× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Branko Radivojevič po vypadnutí: "Bol to môj posledný zápas v kariére."


20.03.2019

To, o čom sa dlhšie hovorilo, sa napokon stalo realitou. Šiesty štvrťfinálový zápas bol pre hráčov Dukly posledným v sezóne, no pre ich kapitána bol posledným v jeho bohatej kariére. V pozápasovom rozhovore to Radivojevič priznal všetkým prítomným novinárom.

"Škoda, že posledný zápas nebol ten víťazný, no moje pocity z dvoch sezón vo farbách Dukly sú výborné. Najmä tá prvá, kedy sme dokráčali až do siedmeho finálového zápasu. Škoda, že to tam nevyšlo, už som mohol byť na dôchodku," zavtipkoval aj napriek sklamanu z vypadnutia.

Celá sezóna bola pre hráčov Dukly mimoriadne náročná, no napokon pozbierali v sebe dostatok síl, aby sa vyhli kvalifikačnému predkolu play-off a postúpili priamo zo šiesteho miesta. Vo vypätej štvrťfinálovej sérii však prišlo viacero zranení, či trestov, tréneri museli často improvizovať pri skladaní formácii a aj to sa čiastočne prejavilo pri neúspechu. "Ja som takúto sezónu ešte nezažil, ale takisto aj nášho súpera trápili nejaké zranenia. O všetkom sa však rozhodovalo na ľade a žiaľ, Nitra vyhrala štyri zápasy, my len dva. Za zlomový považujem piaty zápas na ľade Nitry, kde sme hrali vynikajúco, no bol to tiež zápas o jednom góle. Klobúk dolu pred brankárom Šimbochom, ten bol asi najväčšia prekážka."

Pri schádzaní z ľade nechýbali slzy, sklamanie z vypadnutia sa bilo s myšlienkami o konci kariéry. Kapitán Dukly priznal, že sa nenechá zlomiť, aby v novej sezóne znovu nastúpil v drese Dukly. "Keď poviem, že končím, tak končím. Predsa len, už aj telo hovorí, že stačí. Ja som si tú kariéru užil, som rád, že ju môžem ukončiť doma, v Trenčíne. Ďakujem fanúšikom, boli úžasní celú sezónu."

So spoluhráčmi si ešte nestihol veľa povedať, bezprostredne po zápase sa hráčom prišlo poďakovať vedenie tímu. Priznal však, že pri hokeji s najväčšou pravdepodobnosťou ostane. "Za hokejovou kariérou urobím bodku, zajtra začína nový život. Určite chcem však ostať pri Dukle, neviem si predstaviť život bez hokeja. Verím, že v najbližšej dobe sa s vedením Dukly dohodnem na nejakej funkcii," dodal na záver.

PODOBNÉ ČLÁNKY