× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Martin Dudáš: „Žiadny zápas nemusí skončiť podľa predpokladov."


25.03.2019

Zo sezónou sa už vo štvrťfinále rozlúčili aj Košičania. Historicky najúspešnejší klub Tipsport ligy končí v tejto fáze ligy už po tretíkrát v rade, čo sa na východe Slovenska rozhodne považuje za neúspech. Za obeť už padli aj prvé mená, ktoré vedenie Oceliarov oznámilo ešte len pred pár hodinami. My sme sa pred nedávnom pozhovárali s Martinom Dudášom. Český bek patril v aktuálnej sezóne medzi opory Košíc, kde to bola už jeho štvrtá sezóna v rade!

Začnem ešte aktuálnou sezónou. Košice končia opäť už vo štvrťfinále a po poslednom zápase hneď zavládol viditeľný smútok. Považujete vypadnutie za neúspech? Nepodarilo sa splniť predsezónne ciele?

Pre mňa to je jednoznačne neúspech. Ciele boli väčšie, než koniec vo štvrťfinále...

Je to v poradí už tretia sezóna, kedy sa Košice nedostali ani do semifinále. Titul najúspešnejšieho slovenského klubu však stále prináleží práve Oceliarom. Myslíte si, že každým rokom bude Tipsport liga vyrovnanejšia a dostať sa do semifinále bude ťažšie a ťažšie?

Podľa mňa liga už vyrovnaná je. Pre fanúšikov je to len dobre, pretože žiadny zápas nemusí skončiť podľa predpokladov. Či sa bude dostať do semifinále ťažšie, to neviem. Play-off je o niečom inom, než základná časť. Tam to bude vždy o detailoch.

Čo považujete za zlom? Čo podľa Vás rozhodlo o vypadnutí Košíc? Dá sa vypichnúť jeden moment, jeden fakt?

Myslím, že rozhodli prvé dva domáce zápasy, ktoré sme prehrali. Potom sme už museli sériu naháňať za stavu 3:0 a to je dosť ťažké.

V Košiciach pôsobíte už štyri sezóny v rade a rozhodne ste obľúbenom košických fanúšikov. Adaptovali ste sa už na východe Slovenska? Čo bolo pre Vás rozhodujúcim faktorom, ktorý rozhodol o príchode a celkovo o zotrvaní v tomto klube?

O tom, že som prišiel rozhodli ambície klubu a celkovo zázemie, ktoré je na výbornej úrovni. Bohužiaľ, ambície sa nám nepodarilo naplniť.

V závere sezóny a v play-off ste začali aj pravidelne bodovať, konto ste si vylepšili o niekoľko gólov aj asistencií a vôbec ste patrili medzi defenzívne opory. Chceli by ste na takéto výkony nadviazať v budúcej sezóne, možno sa pokúsiť o kariérne maximum alebo sa sústredíte na Váš štýl hry, robíte to, čo od Vás tréneri požadujú?

Pred sezónou nám bolo povedané, kto bude mať akú rolu v tíme, takže som sa viacmenej držal toho, čo chceli tréneri. To, že mi tam sem tam niečo spadlo ma samozrejme teší, ale ako som už povedal, neprejsť cez prvé kolo play-off je neúspech, nehľadiac na osobné štatistiky.

Kariéru končí Ladislav Nagy. Aké to bolo pre Vás hrať s hráčom, ako on? Myslíte si, že to bude v nasledujúcich sezónach pre Košice veľká strata?

Hrať s niekým ako on bolo pre mňa výborné. Bolo mi cťou hrať s hráčom jeho kvalít. Strata to bude určite. Na druhú stanu však dostanú šancu iní hráči a môžu sa mu pokúsiť priblížiť.

Ešte naša typická otázka na záver. Koho považujete za favorita na titul a komu naopak prajete víťazstvo? Budete niekomu držať palce?

Povedal by som, že jednoznačný favorit túto sezónu nie je. Budem držať palce Popradu, keď už nás vyradili. Majú veľmi kvalitného gólmana Vošvrdu a keď to zavrie, tak môžu byť úspešní.

PODOBNÉ ČLÁNKY