× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Róbert Ľupták poukazuje na údajné správanie hostí


07.02.2021

Zápas pod Poľanou sa niesol počas celého priebehu v značne nervóznej a tvrdej tónine. Na ľade nechýbali vypäté emócie, dohrávanie súbojov, ani niekoľko malých šarvátok. Po dvoch dejstvách sa zdalo, že o vývoji stretnutia je rozhodnuté. Domáci však vyšli z kabín nabudení a duel zdramatizovali. Po záverečnom klaksóne prevládala nervozita i v útrobách štadióna. 

 

Premiéru medzi troma žŕdkami Košíc si odbil maďarský gólman Ádam Vay. Svojich spoluhráčov podržal pri obrovskom tlaku domácich niekoľkými skvelými zákrokmi. Iba počas prvej tretiny bol v permanencii takmer dvadsaťkrát. Toľko roboty už nemal jeho náprotivok Roman Petrík. „Prišla strela od modrej, pomaly nič som tam nevidel, aby toho nebolo málo, ešte sa to odrazilo azda od troch nôh. Smola hneď v úvode zápasu, pri presilovke prvá strela, takto sa poodráža a hneď padne za môj chrbát,“ smeje sa navonok nešťastný brankár Podpoľancov. Počas prvých dvoch tretín inkasoval z hokejok hostí trikrát, v dvoch prípadoch po chybách spoluhráčov, z rýchlych prečíslení Košíc. „Smolný zápas. Košice prišli brániť, preto takáto strata bodov mrzí. Odohrali dobrý zápas, opticky sme mali možno prevahu, ale výborne nám kazili našu hru. Síce sme ich prestrieľali, oni však boli efektívnejší. Dnes hrali hokej na brejky a vyšlo im to,“ hovorí sklamaný dvadsaťšesťročný gólman Detvy. 

 

zdroj: HC Košice

 

 „Oceliari“ uspeli po nelichotivom období tretíkrát v rade. Po Poprade a maďarskom Miškovci odchádzali ako úspešnejší celok aj zo zápasu na ľade Detvy. Skóre otváral v piatej minúte utešenou, viackrát tečovanou strelou Kanaďan Poirier. Vstup do druhého dejstva vyšiel lepšie opäť Košičanom, keď zaváhanie Rymshu pri prechode cez stredné pásmo využil Martin Réway. Rovnaký hráč vytvoril hosťom trojgólový náskok o päť minút neskôr po ukážkovej akcii s kapitánom Michalom Chovanom. Růžička zaviezol puk do útočnej tretiny, pribrzdil, čím oklamal obrancu, našiel košického tvorcu hry, a ten brilantne ponúkol puk pred poloodkrytú bránku Réwayovi. „Vznikla z toho zaujímavá akcia. Mal som príležitosť nahrať, tak som nahral a vyšlo to. Bol to super gól a k tomu víťazný,“ hovorí kapitán tímu z metropoly východu. „Do Detvy sa chodí po body ťažko. Bol to náročný zápas. Ako stále, prišli sme sem s cieľom zvíťaziť akýmkoľvek spôsobom. Nebol to pekný hokej, avšak pre nás sú to dôležité tri body. Inokedy hráme pekný hokej a body z toho nie sú. Aj preto si tie dnešné ceníme,“ pokračuje v hodnotení zápasu Michal Chovan. 

 

Nervózna tónina zápasu pokračovala aj po jeho konci. Podstatne rozladený a nahnevaný šéf detvianskeho hokeja predstúpil pred novinárov s prosbou o možnosť vyjadriť sa k údajnému zápasovému incidentu mimo hry. „Chcel by som upozorniť na to, ako to v našom hokeji funguje. Všetky médiá robia zábery vtedy, keď spraví niečo Ľupták. Dnes po druhej tretine hráči Košíc zvonku bili hokejkami po plexiskle. Na konci zápasu kapitán mužstva, Michal Chovan, prišiel pred VIP sektor a začal vykrikovať - držte p**u vy k****i. To je naozaj smutné,“ predostiera svoj pohľad Róbert Ľupták. „Treba mať rovnaký meter na hráčov, ako aj na funkcionárov,“ upozorňuje a s prianím všetkého dobrého odchádza. K spomínanému údajnému konfliktu sa bližšie odmietol vyjadrovať košický kapitán. „Nechcem sa k tomu vyjadrovať,“ jasne vraví Chovan.

 

Týmto sa v žiadnom prípade nechceme zastávať ani jednej zo zainteresovaných strán. Nikde netvrdíme, že k spomínanému incidentu došlo alebo nedošlo. V dobrom ponúkame vyjadrenia oboch zúčastnených strán. 

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská 

PODOBNÉ ČLÁNKY