× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

SHL: Tri otázky pred tridsiatym piatym kolom


03.03.2021

Slovenská hokejová liga má na programe svoje predposledné súťažné kolo. Ako sa predpokladalo, tabuľka je do samého záveru základnej časti nesmierne vyrovnaná a postavenie jednotlivých celkov sa v nej môže ešte viackrát zmeniť.   


UVIDÍME ĎALŠÍ HETRIK?

V aktuálnom ročníku dokázali zaznamenať tri presné zásahy v jedinom stretnutí hráči SHL celkovo osemnásťkrát. Z toho šesť hetrikov sme mohli vidieť vo februári. Zaujali najmä tie dva, ktoré boli vsietené v predošlom kompletnom kole. Dávid Jaša najprv zvyšoval v prvom dejstve na 2:0 z pohľadu Skalice, aby následne počas necelých troch minút využil dve presilové hry a tým nielen zostrelil Trnavu, ale aj zaknihoval hetrik. Fanúšikov zaujal ešte o čosi viac František Poliaček z Martina, tomu na zvrat zápasu s Levicami a vsietenie troch presných zásahov stačilo niečo málo cez desať minút, čím vytvoril pre svoj tím dvojgólový náskok. Zverenci Miroslava Chudého vedenie nestratili a zápas doviedli do víťazného konca. Otázkou zostáva, či uvidíme hetrik aj v predposlednom kole SHL.

 

BODUJE NEČAKANÝ LÍDER?

Kto by to bol povedal pred začiatkom súťaže, že k najproduktívnejším hokejistom tímu z Turca bude patriť ruský mladík Marat Murtazin. Dvadsaťdvaročný forvard sa objavil v martinskom drese prvýkrát na konci minulého roka, kedy prišiel zo Žiaru nad Hronom. Keďže tretia najvyššia súťaž sa vzhľadom na pandémiu nehrá, Murtazin sa posunul o ligu vyššie a medzi obrovskou konkurenciou ani zďaleka nezaostáva. V posledných pätnástich stretnutiach nazbieral rovnaký počet bodov a práve preto sa nám naskytá otázka či boduje aj dnes na ľade Považskej Bystrice.

 

zdroj: HK Martin

 

ZMENY V TABUĽKE?

Keď sa pozrieme do tabuľky SHL, zaujme nás nielen dvadsaťštyri bodový náskok prvej Žiliny, ale aj vyrovnanosť medzi šiestym a deviatym celkom (Levice, Humenné, Skalica, Považská Bystrica). Dnes je na programe predposledné kolo, čiže všetky štyri spomenuté celky hrajú o nesmierne dôležité body. Ani Levice (6.), ako najvyššie postavený celok spomedzi poslednej pätice nemá istú vyraďovaciu fázu. Na play-off by im mohla stačiť aj jediná remíza zo zvyšných dvoch stretnutí. Dnes to však budú mať zverenci trénera Hrnčára náročné, keďže sa im do cesty postavia „žochári“, ktorí sa tiež môžu ešte vyšplhať v tabuľke zo štvrtého na druhé miesto. Na diaľku budú Topoľčany (4.) súperiť s Martinom (2.) a Spišskou Novou Vsou (3.). Práve „Novejša“ natrafí na nepríjemného súpera zo Skalice (8.). Záhoráci sú na poslednej postupovej priečke a pred  Považskou Bystricou (9.) majú náskok jediného boduHumenné (7.) ich stráca na šieste „levy“ len dva. Takisto medzi najvýchodnejším a najzápadnejším celkom je iba dvojbodový rozdiel. Ako teda bude vyzerať tabuľka pred posledným kolom SHL?

 

 Tabuľka SHL (zdroj: Hockeyslovakia.sk)

zdroj: hockeyslovakia.sk

 

PROGRAM 35. KOLA:

16.00 HC 19 Humenné – HK Gladiators Trnava

17.00 HK 95 Považská Bystrica – HK Vitar Martin

17.00 HK Autorácz Levice – HC Topoľčany

17.00 HK Spišská Nová Ves – HK iClinic Skalica

17.30 Vlci Žilina – MHK Dubnica nad Váhom

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY