× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Tri momenty pätnásteho hracieho dňa


12.11.2020

Utorkové 11. kolo Tipos extraligy nám prinieslo už päticu zápasov a s narastajúcim počtom duelov rastie aj počet zaujímavých udalostí, ktoré sa v zápasoch udejú. Pri tradičných momentoch teda máme z čoho vyberať a aj zápasy uprostred pracovného týždňa nezostali svojou atraktivitou nič dĺžne.

 

Leví podiel Martina Pospíšila na víťazstve Košíc

Košičania v utorok privítali Nové Zámky a zaujímavý duel, v ktorom padlo počas základnej hracej doby šesť gólov, bol rozuzlený až v samotnom závere. O víťazovi nerozhodlo ani predĺženie, a tak si fanúšikovia oboch klubov mohli vychutnať samostatné nájazdy. V nich o víťazstve domáceho celku rozhodol 20 – ročný rodák zo Zvolena, Martin Pospíšil. Hráč, ktorý v závere tretej tretiny vyrovnával skóre na 3:3 sa odhodlal aj na realizáciu samostatného nájazdu a spravil dobre. V nájazde predviedol efektné a ,keďže rozhodol o extra bode pre domáci celok, aj efektívne zakončenie. Predvedený samostatný nájazd bude s veľkou pravdepodobnosťou aj jedným z adeptov na gól mesiaca november, nakoniec, posúďte sami.

Veľký gól pre mladého hráča

O kvalitách Šimona Nemca nemusíme pochybovať, svojou predvedenou hrou o nich utvrdzuje aj realizačný tím Nitry, ktorý ho podporuje čoraz väčším priestorom na ľade. Stále len šestnásťročný hráč sa do historických štatistík našej najvyššej súťaže už zapísal, vďaka jeho minuloročnej premiére v „A“ mužstve Corgoňov patrí k najmladším hráčom, akí vôbec v histórii extraligy nastúpili. K tomuto zápisu sa mu v utorňajšom zápase 11. kola podarilo pridať ďalší. Vo veku šestnásť rokov, osem mesiacov a dvadsaťsedem dní  sa stal druhým najmladším obrancom, ktorý strelil v našej extralige gól. Prvenstvo drží Erik Černák, bližšie sme sa tejto téme venovali aj v stredajšom článku. Pre tých, ktorí si prvý a pekný gól Šimona Nemca ešte nestihli pozrieť, môžu tak urobiť prostredníctvom nasledujúceho videa.

Hromadná pasovačka v Miškovci

K jedinému maďarskému zástupcovi v extralige cestovali hráči Liptovského Mikuláša. Zápas, ktorý na prvý pohľad patril skôr k menej atraktívnym, sa musel páčiť najmä fanúšikom ľadových medveďov. Tí si zo svojim slovenským súperom poradili pomerne jednoznačne, 7:2. Deväť presných zásahov tento duel určite okorenili, no správne „korenie“ bolo pridané aj na konci zápasu. Tí čo tento zápas sledovali až takmer do samého záveru, si mohli užiť aj hromadnú bitku, moment, ktorý k hokeju určite patrí. Celej situácii predchádzal, za daného stavu pomerne zbytočný atak Ládu na Mezovského v priestore za bránou. A keďže Mezovský patrí k tvrdším hráčom, celú situáciu si so svojim súperom išiel vysvetliť. Do vznikajúcej šarvátky sa zaplietol aj Matej Bača a nezostal nič dlžný povesti svojho mena, o ktorú sa postaral najmä jeho starší brat. Pekné zápasnícke chvaty a údery však predviedli viacerí hráči, to, kto vyhral, zistíte v priloženom videu.

autor: Radovan Slávik | grafika: Kristína Prievalská

 

PODOBNÉ ČLÁNKY