× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Rozhovor s hráčom týždňa - Tyler Beskrowany / Player of the week interview - Tyler Beskorowany


22.10.2019

Pred dvoma týždňami sa v našom výbere – TIMEOUTSK HRÁČI TÝŽDŇA ocitol aj gólman Baranov – Tyler Beskorowany. Tomu sa podarilo zastaviť 56 striel, z toho 26 vychytal v zápase s HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý nakoniec skončil výhrou 2-1 po predĺžení. O dva dni neskôr vychytal až 31 striel a tým Baranom zabezpečil výhru 2-1 nad Corgoňmi. Beskorowany ukončil tento týždeň nielen víťazstvom Banskej Bystrice, ale aj 96.65% úspešnosťou zákrokov a 1 inkasovaným gólom na zápas. HC Banská Bystrica si zabezpečila prvé miesto v tabuľke Tipsport Ligy a následujúce týždne aj vďaka tomuto brankárovi naďalej podáva skvelé výkony. My vám s menším oneskorením prinášame rozhovor s týmto hráčom!

Beskorowany prišiel do Banskej Bystrice počas tohto leta po naozaj úspešnej sezóne a play-off s Belfast Giants. Barani veľmi dobre vedeli, kto Tyler Beskorowany je, no vedel Tyler kto sú Barani? “Nemal som ani tušenia, do čoho som šiel, keď som podpísal kontrakt s Banskou Bystricou. Vedel som, že budú hrať v Champions League a že sa stali šampiónmi trikrát za sebou. Všetci sú tu veľmi priateľskí. V kabíne máme veľa vtipných hráčov, no myslím si že Lunter je z nich najvtipnejší, pretože dokáže rozosmiať väčšinu chalanov. Ja mu však nerozumiem. (smiech).”

Podpísať kontrakt s tímom, ktorý vyhral ligu trikrát za sebou znamená, že tento tím chce vyhrávať aj naďalej. Beskorowany sa po svojom príchode stal jednotkou bránkoviska a momentálne sa s úspešnosťou zákrokov na úrovni 93.73% nachádza na treťom mieste v tomto ohľade. Tesne nad ním je už len dvojica – Barry Brust a Andrej Košarišťan. “Som veľmi rád, že som jedným z najlepších brankárov v lige, hľadiac na to, koľko talentovaných brankárov tu je.” Ale ako sa mu podarilo dostať sa až sem? “Moji rodičia ma inšpirovali k tomu, aby som začal s hokejom ešte vo veľmi mladom veku a podporovali ma po celý ten čas. Páčil sa mi taktiež spôsob, akým ku hre pristupoval Martin Brodeur. Užíval si, keď mohol hrať, no keď išlo o výkony bol vždy sústredený a iba veľmi ťažko cez neho prešli strely.”

Besko, presne taká je prezývka pod ktorou ho každý pozná, strávil väčšinu svojej profesionálnej kariéry v AHL a ECHL. Avšak, keď sa rozhodol v roku 2014 opustiť Spojené Štáty, namieril si to do FHL, EICHL či DEL. “Medzi moje obľúbené hokejové spomienky určite patrí zisk pohára v minulej sezóne a možnosť zúčastniť sa na Drafte, NHL,” povedal Beskorowany. “Mať možnosť byť draftovaným hráčom je obrovský zážitok. Mal som toľko šťastia, že som tam mohol byť keď zaznelo moje meno. Taktiež mať možnosť zísť na pódium, kde som si prevzal dres a porozprával sa s množstvom hráčov, ktorí boli už vtedy členmi siene slávy. Nehovoriac o tom aký skvelých ľudí tam Dallas mal. Bol to naozaj rušný deň, plný rozhovorov a fotení. Je to jedna z mojich najkrajších hokejových spomienok.”

Okrem Beskorowaneho sa v Banskej Bystrici nachádza viacero legionárov, na ktorých tento tím posledné roky stavia a pod Urpínom to doposiaľ prináša úspech. “Získavať body z akéhokoľvek zápasu je dobré. Ak by sme boli na posledných priečkach v tabuľke, bolo oveľa frustrujúcejšie. Barani odohrali už 15 zápasov, a tak sa stretli s každým ligovým tímom. Popri nich sa taktiež pripravovali na zápasy Champions League, ktorá je už pre Bystricu v týchto dňoch minulosťou a zverenci Dana Cemana sa tak môžu sústrediť na domácu súťaž. “Mali sme skvelé zápasy proti každému tímu. Nemyslím si, že sme mali zápas, o ktorom by som mohol povedať že to bude jednoduché víťazstvo. Verím že tento tím má príležitosť docieliť niečo špeciálne. Sme tu totiž skvelá skupina chalanov aj realizačný tím.” Keď sme sa ho opýtali na tím, proti ktorému by si najradšej zahral vo finále, odvetil: “Zvolen.”

Tento 29 ročný kanadský brankár tvrdí, že nemá žiadne predzápasové, ani pozápasové rituály - jedinú vec, ktorú zvykne medzi vhadzovaniami robiť, je že dokorčuľuje k bránke, kde sa následne dotkne žrde jeho hokejkou. “Podpora fanúšikov bola naozaj úžasná a dúfam že to bude pokračovať až do konca sezóny,” povedal Beskorowany. “Ďakujem za naozaj skvelú podporu v tejto sezóne. A aj naďalej buďte hluční, pretože vďaka tomu si zápasy naozaj užívame.”

Týmto by sme sa chceli Tylerovi Beskorowanemu poďakovať zato, že si našiel čas pre Timeoutsk a aj tento rozhovor. Prajeme mu veľa šťastia v sezóne, a dúfame že aj naďalej bude podávať skvelé výkony.

ENGLISH VERSION

Tyler Beskorowany turned aside 56 shots over the week, starting with 26 saves in a 2-1 overtime win over HK Dukla Ingema Michalovce. Two days later, he has stopped 31 shots in a 2-1 victory for the Rams over HK Nitra. Beskorowany finished his week with .966 save percentage and a goals-against-average of one. HC '05 Banská Bystrica clinched the first place in Tipsport Liga and is hoping to extend the winning streak to 6 games.

Beskorowany came to Banská Bystrica this summer after having a pretty successful regular season and a playoff run with Belfast Giants. The Rams knew who he was, but did Tyler Beskorowany know who the Rams were? "I had no idea what I was getting myself into signing with Banská Bystrica. The only thing I knew was they were going to the champions league and that the team had won 3 championships in a row. Everyone here has been very welcoming. There are a lot of funny guys in the dressing room. I feel like Lunter makes a lot of guys laugh I just don't understand him."

Signing with a team that had won 3 cups in a row means that the team works hard and wants to win. Beskorowany became their starter goalie, ranking as no. 2 goaltender in the save percentage (.937) in the league. The only goalie that's better than Beskorowany is Andrej Košarišťan with his .944 save percentage. "I'm very pleased to be one of the top goalies in the league considering all the talent there is." But how did he end up here? "My parents inspired me to play hockey at a young age and supported me the entire way. I loved the way Martin Brodeur approached the game. He enjoyed himself when he played and when it came to the performance, he was in the zone and was very hard to beat."

Besko, that's the nickname he's known by, spent the majority of his professional ice hockey career playing in AHL and ECHL. He's decided to leave the States in 2014 and test the waters in DEL, EICHL, and FHL. "My favorite hockey memories are winning a championship last year and being able to attend my NHL draft," Beskorowany said. "Being drafted was a tremendous experience. I was fortunate enough to be at the draft when my name was called. Being able to go down to the draft floor and get my jersey and talk to a bunch of hall of fame players and the great staff they had in Dallas. Very busy day with pictures and interviews. One of my favorite experiences in hockey."

HK Dukla Ingema Michalovce forced HC '05 Banská Bystrica to overtime, and 65 seconds into it Jordan Hickmott sealed the deal. "Taking points in any game is good. If we were sitting at the bottom of the table it would be more frustrating." The Rams have played 15 games and all of their opponents while preparing for the Champions League too. "We've had great battles with every team in the league. I don't think we have one game all year that we can say it'll be an easy win. I believe this team has a chance to do something special this year. We have a great group of guys and good staff." And when being asked about the team he'd love to play in the finals he said: "Zvolen."This 29-year-old Canadian goalie says he's not superstitious - the only thing he does is skate to the same corner between whistles to touch the same posts with his stick. "The fans have all been very supportive all year hopefully it continues," Beskorowany said. "Thank you for the amazing support this year. Keep being loud it makes the games much more entertaining."

On behalf of Timeoutsk, I'd like to thank Tyler Beskorowany for taking his time to do this interview. May all your practice and preparation meet with the best of luck.

Autor: Miroslava Meličková Grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY