× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Východniarske derby korisťou Košíc, Poprad aj napriek trom využitým presilovkám odchádza bez bodu


01.02.2021

Tradičné východniarske derby so začiatkom v netradičnom čase 20:00 sa opäť nieslo v znamení predchádzajúcich zápasov medzi Popradom a Košicami v tejto sezóne. Silou nabitý Kamzíci sa postavili húževnatým Oceliarom, ktorí prišli pod Tatry s cieľom zlomiť nepriaznivú šnúru zápasov.

To sa im už začiatku darilo, keď sa v prvej tretine dokázal tečom presadiť krídelník Adam Lapšanský, aby o pár minút neskôr gólom z presilovky napol sieť za domácim gólmanom aj Martin Réway. Košičania teda položili základný kameň úspechu už v prvej tretine, keď dokázali využiť veľkú tohtosezónnu slabinu Podtatrancov, a to oslabenia. „Ocitli sme sa v ťažkej situácii štyroch prehier, pričom zmenili sme raňajší meeting, kde sme si ukázali tie dobré veci, čo sa nám podarili v posledných zápasoch proti Popradu a nakoniec slávime úspech,“ započal zhodnotenie zápasu český lodivod Košíc.

A práve tento trend bolo v zápase vidieť. Oceliari vybehli na svojho súpera v plnej paráde, mali dobrý pohyb, napádanie a korčuľovanie, čo sa v konečnom dôsledku pretavilo aj do finálneho rezultátu. „Prišli sme tu s taktikou účelového hokeja, hrať zodpovedne zozadu, zo zaisteného stredného pásma a verili sme, že zopár gólov dokážeme dať. To sa dnes potvrdilo, zo situácií 5 na 5 sme dnes gól nedostali a jediné čo nás mrzí sú tie tri góly, čo sme obdržali v oslabeniach,“ doplnil šéf lavičky hostí.

zdroj: Projekt Timeout (Denis Sivák)

A práve presilovky sú to, čo držalo Kamzíkov nad hladinou a v tesnom závese takmer počas celého zápasu. Hráči Popradu ich totiž premenili až tri a všetky počas druhej tretiny, kde sa na svojho súpera dotiahli na rozdiel jediného gólu. „Na konci dňa odchádzame bez bodu. Nezačali sme tam dobre, v prvej tretine sme ich dostali na koňa a hoci sme sa neskôr do zápasu vrátili, nedali sme dosť gólov a o ten jeden sme dnes teda prehrali,“ zhodnotil zápas forvard domácich Marek Zagrapan. „Chlapci si v presilových hrách vytvorili veľa šancí, z ktorých mohlo padnúť ešte viac gólov a dnes tie presilovky boli naozaj dobré. Škoda, že sa nám v hre 5 na 5 nepodarilo nastrieľať viac gólov,“ dodal.

Už sa to stáva zvykom, že Poprad má slabý rozbeh do zápasu, no druhá a tretia tretina mu v posledných zápasoch stačili na to, aby ukoristil plný bodový zisk. Včera to už však nevyšlo, keďže sa za  Košičanov presadili postupne ešte aj Poirier s Bellušom a manko dvoch gólov sa následne mazalo len veľmi ťažko. „Prvá tretina rozhodla, tú sme si pokašľali. Hrali sme profesorský hokej, Košice na druhej strane bojovali do poslednej minúty a v konečnom dôsledku sa im to oplatilo,“ zhodnotil stretnutie strelec dvoch gólov, Dávid Skokan. Ten ako netypický strelec využil až dve presilové hry, ktoré stále držali Popradčanov v tesnom závese za bodovým ziskom v tradičnom derby. „Košice bojujú, korčuľujú a snažia sa, no keby sme to hrali ako v druhej a tretej tretine, tak ich nakoniec porazíme. Prvá tretina nás však stála zápas. Teraz sa už však tešíme na zápas so Zvolenom a verím, že aj oni sa tešia na nás. Bude to kvalitný hokej a preto ten hokej aj hráme, aby sme si mohli užiť čo najviac takýchto zápasov,“ uzavrel pozápasové interview.

autor: Peter Rusiňák | grafika: Kristína Prievlská

PODOBNÉ ČLÁNKY