× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Guillaume Asselin: "Nechceme si vyberať súpera, sme pripravení čeliť každému!"


19.03.2019

Semifinálne je za dverami a jedným z prvých tímov, ktoré postúpili, sa stali hokejisti Banskej Bystrice. Tá si v štvrťfinále zmerala sily s húževnatou Detvou, no nakoniec sa misky váh priklonili na stranu Baranov, ktorí po výsledku 4:1 zaslúžene postúpili do semifinále. Tradične sme bezprostredne po zápase oslovili hráča HC 05, ktorý nám priblížil situáciu v kabíne a to, ako vidí celý ročník či už z osobného, alebo tímového hľadiska. Dnešným hosťom pri našom pomyselnom mikrofóne je útočník Baranov, Guillaume Asselin, ktorý sa rozhodol rozhovoriť sa o svojich posériových pocitoch.

Tvojmu tímu sa podarilo postúpiť do semifinále potom, čo ste porazili Detvu. Aké sú tvoje pocity?

Cítim sa dobre, nebola to ľahká séria, pretože súper pracoval veľmi tvrdo, no postúpiť do semifinále druhý rok po sebe je stále krásne.

Detva bola ťažký súper, no ty a tvoji spoluhráči ste dokázali zabrať a boli ste schopní ich poraziť. Ako hodnotíš celé štvrťfinále a špeciálne svojho súpera, Detvu?

Ako som spomínal, nebola to ľahká séria, hoci by sa to tak mohlo zdať. Detva síce skončila celkovo na 10. mieste, no našla si cestu, ako sa prebojovať do play off. Toto iba potvrdzuje, že išli do každého zápasu s maximálnym nasadením. Ich gólman bol taktiež veľmi kvalitný čo zapríčinilo, že to boli tak tesné zápasy.

Zažil si skvelú základnú časť, či už tímovo, ale aj z pohľadu osobných štatistík. Ako sa v súčasnosti pozeráš na celú sezónu a na prvé kolo play off?

Ako tím sme mali vážne dobrú sezónu a podľa mňa za to môžme vďačiť najmä tomu, že sme dlhodobo podávali stabilné výkony. Osobne som si aj ja udržiaval stabilnú formu a vybudoval som si vážne skvelú chémiu s mojimi kolegami v útoku, s Éricom Faille a Ericom Selleckom.

V základnej časti ste boli s Éricom Faille vo veľkej forme, no bol to práve Tomáš Zigo, kto sa stal najlepším hráčom série proti Detve. Nedá nám nespomenúť aj brankára Williamsa, ktorý vás neraz podržal. Je teda Banská Bystrica skôr o individualitách, alebo hráte viac ako tím?

Je to presne tak, ako si spomínal. Nie je to len o dvoch/troch individualitách, celý tím dokáže zabrať práve vtedy, keď je to najviac potrebné. Preto je Banská Bystrica takým silným tímom. Naša defenzíva taktiež fungovala výborne počas celej série a Williams taktiež odviedol kvantum práce. Presne to z nás robí dobrý a zároveň ťažký tím, proti ktorému sa nehrá ľahko.

Je to tvoja druhá sezóna ako hráča Banskej Bystrice. Minulú sezónu sa ti síce darilo, ale v tomto ročníku si bodovo doslova explodoval. Plánuješ ostať v Bystrici aj ďalšiu sezónu, alebo máš chuť okúsiť nové výzvy, povedzme v iných ligách...?

Milujem mesto, fanúšikovia sú úžasní a rád hrávam na štadióne, kde sú ľudia pravidelne počuť. V tomto momente neviem nič o budúcej sezóne. Sústreďujem sa iba na to, aby som vyhral ďalší pohár pre toto mesto.

Ako hodnotíš tímový manažment svojho tímu?

Veľmi dobre, podľa mňa Dan a celý trénerský kolektív robia skvelú prácu, hoci s nimi pracujeme iba prvú sezónu.

Banská Bystrica je opäť horúcim kandidátom na titul. Pociťujete nejaký tlak, alebo idete krôčik po krôčiku za svojim cieľom?

Nepozeráme sa príliš ďaleko, máme pred sebou ešte semifinále a určite to nebude prechádzka ružovou záhradou.

Koho by si chcel dostať v semifinále? Máš už nejakého preferovaného súpera, alebo do toho proste idete s tým, že chcete poraziť každého?

Žiadne preferencie, nikdy nie je dobré vyberať si súpera. Som si vedomý, že to bude ťažké, no sme pripravení čeliť každému!

AUTOR: Peter Rusiňák GRAFIKA: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY