× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Martin Belluš: "Chceme prinavrátiť Košice tam, kde patrili!" (ROZHOVOR)


18.05.2019

Len predvčerom sme vám priniesli rozhovor s jednou z posíl košických Oceliarov, Branislavom Rapáčom, no zároveň s ním sme vyspovedali aj ďalšieho "novica", ktorý od novej sezóny nastúpi za HC Košice. Martin Belluš zažil pod Tatrami pomerne úspešnú sezónu, no zlákala ho vízia vedenia Košíc prinavrátiť lesk slávnej značke.

Košice si už tri roky po sebe nedokázali vybojovať účasť v semifinále, a tak došlo k mohutným zmenám naprieč celou organizáciou. Stanovili sa jasné zámery zlepšiť prácu s mládežou ale zároveň aj zatraktívniť hokej, ktorý sa očakáva od seniorského tímu. Prevládať by mal moderný, fyzický, rýchly a priamočiary hokej. Martin Belluš by si teda mohol prísť na svoje. "Určite by som chcel byť platným hráčom a čo najviac pomôcť tímu," začal na úvod fyzicky dobre stavaný útočník.

Podobne ako Branislava Rapáča, aj "Belďa" zlákala vízia nového vedenia. Pri otázke nezotrvania v Poprade, respektíve podpisu zmluvy v Košiciach mali rozhodnúť lepšie podmienky zo strany košického klubu. "Rozhodli najmä podmienky, ktoré sú v Košiciach skvelé. Zároveň ma oslovila nová vízia tímu. Každý vie, ako sa Košiciam v uplynulých rokoch nedarilo. Noví ľudia tomu chcú dať nový impulz, takže to rozhodlo."

Nie je žiadnym tajomstvom, že Košice ako azda jediný klub na Slovensku ponúkajú hráčom riadne zamestnanecké zmluvy na celý kalendárny rok, zatiaľ čo ostatné tímy zväčša ponúkajú zmluvy na osem mesiacov. Pre košický klub je to teda obrovská devíza, vďaka ktorej dokáže osloviť prakticky kohokoľvek. Pre hokejistov je to veľké plus, nakoľko v letných mesiacoch nemusia behať po úradoch a zabezpečovať si ďalší zdroj príjmov.

Okrajovo sme sa dotkli aj rivality medzi Košicami a Popradom, ktorý bol Bellušovým prechádzajúcim zamestnávateľom. Priznal však, že pri zmene dresu z toho nemôže robiť vedu. "Nebudem to nejak špeciálne vnímať, taký je jednoducho hokejový život." Verí však, že podobne ako pod Tatrami, aj v metropole východu nájde výbornú partiu, ktorá je spravidla základom potenciálneho úspechu. "Na pôsobenie v Košiciach sa už naozaj teším, budem dúfať, že vytvoríme v kabíne super partiu a spravíme všetko pre úspech," zakončil svoje rozprávanie 27-ročný rodák zo Spišskej Novej Vsi.

autori: Silvester Bobko, Michael Džurdženík grafika:

PODOBNÉ ČLÁNKY