× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Tri momenty trinásteho hracieho dňa


07.11.2020

Hoci piatkový program ešte nebol kompletný, opäť bolo možné sledovať štyri atraktívne zápasy. Do hry sa vrátili už aj hráči Nitry a Banskej Bystrice a Liptáci cestovali na juh Slovenska so snahou zabojovať o prvé body v sezóne. A čo vlastne prinieslo piatkové kolo? Poďme sa spoločne pozrieť na tri najzaujímavejšie momenty. 

 

Ulrych na návšteve u súpera

Michalovce a Poprad sa v tejto sezóne stretli už po štvrtýkrát, avšak po prvýkrát v novom ročníku Tipos extraligy. V utorok odohrali zápas v rámci Tipsport Kaufland Cupu, v ktorom sa dokázal strelecky presadiť Popradčan Patrik Svitana a zabezpečil svojmu mužstvu dobrú východiskovú pozíciu do odvety. Michalovské Líšky však ani v piatok nedokázali nájsť recept na svojho popradského súpera a z domáceho ľadu odchádzali po prehre 3:5, keď o víťazstve hostí rozhodol hetrikom Marcel Haščák. Avšak stretnutie prinieslo aj inú, nezvyčajnú situáciu, na ktorú z našej ligy nie sme až tak zvyknutí. V 8. minúte prvej tretiny domáci útočník Marek Mašlonka telom odstavil popradského obrancu Petra Ulrycha pred michalovskou striedačkou, ten však súboj neustál a skončil medzi svojimi súpermi. Jeden z domácich členov striedačky mu ešte „ochotne“ pomáhal pri odchode na ľad. 

 

Prvý extraligový gól aj pre Michalíka

V úvode sezóny sme mohli vidieť viacero premiérových strelcov seniorských gólov. Či už išlo o Košičanov Juraja Eliáša Matejom Kraničanom, ale aj Olivera Okuliara z Liptovského Mikuláša. A práve jeho tím cestoval v piatok do Nových Zámkov, kde sa spolu so spoluhráčmi pokúsili zabojovať o prvé body. Zverenci Milana Jančušku v stretnutí prehrávali už 0:2, ale góly mladíkov Okuliara Michalíka ich vrátili do zápasu. Druhý menovaný sa tak ako ďalší v poradí mohol tešiť z premiérového zásahu. Jeho chvíľa prišla v 32. minúte, keď strelou z kruhu na vhadzovanie prekvapil domáceho brankára Kiviaha. Člen mládežníckych reprezentačných družstiev sa presného zásahu dočkal vo svojom 27 zápase najvyššej slovenskej súťaže. Na body to však Liptákom napokon nestačilo a súperovi z Nových Zámkov podľahli na jeho ľade 2:6. 

 

Nitra opäť víťazne

Výborný vstup do súťaže prežívajú hokejisti Nitry. Po ukončení karantény a uzdravení hráčov sa vrátili do extraligy domácim zápasom proti Košiciam. Tie pricestovali pod Zobor bez dvojice zranených hráčov – Jakuba Sedláčka Martina Réwaya. Vyrovnaný zápas priniesol viacero zaujímavých situácií, no my spomenieme tú z konca 4. minúty tretej tretiny. Nitra v tom čase viedla 3:2 a pokúšala sa zvýšiť svoj náskok. Roman Žitný nastrelil puk na bránu, brankár Košíc Dominik Riečický ho iba vyrazil priamo na hokejku Ivana Švárneho a ten ho posunul popri mantineli na svojho kolegu v útoku Adriána Holešinského. Rodák z Čadce sa s pukom nemaznal a pohotovo ho hneď nahodil na bránu súpera. Hostia si ho však nešťastne stečovali a 24-ročný útočník v službách Nitry mohol začať oslavovať svoj prvý gól v Tipos extralige. 

 

autor: Peter Medviď | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY