× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Trieda a bieda #32


23.12.2020

Nedávne predvianočné obdobie v Tipos extralige síce znamenalo päť hracích dní, no v každom z nich sa odohral odlišný počet duelov a s týmto počtom na tom boli rovnako aj jednotlivé tímy. V uplynulých dňoch sa z ligového kalendára odškrtlo šestnásť odohraných stretnutí. Niekto však stihol odohrať len jediný ligový zápas a niekto až štyri. Objektívny výber do našej rubriky teda nebol jednoduchý, no my sme sa o to pokúsili a snáď sa nám to aj podarilo.

 

TRIEDA

Osem z deviatich

V posledných troch hokejových stretnutiach stratil celok z hlavného mesta len jeden bod. Bolo to v piatok, keď Slovan na domácom ľade privítal kvalitného protivníka zo Zvolena. Vo všetkých parametroch vyrovnaný súboj po šesťdesiatich minútach priniesol remízu 2:2. Vyrovnanosť síl na oboch stranách sa ukázala aj v predĺžení a na rad teda museli prísť samostatné nájazdy, v ktorých sa rozhodlo, že dva body ostanú doma. O dva dni neskôr do Bratislavy pricestovali Liptáci, ktorých hostitelia zasypali streleckými pokusmi, no po dvoch tretinách svietilo na ukazovateli skóre 3:3. Slovan o svojom víťazstve rozhodol ďalšími dvomi presnými zásahmi až v poslednej perióde a po výhre 5:3 si pripísal tri body. Následne na Slovanistov čakala ťažká skúška v podobe súboja v Nitre. Tento test však hostia bez výrazných problémov zvládli a do tabuľky k ich menu sa pripisovali ďalšie tri body za skalp Corgoňov 4:1.Týmito výkonmi si Slovan poistil, že sviatky strávi na druhej extraligovej priečke.

 

Hokejové predstavenie v Trenčíne

Ten, kto mal možnosť vidieť nedeľný duel domácej Dukly proti Nitre, tak určite neľutoval. Obe strany ponúkli kvalitný hokej s množstvom šancí a značná časť z nich bola premenená na presné trefy. Do polovice stretnutia gólovo úradovali najmä Corgoni, ktorí v 27. minúte vyhrávali na trenčianskom ľade už 1:4, no ešte do konca prostrednej časti domáci dokázali znížiť na 3:4. V nastolenom tempe sa pokračovalo aj v záverečnej tretine a v jej tretej minúte už bol stav vyrovnaný. Následne si však Nitra gólom na 4:5 opäť vzala vedenie na svoju stranu. V 48. minúte sa ale začalo viac než silných sedem minút Vojakov, ktorí v tomto časovom úseku predviedli štvorgólové hokejové divadlo a rázom to bolo 8:5. Tento rezultát vydržal až do záveru tohto úchvatného zápasu, za ktorý si zaslúžia pochvalu obe strany, no predsa len trochu väčšie uznanie smeruje domácim za ich parádny obrat.

 

Opora vzadu a šesť bodov

Už po niekoľkýkrát v tomto ročníku našu pozornosť zaujali výkony brankára. Tentoraz to bol americký rodák, ktorý háji detviansku svätyňu. Tomas Sholl sa v stredu predviedol svojím spoluhráčom ako ich skutočná istota, keď v Miškovci domáci síce v počte striel na bránu výrazne dominovali, no 26-ročný gólman zatiahol roletu a za svoj chrbát nepustil ani jediný zo 45 streleckých pokusov hostiteľa. Aj vďaka nemu potom jeho spoluhráčom na víťazstvo 4:0 stačilo len 28 striel. O niekoľko dní neskôr v dueli na domácej pôde proti Zvolenu dokázal Tomas tento počet zákrokov ešte navýšiť. Síce raz inkasoval, ale 48-krát dokázal byť na správnom mieste a svojimi reflexami doviedol kolektív k veľmi cennej výhre 3:1. Inkasovať len jediný gól za dva spomínané zápasy a pripísať si až 93 zákrokov pri strelách súperov určite nie je maličkosť, ktorá by mala ostať nepovšimnutá.

zdroj: sport24.pluska.sk

BIEDA

Tri zakopnutia lídra

Popradskí hokejisti ostali po ostatných troch dueloch asi nemilo prekvapení, keďže z nich nevydolovali ani jediný bod. Je to niečo, na čo v tejto sezóne pod Tatrami rozhodne nie sú zvyknutí. Najprv na nich v piatok čakala dohrávka šiesteho kola, keď na ich štadión pricestoval súper spoza južných hraníc. Na rovnakej svetovej strane sa maďarský DVTK nachádza aj v doterajšej ligovej tabuľke, no napriek tomu favorita dokázal prekvapiť a porazil ho 2:4. V nedeľu Kamzíci cestovali na stred Slovenska a tam ich už čakala výzva v podobe súboja s Rytiermi. Hostia domácich síce strelecky prevýšili, no na presné zásahy na tom boli na konci o jeden lepšie práve Zvolenčania a mohli sa tešiť z výsledku 3:2. Po tejto prehre čakalo na Poprad nepríjemné déjà vu“ z piatka. Opäť doma a znova Miškovec. Scenár stretnutia bol síce rozdielny, no rezultát rovnaký. Hostia z Maďarska si z Popradu zase uchmatli tri body a výraznou mierou sa podpísali pod nevydareným krátkym obdobím Podtatrancov. Tí doposiaľ neprehrali ani len dva duely v rade, no teraz to boli až tri zápasy bez zisku bodov.

 

Dvakrát naprázdno 

Nitrianskych hokejistov sme síce do istej miery pochválili za výkon v prvej polovici stretnutia s Vojakmi, no tabuľka je v tomto nekompromisná a zaujímajú ju len získané body a tie si Corgoni z Trenčína neodviezli.  O dva dni na to privítali pod Zoborom v dobrej forme hrajúci Slovan. Súboj celkov z prvej štvorky bol ťahákom nedeľného programu Tipos extraligy. Radosť z neho však po zápase ostala len hosťom, ktorí zdolali domácu Nitru 1:4. Z dvoch ligových duelov teda do Nitry putovalo nula bodov. Dôvod na radosť však v tomto meste predsa len bol. Pre oba celky, ktoré sa tentoraz ocitli v našej biede to bol týždeň zmiešaných pocitov. Pred nepodarenými ligovými vystúpeniami sa im totiž podarilo postúpiť do finále slovenského pohára.

 

Nasledujúcich pár dní nás od hokeja čaká krátka vianočná pauza. Veríme, že ju strávite v kruhu svojich najbližších a poriadne si oddýchnete. Naša redakcia vám teda želá šťastné a veselé Vianoce a pokojné sviatky.

autor: Martin Lehotský | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY