× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Branislav Rapáč: "Naši fanúšikovia sú úžasní, doma sa cítime ako na anglickom futbale!"


21.03.2019

Štvrťfinále je už minulosťou a nás čaká opäť ďalšie galapredstavenie menom semifinále Kaufland playoff 2019. V ňom si po včerajších výhrach zabezpečili účasť HK Nitra a HK Poprad, hoci ani jeden tím to nemal so svojim sokom vôbec jednoduché. K mikrofónu sme si po sérii s Duklou Trenčín zavolali útočníka Corgoňov, Branislava Rapáča, ktorý sa nám rozhodol priblížiť sezónu z jeho pohľadu a pohľadu kabíny HK Nitra. Príjemné čítanie, priatelia!

Spolu so svojim tímom si sa prebojoval do semifinále Kaufland playoff. Aké sú/boli tvoje bezprostredné pocity po zápase?

Je to určite skvelé, séria myslím bola zaujímavá pre divákov. Bol to určite vyrovnaný hokej, bolo tam napätie, emócie. Bolo to tak správne vyhecované, čo k hokeju patrí a myslím, že to bola dobrá reklama na slovenskú extraligu.

Ako si oslávil tento postup? Išiel si so spoluhráčmi niekde oslavovať, alebo si išiel rovno domov a trochu zrelaxoval?

Trocha sme si s chalanmi posedeli, no nebolo to nič veľké, lebo zatiaľ sme spravili iba prvý krok a máme určite vyššie ciele. V pondelok začína semifinále a nebude veľa času na regeneráciu. Teraz si potrebujeme hlavne dobre oddýchnuť, dobre zatrénovať a pripraviť sa na súpera.

Svoju dobrú formu si si preniesol aj do playoff, kde ti to vo štvrťfinále dosť sypalo. Čo očakávaš od nasledujúcej série proti Zvolenu?

Samozrejme sa musím zavďačiť spoluhráčom, špeciálne Daliborovi a Samovi, s ktorými nám to celú sezónu výborne klape. Tie góly a aj tie body prichádzajú ľahšie, keď si navzájom rozumieme, takže je to hlavne ich zásluha. Verím teda, že budeme pokračovať v týchto výkonoch a pomôžeme tímu k víťazstvám.

Vráťme sa teda ku sérii s Trenčínom. Tú veľmi poznačila uniknutá nahrávka a na ľade to občas vyzeralo všelijako. Ako si vnímal tieto konflikty a následné zákulisné boje?

Ja som sa snažil to úplne vypustiť z hlavy, sústrediť sa iba na hokej a tieto veci išli úplne mimo mňa. My hráči sme tam na to, aby sme hrali a snažíme sa predchádzať tomu, aby nás niečo rozladilo. Určite nie so všetkým, čo sa dialo, súhlasím, ale už je to za nami a myslím, že sa to rozhodlo práve na ľade. Nerád by som sa k tomu už vracal, vezmime si z tej série iba to pozitívne.

Ako ste na tieto udalosti reagovali ako kabína? Bola to pre vás skôr motivácia k tomu vyradiť Trenčín?

Ja si skôr myslím, že motiváciu máme jasnú už od začiatku sezóny. Vieme, za čím ideme, takže toto nebola pre nás nejaká špeciálna motivácia. My sme sa skôr zomkli po tom treťom zápase, ako kolektív sme si povedali, že takto sa play off nehrá a začali sme k tomu pristupovať inak. Následne sme vyhrali tri zápasy v rade, z čoho sme všetci nesmierne šťastní. Sme taktiež radi, že tie tvrdšie slová, ktoré v kabíne padli, nakoniec padli aj na úrodnú pôdu.

Bodovo bola táto sezóna pre teba zrejme najlepšia a vyzerá to tak, že v Nitre prežívaš absolútnu hernú pohodu. Čo bolo príčinou toho, že si túto sezónu tak bodovo explodoval? Súvisí to s herným štýlom Nitry, alebo si sa na sezónu pripravoval nejak špeciálne?

Je to myslím taký súhrn veľa vecí. Zmenilo sa veľa vecí v mojom osobnom živote, trocha inak som pristúpil k tej letnej príprave. Dal som dosť veľa kíl dole a v neposlednom rade je to najmä zásluha spoluhráčov a herného poňatia tímu. Defenzívna činnosť je u nás na vysokej úrovni, ja som bol smerom dozadu vždy platný hráč a teraz som k tomu pridal aj ofenzívu za čo som určite rád. Mal som už však podobnú sezónu, čo sa týka bodov, no v súčasnosti sa na ľade cítim dobre aj ako hráč, ale aj ako kabína. Sme úžasná partia, takže je to súhrn viacerých faktorov, ktoré si sadli a vypálilo to fajn.

Majstrovstvá sveta sú za dverami a ty si na dobrej ceste presvedčiť reprezentačných trénerov, že patríš do nominácie? Aký by to bol pre teba pocit zahrať si za Slovensko na domácich majstrovstvách sveta?

Bolo by to úžasné. Pre každého chalana to je sen nastúpiť na ľad na majstrovstvách sveta, o to viac, keď sú to domáce majstrovstvá. Slovensko je hokejová krajina, veľa to tu znamená pre ľudí, takže bol by som veľmi šťastný. Nepozerám sa však veľmi ďaleko, snažím sa ísť od zápasu k zápasu, koncentrujem sa na svoje výkony v Nitre, aby sme dosiahli to, čo chceme. Potom keď to výjde a tréneri ma zavolajú, tak určite spravím všetko preto, aby som ich presvedčil. A o to viac by to bolo super, keby som sa tam stretol aj so Samuelom Bučekom a Daliborom Bortňákom, to by už bola taká tá čerešnička na torte.

Fanúšikovia Nitry boli počas celej série úžasní a hnali vás dopredu, hoci Trenčín bol viac ako vyrovnaným súperom. Ako si ty vnímal fanúšikov a čo by si im chcel odkázať a prilákať ich na štadión?

Tak to je všeobecne známe, že v Nitre sú najlepší extraligoví fanúšikovia. Je radosť pred nimi hrať, je tu búrlivá atmosféra. Niekedy to tu dokonca vyzerá ako na anglickom futbale a veľa zámorských hráčov, ktorých tu počas sezóny máme, sú veľakrát udivení, čo sa to na štadióne deje. Za to im patrí veľká vďaka a ja som si istý, že nám pomôžu v ďalších zápasoch a ja verím, že im prinesieme ešte veľa radosti. Takže klobúk dole pred nimi.

AUTOR: Peter Rusiňák GRAFIKA: Kristína Prievalská foto: webnoviny

PODOBNÉ ČLÁNKY