× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Marek Hecl: „Z našej strany bola sezóna ako na hojdačke, no myslím si, že aj napriek vypadnutiu v štvrťfinále sa nemáme za čo hanbiť."


24.03.2019

Dukla Trenčín sa v minulej sezóne prebojovala až do finále ligy, kde v sedemzápasovej vojne napokon podľahla Banskej Bystrici. V tomto ročníku končia hráči Vojakov vo štvrťfinále, keď nad ich sily boli hráči Nitry. Jedným z najvýraznejších hráčov Trenčína bol mladý útočník Marek Hecl, ktorý sa stal najlepším strelcom svojho tímu. Práve s 21-ročným útočníkom sme sa krátko po sezóne pozhovárali.

Poďme sa na začiatok ešte pozhovárať o aktuálnej sezóne. Trenčín skončil po základnej časti na šiestom mieste a zaručil si priamy postup do play-off. Do posledného kola však nebolo isté, či si zaručíte priamu miestenku alebo o ňu budete musieť zabojovať. Verili ste si, že to dokážete alebo ste už miestami boli pripravení na kvalifikáciu?

Že sa nám to podarí sme verili až do posledného zápasu, aj keď sme už strácali veľa bodov. O našom postupe rozhodol posledný zápas základnej časti, ktorý sme zvládli lepšie a postúpili!

Minulý rok to Dukla dotiahla až do finále a titul bol doslova na dosah. Tento ročník končíte už vo štvrťfinále. Chceli ste zopakovať úspech z minulej sezóny? Ako by ste zhodnotili celkovo túto sezónu? Spokojnosť alebo sklamanie?

Každá sezóna je iná. Samozrejme, že sme mali tie najvyššie ambície. Z našej strany bola sezóna ako na hojdačke, no myslím si, že aj napriek vypadnutiu v štvrťfinále sa nemáme za čo hanbiť.

Trenčín počas celej sezóny trápilo aj množstvo zranení, kedy chýbali opory, šancu dostávali aj mladí hráči a tím nastúpil v plnej sile až v neskoršej fáze ligy. Myslíte si, že aj to malo vplyv na konečný výsledok?

Strata hráčov kvôli zraneniam je určite nepríjemná vec. Stalo sa nám to aj v play-off, ale vyhovárať sa na to nemôžme. Taký je šport.

Aké je to pre Vás ako pre mladého hráča zbierať skúsenosti popri takých skúsených hráčoch ako Radivojevič, Starosta, Bartovič, Fruhauf, Olvecký, či mnoho ďalší?

V prvom rade sú to super ľudia aj v osobnom živote! Taktiež nám mladším hráčom vždy pomohli na ľade aj mimo neho. Myslím si, že vidieť ich na tréningoch a zápasoch je aj pre mňa veľká škola.

Trošku nadviažem na predošlú otázku. Trenčín pri skladaní kádra spája starších, ostrieľaných hráčov s mladíkmi. Aj napriek veľkej "konkurencii" ste patrili medzi najproduktívnejších hráčov a stali ste sa najlepším strelcom tímu. Ako hodnotíte sezónu z osobného hľadiska?

To že sa mi strelecky darilo ma určite teší, vždy som góly dával rád. Samozrejme, že to mohlo byť aj lepšie, ale rozhodne som vďačný za každý strelený gól.

V tejto sezóne ste opäť okúsili aj reprezentáciu a ani tam ste sa nestratili. Pomýšľate aj nad pozvánkou do konečnej nominácie na domáce majstrovstvá sveta?

Momentálne som zranený, čiže v prvom rade sa chcem vyliečiť. Keby mi to zdravie dovolilo, určite by som rád zabojoval aj v reprezentačnom drese.

Chceli by ste si v novej sezóne vyskúšať aj zahraničnú ligu, nazbierať nové skúsenosti alebo preferujete zostať v Tipsport lige?

Uvidíme, čo prinesie nová sezóna. Priznám sa, že som to ešte neriešil. Verím, že sa rozhodnem správne!

Branko Radivojevič oznámil koniec kariéry. Práve on bol označovaný ako človek, ktorý vrátil ľuďom v Trenčíne chuť do hokeja. Bude jeho strata pre Trenčín citeľná? Má šancu ho niekto nahradiť?

Samozrejme, že strata Branka bude veľmi citeľná. Nahradiť ho bude ťažké...

Typická otázka na záver. Koho považujete za favorita na titul a komu naopak prajete víťazstvo, komu budete držať palce?

Favorizujem Banskú Bystricu, ktorá má široký a hlavne kvalitný káder. Držať palce budem naopak Popradu. Prajem im to.

PODOBNÉ ČLÁNKY