× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Finále Tipsport Kaufland Cupu


19.02.2021

Už dnes spoznáme víťaza Tipsport Kaufland Cup. Tŕnistú cestu do finále prešli úspešne iba dva celky, ktoré sa v Detve pobijú o premiérový skalp ligového pohára.

 

Kto získa dvojitú odmenu?

Zajtrajší šláger je špeciálny nielen v tom, že sa hrá o ligový pohár, odohrá sa totiž v rámci 40. kola Tipos Extraligy. Pre oba tímy to bude veľká motivácia, keďže plný bodový zisk je pre oba mužstvá veľmi dôležitý. Kamzíci z Popradu sa chcú naďalej udržať na prvej priečke, pričom Corgoni z Nitry by už radi pretrhli negatívnu šnúru zápasov, ktorú ťahajú už od stretnutia s Novými Zámkami. 

Zápas bude jedinečný aj z pohľadu toho, že sa hrá na neutrálnej pôde v stredoslovenskej Detve. Tá ako jediná spĺňala kritériá extraligového štadióna na pol ceste z Popradu do Nitry a tak oba celky budú merať na dejisko veľkého finále približne rovnaký kus cesty.

 

Vylepšia Kamzíci svoju tohtosezónnu bilanciu proti Nitre?

Podtatranci prichádzajú na zápas s Nitrou v omnoho lepšej forme a psychickom rozpoložení. Ovládli totiž posledné tri duely, hoci všetky hrali na klziskách súperov a útok HSS (Haščák-Skokan-Svitana) je na prvých troch priečkach v kanadskom bodovaní ligy. Vo vzájomných zápasoch taktiež ukázali svoju silu, keď po riadnom hracom čase s Corgoňmi prehrali len v prvom kole a v posledných dvoch ligových zápasoch triumfovali práve oni.

Nitrania naopak prehrali posledné štyri duely, pričom sa im nedarilo najmä v defenzíve, kde inkasovali až 21 gólov. Tréner Antonín Stavjaňa síce ohlasoval zmenu tréningového procesu, no bude to stačiť na súčasného lídra Tipos extraligy? Uvidíme. Dozaista nás ale čaká veľmi zaujímavý duel medzi dvoma vyrovnanými celkami, kde o výsledku rozhodnú zrejme iba maličkosti.

 

zdroj: HK Poprad (Martin Krystynek)

 

Aká bola cesta oboch tímov do finále?

HK Nitra sa v skupinovej fáze ocitla v skupine B, kde narazila na bratislavský Slovan, Nové Zámky a Skalicu. Z tejto skupiny sa jej podarilo vydolovať 6 bodov za dve výhry z troch zápasov. V následnom štvrťfinále si Corgoni poradili s Vojakmi z Trenčína, kde síce odvetný zápas prehrali 0-2, no ten prvý vyhrali v pomere 6-3 a na skóre postúpili do semifinále so Slovanom. Aj tam mali hráči spod Zobora na mále, no opäť vďaka rozdielu skóre dokázali Belasých vyradiť a dostať sa do finále.

Poprad naopak počas celého priebehu súťaže pôsobil sebaistým dojmom. Skupinu ukončil so ziskom ôsmych bodov z deviatich možných a vo štvrťfinále nastúpil proti detvianskym Medveďom. Tých v jednom zápase Kamzíci zdolali, pričom vďaka odvetnej remíze postúpili do semifinále, kde narazili na svojho tohtosezónneho obľúbeného súpera z Michaloviec. Líšky dokázali Popradčanov v dvojzápase potrápiť, no po dvoch tesných výhrach sa z postupu do veľkého finále radovali predsa len Podtatranci. Tí teda za celý priebeh ligového pohára neprehrali a suverénne dokráčali až do zajtrajšieho galavečera.

 

autor: Peter Rusiňák | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY