× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: Býci so snahou o odplatu za nedeľnú prehru


12.02.2021

Hoci sa naša najvyššia súťaž nachádza aktuálne v prestávkovom móde, predsa len sa dnes uskutoční jeden extraligový zápas. Ide o dohrávku 24. kola a stretnú sa v nej hokejisti Nových Zámkov a Slovana Bratislava. Dnešným duelom sa vyrovná počet odohratých zápasov a všetky celky v tabuľke budú mať v tomto ukazovateli rovnaké číslo – 38. Okrem toho by nás už do konca základnej časti nemala čakať žiadna dohrávka a odohraté zápasy budú na kontá klubov pribúdať rovnomerne.

Zhodou okolností sa obe mužstvá stretli pred piatimi dňami, v dueli hranom na ľade Nových Zámkov zvíťazili hostia 2:0, čím pridali v aktuálnej sezóne štvrtú výhru proti tomuto súperovi, a to aj napriek tomu, že Býci odolávali až takmer do konca zápasu. Misky váh na stranu Slovana naklonil až v 54. minúte Tomáš Zigo. I keď sú oba celky na opačných póloch tabuľky, Novozámčania dokázali hrať so súperom z hlavného mesta vyrovnanú partiu. Niet sa čo čudovať, v zápasoch týchto dvoch mužstiev v prebiehajúcom ročníku príliš veľa gólov nepadá.

Slovanisti momentálne bojujú o prvú priečku v ligovej tabuľke, strácajú na ňu totiž iba 3 body a prípadným dnešným víťazstvom môžu dorovnať dvojicu Poprad – Zvolen. Naopak Nové Zámky sa snažia udržať v prvej desiatke mužstiev, ktorá zaručuje účasť v predkole play - off – aktuálne sa nachádzajú na desiatej pozícii a pred jedenástym DVTK majú náskok šiestich bodov. Aj z hľadiska formy sú však na tom lepšie Belasí, ostatné tri zápasy vyhrali. Otázna je účasť nových posíl v drese Slovana – brankára Gudlevskisa a útočníka Pelusa, ak však nastúpia, budú určite ostro sledovaní.

Motiváciou k víťazstvu sú pre Nové Zámky najmä dva faktory – v prebiehajúcej sezóne tohto súpera ešte nezdolali a druhým, hoci nie príliš vhodným, sú udalosti spojené s dopingovou kontrolou, ktoré sa odohrali bezprostredne po odohratí nedeľného zápasu medzi dnešnými súpermi. Či to však bude stačiť na kvalitné mužstvo Slovana, to uvidíme dnes od 18:00 hodiny.

zdroj: TASR 

autor: Radovan Slávik |grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY