× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Tri momenty štvrtého hracieho dňa


13.10.2020

Máme za sebou už štvrtý hrací deň nového ročníka našej najvyššej súťaže, no žiaľ aj tentokrát, ako už pomaly býva zvykom sa odohrali len 4 zápasy. Na druhej strane nás však môže tešiť to, že aj napriek novým vládnym opatreniam proti šíreniu koronavírusu bude dianie v Tipos extralige predsa len pokračovať aj naďalej. Nedeľňajšie vzájomné konfrontácie mužstiev nám okrem tohtosezónnej premiéry Nových Zámkov priniesli aj jedno veľké prekvapenie a množstvo krásnych hokejových momentov. Poďme sa spoločne pozrieť na tie najzaujímavejšie!

 

Šikovné ruky robustného útočníka

Nitra je v novej sezóne zatiaľ stopercentná, keď doteraz vyhrala všetky 4 zápasy v riadnom hracom čase a usadila sa na čele tabuľky. Síce je káder mužstva po minulom nevydarenom ročníku takmer úplne iný, no pod taktovkou ich staronového trénera Antonína Stavjaňu momentálne predvádzajú hokej na aký boli zvyknutý všetci ich fanúšikovia. Prvé dva zápasy žiaril v drese Corgoňov najmä zámorský brankár Evan Cowley a taktiež aj slovenský reprezentačný útočník Andrej Kollár. V tomto týždni sa zas skvelými výkonmi blysol dobre stavaný a skúsený útočník Tomáš Hrnka, ktorý v dvoch stretnutiach skóroval dokopy trikrát a k tomu pridal aj jednu asistenciu. Z jeho zásahov stojí za zmienku práve ten posledný, ktorý vsietil po nádhernej individuálnej akcii v derby zápase proti Novým Zámkom. Za nerozhodného stavu 3:3 sa nitriansky hokejista zmocnil puku v strednom pásme, bez problémov sa dostal do útočnej tretiny, kde v súboji jeden na jedného oklamal hosťujúceho obrancu Petra Mikuša nádhernou sťahovačkou pomedzi svoje nohy, vďaka čomu sa ocitol zoči-voči brankárovi Kiviahovi a pretlačil puk až za jeho chrbát. Tento gól padol v 55. minúte a bol aj víťazný, keďže Novozámčania už naňho nedokázali odpovedať.

 

 

Veľký míľnik okorenený aj gólom

Marcel Holovič je aj pre hokejovo menej zdatného fanúšika našej najvyššej súťaže meno, ktoré je dobre známe. Ostrieľaný 33-ročný „harcovník“ zažil svoje najpamätnejšie a najvydarenejšie hokejové chvíle predovšetkým v Skalici a Piešťanoch, kde patril k najproduktívnejším hráčom týchto tímov. Záver posledného ročníka však strávil v Nových Zámkoch a na spolupráci s nimi sa dohodol aj na túto Tipos extraligovú sezónu. Hneď v prvom zápase dosiahol míľnik, na ktorý sa podarí siahnuť len máloktorým hráčom. Pre Marcela Holoviča to bolo jubilejné 500. vystúpenie v slovenskej najvyššej hokejovej lige. Stretnutie Nitra – Nové Zámky, bolo pre Býkov vôbec premiérovým vystúpením v tomto ročníku, z toho dôvodu, že ako prvý celok hlásili pozitívne nakazených členov tímu na koronavírus, a tak si na svoj štart museli počkať. Proti rozbehnutému mužstvu spod Zobora to nemali jednoduché, keď už v 14. minúte domáci viedli 3:0. No ešte pred koncom prvej tretiny prišla na rad hviezdna chvíľa ľavorukého útočníka, ktorý v 16. minúte počas presilovej hry skorigoval stav stretnutia na 3:1 strelou z prvej, po presnej krížnej prihrávke od Petra Obdržálka a vo svojom jubilejnom 500. štarte si pripísal aj 157. presný zásah.

 

 

Zápasu v hlavnom meste nechýbalo nič, iba priaznivci na tribúnach

Pred zápasom Slovan Bratislava – Detva isto len málokto predpokladal, že celok spod Poľany dokáže na horúcom bratislavskom ľade vyhrať a ešte k tomu aj streliť sedem gólov. Nuž, hokej nám opäť ukázal svoje čaro a detvianske Medvede prekvapili celú slovenskú hokejovú obec. Klub z hlavného mesta sa na začiatku sezóny trápi a presne to využili hostia, ktorý svojim obetavým výkonom dobyli „hrad“ jedného z najväčších ašpirantov na titul. V detvianskom celku excelovali najmä útočníci Rastislav GašparJán Sýkora, ktorí si na svoje bodové konto dokopy pripísali obdivuhodných 9 bodov. Práve druhý menovaný bol jedným z aktérov bitky, ktorá sa udiala v 31. minúte stretnutia. Za stavu 3:7 pre hostí prenikal do útočného pásma spomínaný 30-ročný útočník, ale bol zastavený ofsajdovým verdiktom čiarového rozhodcu, no aj napriek tomu ohrozil domáceho brankára, čo sa zjavne nepáčilo viacerým hráčom Slovanu a najmä Branislavovi Rapáčovi, ktorý sa následne pustil s Jánom Sýkorom  do pästného súboja. Víťaza tejto potýčky nevieme jednoznačne určiť, avšak môžeme povedať, že tento moment vlial domácim hráčom veľké množstvo energie do žíl a podarilo sa im skorigovať stav stretnutia na 6:7 z ich pohľadu, no na ďalší zásah im už nezostalo dostatok síl. 

 

 

Autor: Kamil Schreiber / Grafika: Kristína Prievalská

 

PODOBNÉ ČLÁNKY