil v zámorí, mi zápas proti Popradu prišiel viac technický a možno menej fyzický ale zároveň je to v mnohom dosť podobné ako práve v spomenutej ECHL," okomentoval úroveň stretnutia a Tipsport Ligy.

 

Samozrejme, zaujímalo nás, či nastúpi v piatkovom, dôležitom stretnutí na ľade Banskej Bystrice. "Na piatok by som mal byť pripravený. Očakávam náročný zápas, možno aj menšiu rivalitu, keďže som počul, že ide o zápas dvoch finalistov vlaňajšej sezóny. Bude to boj, no verím, že zvíťazíme," uzavrel náš rozhovor 27-ročný rodák z kanadského Hamiltonu.

 

autor: Michael Džurdženík grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY