× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Brock Higgs: "Kritika nás nezaujíma, chceme ďalšiu trofej pre toto mesto!"


04.04.2019

Banská Bystrica v utorok zaslúžene postúpila do finále Tipsport Ligy potom, čo zdolala húževnatých Kamzíkov z Popradu. Danú sériu sme si stihli už aj rozobrať, najmä v článku o tom, čo stálo za semifinálovým (ne)úspechom Podtatrancov. Teraz sme vám dlžní pozápasové dojmy a tak sme si k mikrofónu zavolali jedného z najlepších hráčov tejto série, kanoniera Brocka Higgsa!

So svojim tímom si postúpil do ďalšieho finále Tipsport Ligy. Aké sú tvoje pocity bezprostredne po postupe do finále?

Samozrejme, pocity sú vynikajúce. Séria proti Popradu bola veľmi náročná, každý zápas bol tesný a našťastie sa nám podarilo hrať svoju hru a pokoriť ich. Teraz sa už plne sústredíme na prvý finálový zápas.

Ako prebiehali oslavy? Oslavoval si spolu s tímom, alebo sa každý pobral domov, oddýchnuť si pred poslednou etapou play-off?

Mali sme menšiu oslavu v šatni ihneď po zápase, no potom sme sa pobrali do busu a relaxovali sme. Bola to veľmi náročná séria a veľa chalanov určite potrebovalo sa pobrať domov a trochu si oddýchnuť.

Utrpel si zranenie tesne predtým, ako sa začalo play-off a tak si mohol sledovať iba z tribúny, ako sa darí tvojim spoluhráčom. Ako si sa cítil, keď si podporoval spoluhráčov, ale na ľade si im v sérii proti Detve pomôcť nemohol?

Zranenie nie je nikdy príjemné, no teraz si nevybralo najlepšie načasovanie. Nenávidím, keď musím sedieť v hľadisku a iba sledovať spoluhráčov, ešte k tomu, keď sa hrá play-off. Máme však veľmi silný tím a tak som sa série proti Detve vôbec nebál.

Vrátil si sa však presne načas, keď Ťa tvoj tím potreboval. Aj podľa našej redakcie si bol jedným z najlepších hráčov série proti Popradu a dokázal si nazbierať 5 bodov v šiestich zápasoch. Si už 100%-ne v poriadku, alebo stále cítiš nejaké dozvuky zo zranenia?

Som veľmi šťastný, že som stihol naskočiť už do druhého kola, keďže vynechávať zápasy, či už v základnej časti, alebo v play-off, nie je žiadna zábava. Myslím si, že v tohtoročnej edícii vyraďovačiek to bude stále boj a stále je tu predpoklad, že sa niekto z chalanov zraní. Nemyslím, že každý z nás je stále 100%-ne v poriadku, no keďže už sa hrá play-off, tak na tom vôbec nezáleží a každý zo seba vydá všetko.

Objavuje sa kritika, ktorá hovorí o tom, že Banská Bystrica je priam závislá na legionároch. Je v tom síce kúsok pravdy, keďže práve cudzinci vám veľakrát vyhrávajú zápasy. Ako vidíš ty túto kritiku? Ako sa s ňou vysporadúvate ako kabína?

Snažím sa nemyslieť na nejakú vonkajšiu kritiku, či niečie názory, lebo konieckoncov nás to vôbec nemusí trápiť, alebo nám nejak uškodiť. Vieme totiž, že máme kvalitný tím počnúc gólmanom až po útok, a hoci je to domáci, alebo cudzinec, to nás nijak netrápi. Každý je v našom tíme dôležitý a potrebujeme, aby dokázal pomôcť tímu v každom zápase.

Ako sa pripravíte na finále? Máte v kabíne nejakého preferovaného súpera z dvojice Zvolen-Nitra?

K finálovým zápasom sa postavíme rovnako, ako k predošlým dvom a taktiež ku každému zápasu v tejto sezóne. Budeme sa držať toho, čo nás zdobí a budeme tvrdo bojovať už od prvej minúty každého zápasu. Ja osobne nemám nejakého preferovaného súpera, každý z tímov je kvalitný a finále bude opäť vyrovnané, takže na tom vôbec nezáleží.

Ako s odstupom času hodnotíš tú celú sériu proti Popradu? Bola veľmi náročná, alebo ste sa už videli vo finále?

Séria proti Popradu bola jednoznačne veľmi vyrovnaná. Mali silný a šikovný tím a na každý gól sme sa veľmi narobili. Museli sme zo seba dostať to najlepšie v každom zápase a ničím sme si nemohli byť istí, keďže disponovali kvalitným tímom a ukazovali to v každom jednom stretnutí. Určite sme sa nepozerali ďaleko dopredu, tak ako od začiatku sezóny.

A ešte posledná otázka. Ako vidíš svoju budúcnosť? Budeme Ťa tu môcť sledovať aj dalšiu sezónu, alebo si budeš chcieť vyskúšať nejaké nové výzvy, povedzme v podobne iných líg?

V tomto momente moja budúcnosť smeruje len a len k prvému zápasu finále. Nikdy som sa nechcel pozerať príliš dopredu a tak sa zameriava iba na nasledujúci zápas. Chcem totiž urobiť všetko preto, aby som získal ďalší pohár pre Banskú Bystricu!

AUTOR: Peter Rusiňák

PODOBNÉ ČLÁNKY