× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Richard Lintner: "Je mi zle z toho, ako je do rozhodcov zo všetkých strán bité!"


03.03.2019

Zdá sa, že napätie v slovenskom hokeji sa stupňuje! Snahy SZĽH prevziať riadenie Tipsport Ligy, otvorená kritika rozhodcov v najvyššej súťaži a najnovšie aj vyjadrenie Richard Lintnera. Podľa všetkého máme zarobené na dramatické play-off nie len na ľade, ale aj mimo neho!

Už včera sme vás v našom článku informovali o fatálnom zaváhaní rozhodcov v stretnutí Nových Zámkov proti Detve. A to nebolo jediné včerajšie zaváhanie rozhodcov, internet je totiž plný správ o tom, ako v maďarskom Miškolci rozhodcovia netušili v akom formáte sa hrá predĺženie.

Srdcia fanúšikov hokeja si čoraz viac získava Boris Valábik, ktorý okrem svojich postrehov k dianiu na ľade neváha vyjadriť svoje rozhorčenie práve na rozhodcov. Bývalý hokejista a v súčasnosti expert z radov RTVS otvorene kritizoval štvoricu rozhodcov z včerajšieho stretnutia.

 

 

Lenže odpoveď na seba nenechala dlho čakať a svoje k tejto téme vyjadril prostredníctvom sociálnych sietí aj Richard Lintner. Ten sa azda ako jediný neváhal zastať rozhodcov a svojim vyjadrením tak podporil dusnú atmosféru v hokejovom prostredí.

"V období, kedy vedenie SZĽH vehementne prehlasuje, ako chce začať riadiť Tipsport Ligu napriek tomu, že na to nemá ani aparát ani know-how, sa valí kritika zo všetkých strán na jedinú z mála zodpovedností, ktorú v súčasnosti v rámci ligy SZĽH má a to sú rozhodcovia. Je mi zle z toho, ako je do rozhodcov zo všetkých strán bité a ako ich nemá kto usmerniť, vychovávať a hlavne v ich mene vystupovať ak treba ochrániť, či si zastať ich neskutočne náročnú prácu. Prosím, ak chceme aby sa úroveň rozhodovania v Tipsport Lige zvýšila, prestaňme už konečne biť do tých, ktorí sa nemôžu brániť. Ak to takto pôjde ďalej, neverím tomu, že onedlho nájdeme človeka, ktorý by túto náročnú prácu vôbec chcel robiť."

Pravdou ostáva, že Richard Lintner a Pro-hokej ako riadiaci orgán nemá nič spoločné s delegovaním rozhodcov, túto kompetenciu má naozaj zväz ľadového hokeja. Avšak Boris Valábik nepovedal nič, čo by nebola pravda. Navyše, podľa slov komentujúcich pod príspevkom Richarda Lintnera sa zdá, že jeho obhajovanie rozhodcov sa veľmi nestretáva s pochopením verejnosti. Ľudia už majú výkonov rozhodcov naozaj dosť.

Samozrejme, občas sa môže stať, že nejaký faul unikne pozornosti hlavného rozhodcu. Ale aby to uniklo pozornosti všetkým rozhodcom na ľade? To už pre verejnosť začína byť silná káva...

PODOBNÉ ČLÁNKY