× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TIMEOUTSK ŠPECIÁL – HC´05 iClinic Banská Bystrica


21.12.2019

Trojnásobný majster Tipsport ligy z posledných sezón a držiteľ zlatého hetriku, Banská Bystrica, je ďalším, v poradí už tretím tímom, ktorému sa budeme v našom špeciáli venovať. Po prvej časti, kde sme nezvyčajnými otázkami potrápili Popradčanov, sme v tej druhej ostali na východe Slovenska a našimi hosťami boli traja hráči Michaloviec. V tejto, vami veľmi obľúbenej a zaujímavej minisérii radi pokračujeme a aj tentokrát sme z talónu vytiahli poriadne originálne otázky.

 

Aby sme v krátkosti vysvetlili, o čo ide. Z každého tipsportligového klubu si vyberieme trojicu hráčov, ktorá od nás následne dostane päť jednoduchých otázok alebo takzvaných doplňovačiek. Tieto otázky nie sú až tak typické, práve naopak! Ich úlohou je pobaviť a v konečnom dôsledku zistiť o danom hokejistovi niečo viac.

 

Rodák zo Štokholmu, Gilbert Gabor zažil s Banskou Bystricou dve historické majstrovské tituly a úradujúceho majstra tak momentálne pôsobí už tretiu sezónu v rade. Zabávač banskobystrickej kabíny možno nepatrí medzi bodovo exkluzívne produktívnych hráčov, no jeho rolu v mužstve si skvele plní. Vysoký, 24-ročný útočník protihráčom neustále znepríjemňuje rozohrávku svojim skvelým forčekingom, je mimoriadne platným v defenzívnej činnosti a vo svojej hre sa taktiež nebojí pritvrdiť. Aj preto sa za mimoriadne krátky čas stal veľkým obľúbencom banskobystrických tribún.

Mojou obľúbenou sociálnou sieťou je… pretože…

Twitter, pretože tam môžem sledovať, čo sa aktuálne deje vo svete, aj v športe.

Najobľúbenejšia pesnička, ktorá ma nikdy neomrzí/nesklame…

Hmm… Mometnálne je to Fisher x Meduza – Losing A Piece Of Your Heart (DAZZ Edit).

Najlepším DJom v šatni je…

Aktuálne som DJ ja, ale inak by som vybral Nemčíka, keďže máme podobný štýl.

Najdivnejšie gameday zvyky, ktoré som videl/o ktorých som počul…

Ben Marshall mal minulý rok s každým hráčom pred zápasom iné podanie rúk. Vždy si pamätal, s kým, aké!

Hokej som si obľúbil, keď…

Hokej mám rovnako rád od mala, odkedy som ho začal hrať.

 

Pri historicky prvom titule Banskej Bystrice bol aj útočník Jordan Hickmott. Ten sa v ročníku 2016/2017 stal piatym najproduktívnejším hráčom celej súťaže a pre svoj tím bol rovnako dôležitým aj v play-off, kde v 15 dueloch zaznamenal rovnaký počet bodov. Po azda doterajšom najväčšom kariérnou úspechu sa vtedy poberal do nadnárodnej EBEL, v ktorej strávil dve necelé sezóny. Práve v priebehu tej druhej sa poberal do nemeckej DEL2, aby sa pred začiatkom aktuálneho ročníka vrátil späť do známeho prostredia. Ani po dvojsezónnej pauze v zahraničí sa kvalita kanadského centra nezmenila.

Moje obľúbené miesto mimo sezóny/v off-season je…

Mojím najobľúbenejším miestom mimo sezóny je Vancouver, v Kanade. Počas leta tu žijem a naozaj si to užívam! Je tu toho veľa, čo sa dá robiť – oceán, pláže, sú tu takisto skvelé hory a jazerá. Mesto je samo o sebe skvelé na život. Navyše som blízko svojej rodiny.

Hanbím sa za to, že táto pesnička je na mojom playliste…

Pravdepodobne to bude Justin Bieber – Friends.

Počas cestovania zvyčajne potrebujem…

Určite svoju peňaženku a telefón. Ďalšími vecami, ktoré je hrozné zabudnúť si pred cestou sú pravdepodobne slúchadla a vankúš na spanie.

Najlepšia rada, akú som kedy dostal…

To, že sa máš vždy správať k ľuďom dobre, presne tak, ako chceš, aby sa oni správali k tebe. A že čokoľvek, čo robíš, uisti sa, že je to niečo, čo ťa teší a napĺňa.

Najpoverčivejším spoluhráčom, s ktorým som kedy hral, bol…

Mal som zopár spoluhráčov, ktorí boli poverčiví, avšak je pre mňa ťažké vybrať jedného, ktorí bol najviac.

 

To, že Banská Bystrica stavia v posledných rokoch na legionárov nie je žiadnym tajomstvom. Vedeniu Baranov to navyše neustále vychádza a kvalitu dokážu nahradiť rovnakou protihodnotou. Práve zámorskí hráči mali v posledných rokoch výrazný podiel na zisku zlatého hetriku. Jedným z nich je aj Jordon Southorn. Kanadský bek v službách Baranov už teraz bodovo prekonal minulú sezónu a ani zďaleka nekončí! Na jeho hru je radosť sa pozerať, môžeme prehlásiť, že pokračuje v šľapajách svojich predchodcov Maioneho, či Marshalla. Pri tomto hokejistovi sa opäť odzrkadľuje fakt, že Banská Bystrica je skvelá v udržiavaní nadpriemerných hráčov v slovenskej najvyššej súťaži. Klobúk dole!

Pred zápasom väčšinou…

Väčšinou mám pred zápasom rovnakú rozcvičku a na telefóne počúvam rovnaký playlist.

Ľudia by mohli byť prekvapení, keby zistia, že som nikdy…

Premýšľam, avšak nič ma nenapadá.

Ak by som mohol byť spoluhráčom s akýmkoľvek bývalým NHL hráčom, bol by to…

Ak by som mal tú možnosť, pravdepodobne by to bol Rob Blake. Vyrastal som sledovaním jeho zápasov a miloval spôsob, akým hrával a užíval si hru. Bol skvelým fyzickým hokejistom a samozrejme mal aj ofenzívne kvality.

Na svojom drese nosím číslo… pretože…

Nosím číslo 10. Už od detstva to je moje obľúbené číslo.

Mojou obľúbenou hokejovou spomienkou je...

Musí to byť moment, keď som bol draftovaný do NHL a dostal sa do hlavného kempu Buffala Sabres. Taktiež je stále radosť víťaziť, takže aj výhra titulu s Banskou Bystricou v minulej sezóne je niečo, na čo budem spomínať.

 

Autor: Silvester Bobko / Grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY