× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Radovan Puliš: "Chceme, aby značka Slovan v extralige bola taká, ako keď odchádzal do KHL!"


28.07.2019

Nová sezóna Tipsport ligy sa už nekompromisne blíži a väčšina tímov sa už prehupla do druhej časti svojej letnej prípravy. Výnimkou nie je ani bratislavský Slovan, ktorý taktiež započal prípravu na ľade. Belasí pomaly, ale isto postupne predstavujú nové mená, ktoré budú hájiť jeho farby v nasledujúcej sezóne, hoci nad účinkovaním 8-násobného slovenského šampióna v našej najvyššej hokejovej súťaži stále visia otázniky. Dnes sme si preto k mikrofónu pozvali jedného z prvých predstavených hráčov Slovana a člena širšieho kádra reprezentácie Slovenska, Radovana Puliša. 

Slovan začal predstavovať svoj novobudujúci sa tím ešte len nedávno. To však neznamená, že vednie na čele so športovým riaditeľom Bakošom zaháľalo. Práve naopak - Belasí vytiahli hneď niekoľko ies z rukáva, medzi inými aj mená ako Michael Vandas, Jindřich Abdul či práve spomínaný Radovan Puliš. "Po sezóne som mal pár ponúk zo Slovenska, no čakal som na zahraničie, pretože bolo v riešení viac možností. Bol som jednať aj vo Zvolene, ale keďže vedenie chcelo vedieť odpoveď čím skôr a ja som čakal ako dopadnú jednania s mužstvami v zahraničí, nechcel som hneď podpísať. S mojim agentom som mal navyše dohodu, že do konca mája nebudeme nič podpisovať, na to však už Zvolen nepristúpil a nechceli už viac čakať. Úplne som chápal vedenie HKM, že chcú mať mužstvo čím skôr poskladané a pracovať s variantami. Od júna som si začal veci riešiť sám a keď som sa dozvedel, že Slovan bude pokračovať v ďalšom ročníku v slovenskej extralige, začal som sa zaujímať aj o túto možnosť," objasnil šikovný útočník, ktorému iba o vlások ušla nominácia na záverečný turnaj Majstrovstiev sveta v Bratislave a Košiciach.

Spolupráca s Bratislavčanmi sa rodila postupne, pričom keď bolo jasné, že obe strany majú záujem spolupracovať, išli jednania už ako po masle. Veľký záujem o Puliša prejavil práve nový tréner Belasých, Roman Stantien, ktorý mal mnoho príležitostí si ho pozrieť minulú sezónu, ktorú odchovanec Zvolena strávil pod Poľanou. "Hovoril som s pánom trénerom Stantienom, že keď bude jasné, kto bude manažérom, že sa mi ozvú. Hneď na to ma kontaktoval pán Bakoš a už od prvého rozhovoru, či už s pánom trénerom, alebo s pánom manažérom, som bol presvedčený, že chcem hrať za Slovan. Hoci som vedel, že Slovan musí ešte splniť nejaké podmienky, stále som dúfal, že to dobre dopadne. Verím, že Slovan v extralige hrať bude, pretože určite sa ľudia prídu naňho pozrieť, či už budú fandiť, alebo nadávať (úsmev). Slovan vždy vedel prilákať fanúšikov na štadióny a verím, že tomu tak bude aj teraz."

Veľkú úlohu pri jednaniach s novými hráčmi zohralo aj meno nového športového riaditeľa Slovana, Juraja Bakoša. Ten je fanúšikom Tipsport ligy známy predovšetkým z pôsobenia v Košiciach, s ktorými sa mu podarilo získať historicky prvý zlatý hetrik. "Presvedčil ma pán Bakoš. Počul som na neho samé dobre referencie a aj keď sme sa po prvý raz stretli, bol veľmi seriózny a povedal mi na rovinu, ako sa veci majú. Čo sa týka záväzkov, viem, že vedenie robí všetko preto, aby to vyriešili a ja sa nebojím, že by si Slovan voči nám nesplnil svoje záväzky," poodhalil situáciu 27-ročný výborný zakončovateľ.

Spolu s potenciálnym návratom Belasých na tipsportligové klziská by určite stúpla atraktivita ligy, keďže mužstvo z hlavného mesta Slovenska si pripúšťa iba tie najvyššie možné ambície. "Moje ciele sú vždy len tie najvyššie a nebude tomu inak ani teraz. Minulú sezónu sme si v Detve dali s trénermi, majiteľom a spoluhráčmi za cieľ play off, čo sme aj dokázali. Moje bodové ciele na túto sezónu si však nechám pre seba. V prvom rade chceme, aby Slovan vyhrával a prilákal na štadión ľudí a myslím si, že čo sa týka cieľov, tak tie má asi každý rovnaké. Každý jeden hráč v kabíne chce totiž vyhrať posledný zápas v sezóne," pousmial sa Radovan Puliš.

Suchá príprava v podaní Belasých bola špecifická, keďže nové tváre predstavili iba nedávno. Hráči sa teda museli pripravovať individuálne, čo však pre bývalého kanoniera Detvy nepredstavovalo väčší problém. "Áno, ja sa už niekoľko rokov pripravujem v lete vždy sám, keďže som mal veľa zranení a v niektorých smeroch som limitovaný. Prípravu mám nastavenú s ohľadom na to, čo môžem robiť a čo musím zlepšiť. Pripravujem sa tak, ako každoročne, teda stále u Romana Švantera."

Ako sme už spomínali, Slovan dokázal do svojho kádra prilákať mnoho skúsených hráčov nielen z Tipsport ligy. Vedenie nás posledné dni kŕmi zaujímavými menami, pričom fanúšikom sú dobré známe mená ako Roman Kukumberg, Michel Miklík, Michael Vandas, či Michal Sersen. Všetci títo hráči už v minulosti okúsili slovenské klziská, či už ako spoluhráči, alebo ako súperi. Podľa Radovana je však atmosféra v kabíne uvoľnená a každý z hráčov sa už teší na štart novej sezóny v slovenskej najvyššej súťaži. "Myslím, že atmosféra je super. Všetci sa veľmi dobre poznáme už dlhého roky, pričom s niektorými hráčmi sme boli rivali a nič sme si nedarovali. Teraz sme však v jednom mužstve a stále sa zatiaľ doťahujeme. Mužstvo podľa môjho názoru vyzerá veľmi dobre, no nechcem zatiaľ nič predbiehať. Všetko sa však uvidí až počas sezóny. Čo sa týka tréningov, sú veľmi dobré, predsalen ľad je ľad a ja osobne najradšej trénujem práve na ľade," pousmial sa odchovanec zvolenského hokeja, pre ktorého bude Bratislava iba treťou slovenskou štáciou.

Veľkou záhadou pred začatím sezóny je to, či budú mať fanúšikovia Belasých záujem o zápasy Tipsport ligy. Predsalen, skok medzi KHL a našou najvyššou súťažou je markantný nielen z herného aspektu, ale aj z hľadiska makretingu. "Nemyslím si, že by ľudia nemali záujem o našu ligu. Keď budeme hrať dobrý hokej a budeme vyhrávať, fanúšik si cestu na štadión nájde. Chceme, aby značka Slovan v extralige bola taká, ako keď odchádzal do KHL," Poprial si Radovan Puliš, ktorý dokonca prezradil recept na to, ako chce fanúšikov Slovana prilákať na domácu súťaž. "Určite chceme vyhrávať, keďže každý fanúšik chce vidieť dobrý, atraktívny hokej a víťazstvá. Toto je teda cesta, ako si ich získať. Čo by som im chcel odkázať? Len to, že na túto sezónu sa veľmi teším a chcem, aby ich chodilo čo najviac, aby sa aj nám ľahšie hralo a verím, že naša hra ich bude baviť a budú radi že sú fanúšikmi Slovana," zakončil interview.

AUTOR: Peter Rusiňák GRAFIKA: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY