× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Jakub Žilka: "Keď tento tím chce niečo dosiahnuť, tak je to cítiť!"


06.03.2019

Štvrťfinálové dvojice Kaufland play-off sú známe a z postupu sa tešia prekvapivo papieroví outsideri. MAC a Detva dokázali zabrať v tom správnom čase a vybojovali si miestenku medzi osem najlepších celkov. Chris Bodó nám už poskytol rozhovor o nálade v tíme Budapešti a tak prišiel na rad aj hráč Detvy, konkrétne Jakub Žilka. Ten sa rozhovoril o celkovej pohode v kabíne a o tom, aký je v skutočnosti manažér Róbert Ľupták, či aké majú ciele proti Banskej Bystrici.

Detva postúpila do svojho historického prvého štvrťfinále play off. Ako si sa bezprostredne po tomto úspechu cítil?

Myslím, že už toto je pre nás veľký úspech, keďže sa nám podarilo vyradiť Nové Zámky. Navyše nám okrem našich fanúšikov neveril asi nikto, takže tie pocity sú momentálne veľmi pekné.

Spolu so spoluhráčmi ste dokázali vyradiť favorizované Nové Zámky a v ďalšom kole si zahráte proti Banskej Bystrici. Ako si prežíval celú tú sériu so Zámkami a ako sa plánuješ pripraviť na Banskú Bystricu?

Ja osobne som ju prežíval ako keby sme už hrali štvrťfinále a myslím, že aj rovnako tak aj všetci chalani. Ukázali sme veľké srdce. Prípravy budú zrejme úplne normálne ako na každý zápas a samozrejme ideme do tohto súboja s tým, že ich ideme čo najviac potrápiť.

Po záverečnom hvizde vypukli v Detve mohutné oslavy. Zrejme najviac to prežíval Róbert Ľupták, ktorý Vás celý čas burcoval, aby ste vydali zo seba všetko. Ako si oslávil postup? Oslavoval si so spoluhráčmi, alebo si išiel domov a snažil si sa trochu zregenerovať pred nesmierne ťažkým štvrťfinále, ktoré Vás čaká?

Manažér prežíval celú sériu spolu s nami na striedačke a myslím, že bol veľmi šťastný. S chalanmi sme po zápase išli na večeru, ale odteraz sa už pripravujeme na štvrťfinále.

Vráťme sa teraz nachvíľu práve k postave Róberta Ľuptáka. Ten je na Slovensku vnímaný ako dosť kontroverzná osoba, no nadšenie pre hokej a hlavne pre Detvu mu určite nechýba. Ako ho vnímaš ty? Aký je v súkromí? A nevadí Vám, že je na lavičke po boku trénerov?

Zápasy prežíva asi ako nikto iný, vie nás správne nahecovať a myslím, že nikomu nevadí, že je s nami na striedačke. To všetko len odzrkadľuje, ako tu všetci držíme spolu. V súkromí je to úplne normálny chlap, ako každý iný.

Detva túto sezónu zabrala a dokázala obrať viaceré mužstvá o dôležité body. Ukázali ste, že ako tím ste silní hlavne doma a čo sa týka zápasov proti Bystrici, tam to bolo veľmi vyrovnané. Na akú Detvu sa môžeme v tejto sérii tešiť a ako pristúpite k zápasom práve proti Baranom?

Ako som už spomínal, ak všetci hráme tak ako to bolo v tejto sérii, môžme hrať vyrovnanú partiu s akýmkoľvek súperom. Musíme hrať hlavne disciplinovane a myslím si, že potom tie zápasy budú vyrovnané.

Po postupe MAC Budapešť ste ďalším veľkým prekvapením play off. V tíme máte taktiež mená ako Radovan Puliš, Michal Murček či Roman Petrík, ktorí dokážu zabrať práve vtedy, keď to váš tím najviac potrebuje. Ako by si charakterizoval súčasnú Detvu, ste skôr mužstvo o jednotlivcoch, alebo hráte viac súdržne a tímovo?

Samozrejme to sú výborní hokejisti, no myslím, že tento tím je hlavne o partii, ktorá keď chce niečo dosiahnuť, je to cítiť.

 

 

Ešte posledná otázka. Ako vnímaš podporu fanúšikov Detvy? Prípadne by si im chcel niečo odkázať pred zápasmi s Banskou Bystricou?

Naši fanúšikovia sú tí najlepší. Chcem im hlavne poďakovať za celú sezónu a dúfam, že ich príde čo najviac, pretože oni sú naša najväčšia podpora.

Jakubovi ďakujeme za skvelý rozhovor a tímu Detvy prajeme úspešné vyraďovačky!

AUTOR: Peter Rusiňák GRAFIKA: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY