× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Jakub Sukeľ: "Aj v najnáročnejšej sezóne sme ukázali, že vieme hrať s každým." (ROZHOVOR)


01.03.2019

Hráči MHK32 Liptovský Mikuláš majú za sebou mimoriadne turbulentnú sezónu. V ťažkých podmienkach museli prakticky do predposledného kola bojovať o svoju účasť novom ročníku Tipsport ligy. Celkové jedenáste miesto môže pre mnohých priaznivcov vyznievať ako sklamanie. O tom ako to vníma stále len 23-ročný krídelník "Ešky", Jakub Sukeľ, sme sa pozhovárali v najnovšom rozhovore.

Aké pocity prevládajú po náročnej sezóne?

Myslím si, že cieľ sme splnili. Konečne nehráme po dvoch rokoch baráž o udržanie a to je dôležité. Škoda však, že sme sa nedostali do predkola playoff. Je trochu zvláštne končiť sezónu už vo februári, ale je to lepšie ako hrať baráž.

Bola táto sezóna najnáročnejšou v doterajšej kariére?

Určite to bola najnáročnejšia sezóna hlavne kvôli tomu cestovaniu a kvôli tomu, že sme nemali zázemie, takú pohodu vo svojej šatni na svojom štadióne.

Aký máte program na najbližšie týždne? Sú v pláne ešte nejaké spoločné tréningy, alebo vedenie doprialo celému tímu zaslúžený oddych?

Teraz si určite oddýchneme, ale v marci by sme sa mali ešte stretávať a chodiť pár krát do týždňa na ľad. Do ďalšej sezóny je ešte dosť ďaleko, preto je asi dobré byť na ľade čo najdlhšie.

Tréner Tomko sa po sezóne vyjadril, že neustále sa vás snažili nabádať, aby ste si držali pozitívny prístup. Darilo sa vám to? Bolo to v tak náročnej sezóne vôbec možné?

Áno, snažili sme sa byť stále pozitívne naladení, určite to však nebolo ľahké. Na každého hráča to sem-tam "doľahlo", ale myslím si, že sa nám to darilo a aj vďaka tomu sme sa vyhli baráži o udržanie sa.

Je to len pár dní, čo sa vám podarilo streliť nádherný gól proti Novým Zámkom. Mali si to v hlave, už keď ste išli spoza vlastnej brány, alebo to bola taká improvizácia v plnej rýchlosti?

Nemal som to v hlave, hrali sme presilovku a chcel som potiahnuť puk do pásma, na modrej čiare sa mi to otvorilo a bol priestor vojsť medzi obrancov Nových Zámkov, takže som to využil, backhandom som zakončil a padlo to tam.

 

 

Čo vám hovorili spoluhráči a tréneri na tento gól? Chlapcom sa gól páčil, pochválili ma zaň, tak isto aj tréneri. Bol som rád, že mi to vyšlo. Ako hodnotíte zrekonštruovaný zimný štadión v Liptovskom Mikuláši?

Sme radi, že sa štadión aspoň sčasti zrekonštruoval, určite je to super najmä pre divákov. Je to momentálne kultúrnejšie ako to bolo, hlavne pre rodiny s deťmi, aj my hráči máme nové priestory, novú šatňu, sme za to veľmi radi. Štadión vyzerá podstatne lepšie.

Veľa sa teraz hovorí o tom, že v novej sezóne bude zavedený limit na počet legionárov. Veríte, že by to vášmu mužstvu mohlo nejak pomôcť?

Neviem, či by nám to mohlo pomôcť, no možno áno. Mikuláš stavia dosť na odchovancoch, čo je super možnosť hlavne pre mladých hráčov. My sme v sezóne ukázali, že vieme hrať s každým, aj s tímami, ktoré majú veľa legionárov.

 

PODOBNÉ ČLÁNKY