× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Prognóza semifinále: HKM Zvolen vs. HK Nitra


24.03.2019

Semifinálový súboj medzi Banskou Bystricou a Popradom je v plnom prúde a dnes večer napíše už svoju druhú edíciu. Nemôžme však zabudnúť ani na ďalšiu dvojičku, ktorou je HKM Zvolen a HK Nitra. Rytieri vyzvú Corgoňov už zajtra a táto semifinálová bitka nám určite opäť ponúkne dobrý hokej plný emócií, skvelých výkonov a úžasnej diváckej kulisy. Poďme si to teda rozobrať.

Zajtrajší dvaja súperi nie sú na slovenských klziskách žiadnou novinkou a medzi sebou zápolia už niekoľko dlhých rokov. Vybrať favorita z tejto dvojice bude nesmierne ťažké a odrážať sa môžme iba od tabuľkového postavenia, ktoré tento rok prisúdilo papierového favorita práve mužstvu HKM Zvolen. Rytieri si v základnej časti pripísali 111 bodov a usadili sa na druhej priečke so stratou štyroch bodov na majstrovskú Banskú Bystricu.

Nitra nemala o nič horší ročník, keď v 55-tich zápasoch uspela 32-krát a pripísala si 110 bodov do ligovej tabuľky, teda iba o bod menej ako mužstvo HKM. V prospech Corgoňov túto sezónu hovoria ale najmä čísla. Mužstvo spod Zobora nastrieľalo ako jediné cez 200 gólov a malo jednu z najlepších obrán v lige. V play off sa navyše uvažovalo, že Nitra nemá kvalitne pokrytý post brankárskej jednotky, no rastúca forma Juraja Šimbocha dodala fanúšikom Corgoňov dôveru a tak sa mám v tejto sérii vážne na čo tešiť.

Kľúčovými ofenzívnymi postavami HKM budú kapitán Michal Chovan, Lukáš Handlovský, Michael Vandas, Milan Kytnár, či Petr Obdržálek. Za zmienku vo štvrťfinále proti MAC Újbuda stojí aj skvelá forma Garreta Mitchella, ktorý bol nadmieru produktívny (4+2) smerom dopredu, a pomohol mužstvu HKM výraznou mierou k postupu. V defenzívne to budú určite mená ako Fraser, Ulrych, či Adam Drgoň. Hájiť zvolenskú svätyňu budú Tomáš Tomek a Mackenzie Skapski (95,31%-ná úspešnosť zákrokov), pričom ide o jednu z najviac komplexných a vyrovnaných brankárskych dvojíc v lige.

Na strane Nitry je najmä veľa ofenzívnych mien, ktoré vzbudzujú rešpekt. Sú nimi najmä Branislav Rapáč, ktorý vo štvrťfinále proti Trenčínu nazbieral dovedna 5 kanadských bodov za 1 gól a štyri asistencie, Samuel Buček, ktorý prežíva sezónu snov a Duklu pochoval svojimi 5-timi presnými zásahmi, či mená ako Róbert Lantoši, Juraj Majdan alebo Dalibor Bortňák. V defenzíve sa mužstvo vedené Antonínom Stavjaňom bude spoliehať na Mitcha Versteega, ktorý sa nebojí zhodiť rukavice, ak je to potrebné, kapitána Branislava Mezeia či Graeme McCormacka. Svätyňu Corgoňom bude hájiť dvojica Juraj Šimboch a Miroslav Hanuljak, pričom prvý menovaný dostal šancu v posledných troch zápasoch proti Dukle Trenčín, kde zaznamenal vyše 99%-nú úspešnosť zákrokov!

Vzájomné zápasy HKM Zvolen a HK Nitra v tejto sezóne: 2:4, 1:0, 2:5, 6:4, 3:2pp

Rozpis zápasov druhého semifinále 2018/2019: 1. zápas 25.3.2019 o 18:00: HKM Zvolen - HK Nitra 2. zápas 26.3.2019 o 18:00: HKM Zvolen - HK Nitra 3. zápas 29.3.2019 o 18:00: HK Nitra - HKM Zvolen 4. zápas 30.3.2019 o 18:00: HK Nitra - HKM Zvolen 5. zápas 1.4.2019 o 18:00: HKM Zvolen - HK Nitra 6. zápas 3.4.2019 o 18:00: HK Nitra - HKM Zvolen 7. zápas 5.4.2019 o 18:00: HKM Zvolen - HK Nitra

V tejto sezóne platilo medzi týmito súpermi staré známe porekaldo - Môj dom, môj hrad. V každom stretnutí boli úspešnejší skôr domáci, ktorí využili výhodu domáceho prostredia a dokázali bodovať naplno. Výnimkou bol iba prvý zápas medzi týmito dvoma súpermi, ktorý skončil víťazstvom rytierov po predĺžení. Je preto veľmi náročné si tipnúť víťaza tohto súboja, keďže sa jedná o dva veľmi silné tímy, z ktorých môže konieckoncov vzísť nový majster Tipsport Ligy pre sezónu 2018/19.

PODOBNÉ ČLÁNKY