× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Patrik Maier: „Dostať sa do reprezentácie je najväčšia česť." (ROZHOVOR)


05.06.2019

Tím spod Pustého hradu, HKM Zvolen, oznámil doteraz len tri príchody hráčov pre sezónu 2019/2020. Najprv Bryndziari priviedli do tímu centra, Bruna Mráza. Len dva dni po podpise Mráza oznámil klub zo stredného Slovenska ďalších dvoch hráčov z českej najvyššej súťaže, ktorí budú pôsobiť v mužstve Andreja Podkonického. Jedným z nich bol aj Patrik Maier, s ktorým sme sa porozprávali o novej sezóne. 

V Tipsport lige sme tohoto 22-ročného obrancu mohli vidieť už v sezóne 2016/2017, kedy obliekal dres vtedajšieho nováčika našej najvyššej súťaže, Nových Zámkov. Po tejto sezóne putoval mladý bek na sever Čiech, kde strávil dve sezóny. Po tomto období ho budeme môcť opäť vidieť na našich klziskách. „Mal som viacero ponúk, no nakoniec som sa rozhodol pre Zvolen, keďže mi to prišlo ako najlepšia možnosť. Či už pre môj rozvoj, ale aj vysokými cieľmi na nasledujúcu sezónu." okomentoval svoj prestup mladý obranca.

 „Som dôrazný, tvrdý obranca a veľmi rád aj podporím útok. Určite Zvolenu pomôžem či už v defenzíve, alebo ofenzíve," povedal o sebe Maier. Odchovanec bratislavského hokeja sa na fanúšikov zo stredného Slovenska teší. Určite ďakujem za podporu fanúšikov a ja sa zas veľmi teším na nich."

Zvolenská spoločná tímová príprava začne až koncom júla, dovtedy sa bude vicemajster českej extraligy pripravovať individuálne v rodnom meste. „Na novú sezónu sa pripravujem doma v Bratislave s kondičným trénerom. Uvidím podľa plánu letnej prípravy, ale rád by som ešte niekam vybehol pred začiatkom vo Zvolene," ozrejmil obranca Bryndziarov.

Počas pôsobenia v Nových Zámkoch si Maier obliekol aj najcennejší dres. Nastúpil na dva prípravné duely a spomína na to len v tom najlepšom „Dostať sa do reprezentácie je najväčšia česť a motivácia. Čiže dám do toho všetko, aby som zaujal tak trénerov a realizačný tím ako vo Zvolene, aj v reprezentácii."

Čo očakáva posila do obrany Rytierov od nového ročníka našej najvyššej súťaže? „Do sezóny idem s vysokými cieľmi hlavne tímovými a keď sa darí tímu tak prídu aj tie osobné."

autor: Patrik Ľupták grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY