× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Ladislav Ščurko: „V tejto sezóne sme už boli o čosi skúsenejší a viac sme si verili, čo sa odzrkadlilo aj na našich výkonoch."


23.03.2019

Aktuálne sa už síce na klziskách štyroch tipsportligových tímov rozbiehajú semifinálové boje, no okrem iného, my v redakcii myslíme aj na účastníkov, ktorým už sezóna skončila. Práve preto sme sa rozhodli postupne osloviť jedného zástupcu z každého vyradeného mužstva. Začíname hneď zhurta, Ladislavom Ščurkom, ktorý sa s Detvou postaral o prekvapenie, keď sa Podpoľanci predstavili v štvrťfinále, kde vytrápili obhajcu z Banskej Bystrice. Po prehre 4:1 na zápasy sme sa práve s hráčom, s ktorým sme publikovali historicky vôbec prvý rozhovor v rámci projektu TIMEOUTSK pozhovárali o aktuálnej sezóne, ktorú nám detvianska #41 pekne zhodnotila. Viac v riadkoch nižšie...

Detva síce má po sezóne, no konečné desiate miesto po základnej časti ste napokon dokázali pretaviť až v štvrťfinálovú účasť. Ste so sezónou spokojní alebo sa vám ako tímu koniec vo štvrťfinále napokon máli?

Tak v porovnaní s minulou sezónou sa to určite nedá porovnávať. V minulej sezóne sme boli dosť neskúsení a ako nováčik ligy sme zaplatili aj krutú daň, s názvom baráž. V tejto sezóne sme už boli o čosi skúsenejší a viac sme si verili, čo sa odzrkadlilo aj na našich výkonoch. Takou čerešničkou na konci by sme mohli nazvať to play-off, kde sa nám to podarilo a myslím si, že môžme byť spokojní.

Súpera z Banskej Bystrice ste dokázali potrápiť a postup ste Baranom rozhodne nedarovali len tak, zadarmo. Čo považujete za zlom? Čo podľa Vás rozhodlo o vašom vypadnutí?

V play-off sérii proti silnej Banskej Bystrici sme boli outsiderom, no našou bojovnosťou sme im podľa mňa boli vyrovnaným súperom. Ale predsa len, nám chýbali také tie skúsenosti z play-off. Myslím si, že séria sa lámala v treťom zápase, u nás doma, kedy sme prehrali po predĺžení, čo nás stalo mnoho síl. Bystričanov to naopak nakoplo a už boli nezastaviteľní.

Čo sa týka osobných výkonov, patrili ste medzi ťahúňov Podpoľancov a spoločne s Michalom Murčekom a Radovanom Pulišom, respektíve Rastislavom Gašparom ste v play-off vytvorili veľmi nebezpečnú formáciu. Ste s individuálnymi výkonmi a celkovo zo sezónou z osobného hľadiska spokojný?

Príde mi ťažké hodnotiť samého seba, pretože správny športovec so sebou nemôže byť nikdy spokojný. Snažil som sa odviesť to najlepšie, čo viem a priznám sa, že osobne štatistiky nesledujem, nevnímam. Záleží mi predovšetkým na úspechu kolektívu a ten sa nám v tejto sezóne podaril!

Ak by ste mali vybrať z celého kádra jedno meno hráča, ktorý zo seba v tejto sezóne podľa Vás vydal najviac a mal výrazný podiel na spomínanom umiestnení, koho by ste označili?

Určite by to nebol jednotlivec. Pochvalu si zaslúži celé mužstvo. Aj keď sme v sezóne mali výkonnostné výkyvy, aj napriek podmienkam sme sa dali dokopy a zabrali sme.

Uvažujete v budúcej sezóne nad zahraničným angažmán alebo preferujete zotrvanie v Tipsport lige?

Momentálne sa týmto nezaoberám. Všetko je otvorené, čo bude, uvidíme...

A otázka na záver. Koho považujete za najväčšieho favorita na zisk titulu a komu zas držíte palce?

Nooo.... Je to celé veľmi vyrovnané a každý zápas sa hrá na doraz. Ako favorita na titul by som asi označil Bystricu, hoc svojimi výkonmi a obetavosťou ma zaujal Poprad, tak palce budem držať asi im.

PODOBNÉ ČLÁNKY