× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

VIDEO: Higgsov MASÍVNY hit + BRILANTNÝ gól v predĺžení!


26.01.2019

Ústrednou postavou piatkového zápasu medzi Banskou Bystricou a Trenčínom sa stal kanadský forward Brock Higgs. Aj vďaka spolupráci s Huste.tv si ukážeme prečo.

Zápas svojou kvalitou, bojovnosťou a nasadením pripomínal vypäté vlaňajšie finále. Oba tímy siahali na dno svojich síl, hralo sa tvrdo, súboje sa dohrávali a k videniu boli aj bodyčeky, ktoré bežne v zápasoch vidieť nie je. S istotou môžeme konštatovať, že play-off sa už blíži a hráči už sa pripravujú na najťažšie obdobie sezóny.

To je dozaista voda na mlyn pre spomínaného Higgsa, ktorý zápas odohral v 120% nasadení. Prvý krát dvihol divákov zo sedačiek v 12. minúte, kedy si vyšliapol na Jozefa Šveca a efektným hitom ho nemilosrdne poslal k ľadu. Nakoniec sa však ukázalo, že išlo o previnenie voči pravidlám a Higgs tak putoval na trestnú lavicu. Švec ostal po zákroku mierne otrasený, no našťastie sa mu nič vážnejšie nestalo. Higgs sa o pár minút na to dostal do menšej slovnej prestrelky aj s brankárom hostí, Michalom Valentom.

 

 



Domáce mužstvo síce prehrávalo po prvej tretine 0:1, no malo viac z hry a tréner Ceman aj vplyvom zranení väčšinu času rotoval tri útočné formácie. Dukla Trenčín sa dopustila v druhej tretine zbytočných faulov, z ktorých pramenila dvojnásobná presilová hra pre Baranov a Higgs sa postaral o vyrovnanie stavu.

Skóre 1:1 ostalo nezmenené až do konca riadneho hracieho času a zápas tak dospel do predĺženia. Hru troch proti trom odštartovali lepšie hostia, no po následnom protiútoku ovládli ľad hráči domácich a ako náhle sa k puku dostal Higgs, bolo rozhodnuté. O spôsobe, akým sa mu to podarilo, sa nebudeme zbytočne rozpisovať. Na všetko ostatné je tu VIDEO.

 

 

Kanaďan v službách Banskej Bystrice ukončil zápas so 4 strelami a bilanciou 2+0, vďaka čomu sa stal Timeoutsk hráčom kola, ktorého vždy zaraďujeme do našej grafiky na Instagrame aj na Facebooku.

„Bol to náročný zápas, čo sme však aj očakávali, zápasy proti Trenčínu zvyknú byť takéto. Väčšinu zápasu sme však boli lepší. Pri prvom góle mi pomohli spoluhráči a jednoducho som to trafil, druhý bol s veľkým šťastím, neplánoval som to takým spôsobom. Skúsil som to však a napokon to vyšlo,“ opísal v skratke priebeh stretnutia hrdina zápasu.

Higgs je aktuálne už na šiestom mieste kanadského bodovania, pri čom na zisk doterajších 47 bodov (19+28) mu stačilo neuveriteľných 33 zápasov! V priemere získa 1,42 bodu na zápas a ak by odohral plný počet zápasov, s najvyššou pravdepodobnosťou by bol možno aj na čele tabuľky produktivity. Podľa štatistík na oficiálnej stránke zväzu ľadového hokeja, vyslal Higgs na bránu súperov doposiaľ 89 striel, čo znamená, že jeho úspešnosť streľby je aktuálne vysoko nad dlhodobým priemerom, presnejšie na úrovni cez 21%!

Pod Urpínom teda určite nemajú ťažkú hlavu z toho, že väčšinu hráčov z prvých dvoch útokov tvoria hráči Kanaďania ako Higgs. V mierne kritickom duchu sa však po tomto zápase na svojom Instagrame vyjadril napríklad Rastislav Konečný, v súčasnosti hokejový analytik v službách RTVS. Otázne však je, či existujú vôbec hráči Higgsových kvalít, ktorý by chceli pôsobiť v slovenskej Tipsport Lige. Z deviatich hráčov, ktorí majú priemer aspoň bod na zápas, sú našej národnosti len Nagy, Chovan, Lantoši a Špirko...

PODOBNÉ ČLÁNKY