× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Podľa Kelemena bol Zvolen lepší, hrdinu Bjalončíka teší tímový úspech


06.02.2021

Veľký šláger včerajšieho extraligového kola ovládol Poprad, ktorý sa vracia na prvú priečku tabuľky. Po bezgólovom prvom dejstve si v tom druhom vyhliadol necelú trojminútovú pasáž Peter Bjalončík a dokázal dvakrát rozvlniť sieť za domácim Rahmom. Vstup do poslednej dvadsaťminútovky domácim vyšiel, zásluhou elitnej formácie sa vrátili do zápasu kontaktným gólom. Šance „rytierov“ definitívne zmaril najlepší ligový strelec Haščák. Jedenásť sekúnd pred koncom ešte malú iskierku nádeje vykresal mladý Koleníč, keď kozmeticky upravil stav stretnutia. 

Hneď od úvodu stretnutia sme mohli vo Zvolene sledovať taktickú bitku. Oba celky nechceli spraviť zbytočnú chybu, ktorá by mohla ovplyvniť vývoj zápasu. V tomto duchu sa niesla celá prvá dvadsaťminútovka. Približne v jej polovici si „kamzíci“ vytvorili tlak po sérii zakázaných uvoľnení domácich, to vyvrcholilo faulom T.J. Melancona. Oslabenie domáci zvládli na výbornú, a tak sme gól v prvom dejstve nevideli. Po tridsiatich sekundách druhej tretiny zvonila tyčka Vošvrdovej bránky. Puk však musel zo svojej svätyne vyťahovať domáci gólman, navyše pri vlastnej početnej výhode. „Vznikla situácia, kde sme šli dvaja na jedného, spoločne s Marcelom Haščákom. On mi dal parádnu prihrávku, ja som vystrelil a jednoducho to tam padlo,“ vraví šťastný strelec úvodného gólu Peter Bjalončík.

Chybu za bránkou domácich dokázal využiť po prihrávke Vandasa, najlepšie ako mohol, opäť dvadsaťdvaročný center druhého útoku. „Zo skrumáže za bránkou sa puk dostal ku mne. Len som skúsil vystreliť, pretože som videl priestor nad brankárovým betónom,“ opisuje situáciu mladý forvard. Pre Bjalončíka šlo o šiesty a siedmy sezónny gól. „Samozrejme, najdôležitejší je tímový úspech. Je jedno kto dáva góly, bol som šťastný, že som ich vsietil práve ja. Väčšinou ich dávajú traja chalani z prvej päťky, avšak my ostatní sme radi, ak im môžeme pomôcť,“ dodal. Na konci druhého dejstva zvonila žŕdka zvolenskej svätyne po fatálnej chybe Zuzina. „Určite chceli mať chlapci dobrú myšlienku, riešenie situácie vyhodnotili takýmto spôsobom. To by som im nezazlieval,“ hodnotí početné straty pukov domáci kormidelník.

 

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

 

Už po štrnástich sekundách tretej tretiny otváral strelecký účet domácich Radovan Bondra. Na presný zásah mu asistoval Kelemen. Zvolenčania od tohoto momentu prebrali iniciatívu a dostávali súpera do čoraz väčšieho tlaku. Zápas už bol takmer v samom závere, do jeho konca ostávalo niečo cez päť minút, a po faule si musel odpykať dvojminútový trest spomínaný krídelník prvého útoku. „Určite to bol faul, pretože hráč musí mať hokejku pod kontrolou. Druhý popradský hráč mi ju nadvihol a to tak nešťastne, že som trafil Marcelovu Haščákovú hlavu. Skôr mi prekážalo to, že hráč spadol,“ opisuje situáciu zvolenský odchovanec, ktorý ostal po verdikte rozhodcov mierne znepokojený. Domáci sa úspešne ubránili a napätie pred bránkoviskom Vošvrdu mohlo pokračovať. Počas neho skúsili hráči spod Pustého hradu power-play. Poprad dokázal vsietiť gól do prázdnej bránky a zdalo sa, že je definitívne rozhodnuté. Avšak posledný pokus o dramatizáciu duelu prišiel deväť sekúnd pred koncom. Gólovo sa presadil Kolenič. „Na konci ma buchol hráč Popradu po plexiskle, mohla to byť takisto presilovka, ale my máme vždy problém získať presilovku, pretože nepadáme. Bohužiaľ, rozhodcovia to musia posúdiť sami, avšak z môjho pohľadu toto faul bol,“ dodáva Kelemen. 

 

Zápas teda dopadol lepšie pre hráčov spod Tatier. Posledný víťaz zvolenskej fanúšikovskej ankety o hráča mesiaca však hodnotí duel kladne. „Prvú tretinu sme začali s rešpektom, mali sme zlý prechod z obrannej do útočnej tretiny. Avšak v druhej a aj v tretej tretine sme mali herne navrch my. Aktuálne sa dosť nadrieme na góly, bohužiaľ, sú aj také obdobia. Dúfam, že to zlomíme, znova sa po prehre naštartujeme a opäť naladíme na víťaznú vlnu.“ Poprad sa týmto víťazstvom vrátil na líderskú pozíciu. Po zranení naskočil do zápasového kolotoča Daniel Brejčák: „Môj pocit je, že od prvého po desiate miesto je možné víťazstvo každého s každým. Takže netreba zaspať na vavrínoch,“ hovorí s rešpektom rodák spod Tatier. S úsmevom hodnotí návrat vzrastom malého obrancu líder produktivity Marcel Haščák. „Vrátili sa nám maródi, ako napríklad Daniel Brejčák, ktorý ukazuje, že je jeden z najlepších obrancov ligy,“ smeje sa na margo spoluhráča najlepší strelec extraligy. 

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY