× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Matúš Paločko: "Podali sme skvelý kolektívny výkon, víťazstvo sme si zaslúžili!"


27.03.2019

Séria medzi Banskou Bystricou a Popradom má ďalšiu zápletku. Kamzíci dnes totiž dokázali triumfovať na svojom ľade a znížili stav série na 1:2. Semifinálový "rohatý" súboj nám však zatiaľ predstavuje majestátne divadlo, plné emócií, gólov, skvelých brankárskych zákrokov a kontroverzných momentov. Séria sa teda ešte minimálne raz presťahuje do domovského sídla Baranov. Na pozápasové interview sme si tentokrát zavolali útočníka Podtatrancov a strelca druhého popradského gólu, Matúša Paločka.

V stredajšom vydaní súboja medzi Popradom a Banskou Bystricou sme dlho gól nevideli. Diváci sa ho dočkali až v 32. minúte, keď sa po krídle uvoľnil kapitán Kamzíkov, Štefan Fabián a lahôdkovou kolmicou našiel pred bránkou postaveného Davida Bondru, ktorý z prvej nezaváhal. Následne sa druhá tretina dohrávala viac v réžii hostí, ktorí boli nebezpeční do posledných sekúnd a pred druhým klaksónom ešte vyprovokovali bitku. Na ďalší gól sme si tak museli počkať až do záverečného dejistva, kedy divákov rozjasal 6 minút pred koncom Matúš Paločko. "Som rád, že som dal gól, ale je to kolektívny šport od prvého hráča až po toho posledného. Bol to super kolektívny výkon a všetci si toto víťazstvo zaslúžili. Hrali sme veľmi obetavo, počkali sme si na šancu, poriadne sme sa pripravili na tento zápas a hrali sme od prvej minúty až do poslednej."

Výkonom sa v bráne Kamzíkov zaskvel najmä český gólman Tomáš Vošvrda, ktorý si tak pripísal prvý shootout v tohtoročnom play off a kryl dovedna 45 striel úradujúceho majstra. Veľmi mu však pomohli aj jeho spoluhráči, ktorí sa veľakrát obetavo vrhali do striel Baranov. "Ako som spomínal, presne rozhodli takéto maličkosti. My sme sa hádzali do tých striel a nedovolili sme súperovi vystreliť na našu bránu. 'Vošvec' nás podržal a výsledok 3:0 je super. Treba si to užiť a zajtra nás čaká ďalší zápas."

Oba fankluby dnes predviedli ďalšie skvelé výkony a postarali sa o výbornú atmosféru na vypredanom popradskom zimáku. Emócie teda vreli najmä na ľade, kde došlo k občasným šarvátkam, čo nakoniec vyústilo v osobné tresty pre domáceho Minera a hosťujúceho Southorna. Najviac však zaujala bitka na konci druhej tretiny, kde sa do seba pustili Asselin a Svitana, pričom obaja si svoje dvojminútové tresty preniesli do záverečného dejistva. "Ja už som bol vtedy na striedačke, takže nemám čo hodnotiť. Sústredil som sa hlavne na svoju hru, takže ani neviem, že sa niekto bil."

Poprad teda znižuje stav série na 1:2 a vyrovnať bude môcť už zajtra, keď opäť na domácom ľade vyzve Baranov. "Sme motivovaní, opäť sa zodpovedne pripravíme na ďalší zápas a budeme chcieť opäť vyhrať," dokončil krídelník prvého útoku Kamzíkov.

AUTOR: Peter Rusiňák GRAFIKA: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY