× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Peter Hraško: „Verím, že do play-off sa dostaneme a potom budeme už iba prekvapovať." (ROZHOVOR)


30.01.2019

Tesne pred uzávierkou prestupového obdobia sa nám finálne vykresľujú kádre tímov, do ktorých pribúdajú posledné, prevažne zahraničné posily. Výnimkou nie je ani Detva, ktorú okrem Tomáša Töröka doplnil aj skúsený Kanaďan, Kurtis McLean. Prednedávnom sme sa však porozprávali s Petrom Hraškom, sympatickým obrancom Detvy, ktorý je na našich klziskách dobre známy. Reč bola o 500. zápase, pôsobení v Detve a celkovo o aktuálnej sezóne...

Na úvod sa ešte vráťme k začiatku tohto ročníka. Sezónu ste síce začali vo Zvolene, no už po jednom odohranom zápase ste putovali na hosťovanie do Detvy. Viete nám prezradiť ako sa toto hosťovanie zrodilo?

Celá príprava vo Zvolene bola super a vedel som, že konkurencia v tíme je veľká. V príprave som na ľade dostával mnoho priestoru, za čo som bol samozrejme rád. S príchodom ligy som sa postupne dostal na pozíciu siedmeho beka a následne na tribúnu. Práve preto som sa vypýtal na hosťovanie, kde by som dostával potrebný priestor a vedenie s tým súhlasilo.

Prednedávnom ste odohrali svoj 500. zápas v najvyššej slovenskej hokejovej lige. Plánujete toto číslo navýšiť alebo by ste si ešte rád skúsili pôsobenie v zahraničí?

Je to krásne práve preto, že som to zažil v klube, v ktorom som sa prvýkrát postavil na korčule a začal hrať hokej. Pripravili mi to veľmi pekne, za čo im ďakujem. Vďaka patrí hlavne kolektívu za to, že sme moju prvú päťstovku zakončili víťazstvom nad Košicami. Dúfam, že ešte pár tých päťsto zvládnem. Či už na Slovensku, alebo v zahraničí, to sa uvidí. Pôsobenie v zahraničí láka vyskúšať každého, je to podľa mňa tá správna motivácia.

Detva v tejto sezóne ukázala, že ak chce, dokáže poraziť kohokoľvek. V čom spočíva tajomstvo úspechu?

To je tajný recept (smiech). Myslím si, že sme partia bláznov, v ktorej sa dokážeme postaviť jeden za druhého a to nás ženie za úspechom.

Hlavným cieľom bude v najbližšom období zrejme vybojovať predkolo play-off. Máte súpera, ktorého si v kabíne s chlapcami prajete alebo vám na tom nijak výrazne nezáleží?

Do konca základnej časti ostáva už len pár zápasov. Každý jeden z nich už musíme brať ako play-off, musíme skončiť do desiateho miesta a ja verím, že do play-off sa dostaneme a potom budeme už iba prekvapovať (úsmev).

Pomerne veľkým problémom Detvy sa v posledných zápasoch zdá byť disciplína. Je to problém, ktorý sa dá vylepšiť, napraviť? Môžu za to iba niektorí hráči alebo je to problém celého tímu?

Áno, disciplína je našim problémom. Musíme si na to dávať pozor, aj keď niekedy je to posudzované až veľmi prísne, no k tomu sa vyjadrovať nejdem...

Aká je atmosféra v detvianskej kabíne? Kto sa stará o atmosféru a s kým si najviac rozumiete?

Atmosféra aj partia je super! S kým si rozumiem najviac? Je nás tam veľa chlapcov, ktorí sme spolu hrali vo Zvolene, takže si rozumieme veľmi dobre. O zábavu sa samozrejme stará celý kolektív.

Koho považujete za najväčšieho rivala v lige? Pripadne proti komu neradi hráte?

Najväčším rivalom pre Detvu je podľa mňa Zvolen, v ktorom som pôsobil päť rokov. Pre nás ex-Zvolenčanov je to motivácia ich poraziť. Pre mňa osobne sú najhoršie zápasy proti HK Orange 20 a nesedí mi ani Žilina.

Nedávno sa vám konečne podarilo poraziť Košice, teda súpera, s ktorým ste ešte dovtedy nezvíťazili. Odľahlo vám?

Tak po víťazstve nad Košicami už Detva zaznamenala výhru nad každým tímom, takže to bola veľká radosť. Je to historické víťazstvo Detvy nad týmto súperom.

Sedem zápasov ste v minulosti odohrali aj za slovenskú reprezentáciu. Pomysleli ste s blížiacimi sa domácimi majstrovstvami sveta na prípadnú pozvánku?

Je to sen každého hokejistu a klamal by som, keby som povedal, že som nad tým nerozmýšľal. O pozvánku do reprezentácie budem rád bojovať do konca mojej kariéry.

No a na záver. Ako sme spomínali, v Detve ste "len" na hosťovaní zo Zvolena. Môžme očakávať v najbližšej dobe návrat k Rytierom alebo sezónu už dohráte pod Poľanou? Vedeli by ste nám niečo prezradiť?

Pôvodne som sa mal vrátiť v novembri, no vtedy sa mi nikto neozval. Či sa to zmení do dnešnej polnoci nie je otázka na mňa, ale na vedenie HKM.

Peťovi Hraškovi veľmi pekne ďakujeme za to, že si na nás našiel čas a poskytol nám svoje odpovede. Ku krásnemu míľniku samozrejme gratulujeme a veríme, že sa bude dariť minimálne tak, ako doteraz :) .

Včera sme na našom webe uverejnili aj rozhovor s popradským skautom, pánom Jurajom Bondrom, takže ak ste ešte nečítali, rozhodne odporúčame. K rozhovoru sa dostanete jednoducho, preklikom TU.

PODOBNÉ ČLÁNKY