× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

SHL: Tri otázky pred posledným kolom SHL


04.03.2021

Dnes sa definitívne rozhodne v akých dvojiciach začnú tímy play-off, ktorého začiatok je na programe už budúcu stredu. Aj napriek tomu, že sa do konca základnej časti odohrá len jedno kolo, poznáme iba jeden štvrťfinálový súboj. Dubnica s Topoľčanmi si svoje pozície na sto percent udržia a spoločne budú súperiť v prvom kole vyraďovacej fázy.

 

 

Považania či Záhoráci?

Považská BystricaSkalica súperia o poslednú postupovú priečku už nejaký ten čas. Oba celky sa na ôsmej pozícii striedali viackrát počas sezóny a väčší náskok si nevedel vytvoriť ani jeden z nich. Dnes sa však dlhodobý súboj s určitosťou rozhodne. Lepšiu pozíciu majú Záhoráci, avšak prijateľnejšieho súpera Považania. Tí sa budú snažiť získať body v Topoľčanoch. „Žochári“ nepredvádzajú v poslednom období oslnivé výkony, no napriek tomu majú kvalitný káder a dokázali prekvapiť aj lídra zo Žiliny. Práve prvý celok tabuľky cestuje do Skalice, tento súboj budú na diaľku sledovať „panteri“. Ak zvíťazia v riadnom hracom čase domáci, postup do play-off majú v hrsti. Ak prehrajú a Považská Bystrica zvládne víťazne súboj so štvrtým tímom akýmkoľvek spôsobom, postupuje.

 

zdroj: HK Skalica (ptatelier)

 

V prospech koho dopadnú modelové zápasy play-off?

Ako sme už načrtli, dnes sa odohrá súboj prvého s ôsmim, čiže Skalica vyzve Žilinu. Ak na Záhorí zvíťazia domáci, vo vyraďovacej fáze uvidím ďalšie minimálne štyri zaujímavé zápasy práve týchto dvoch súperov. Druhým duelom, ktorý by sme mohli sledovať v najdôležitejšej časti súťaže je stretnutie v Martine, kde pricestuje najvýchodnejší celok tabuľky. V hre sú naozaj dôležité posledné body do tabuľky, keďže domáci hráči nemajú istú druhú pozíciu, pretože ich náskok pred treťou Spišskou Novou Vsou je len jednobodový. Pre Humenné ide takisto o podstatný zápas, ktorý určí ich postavenie pred play-off. Nováčik súťaže má len dvojbodovú stratu na šieste Levice. Ak tie prehrajú v Dubnici východniari dokážu prekvapiť zverencov trénera Chudého, posunú sa pred nich. Ako teda dopadnú tieto dva súboje, zvíťazia favoriti alebo budeme vidieť prekvapenia? 

 

Zmena na prvom mieste individuálnych štatistík?

Absolútna dominancia Žiliny v Slovenskej hokejovej lige sa odzrkadľuje aj pri pohľade na individuálne štatistiky. Už dlhodobo sa medzi najproduktívnejšími hráčmi pohybujú „vlci“. Či už ide o Jaroslava Markoviča, Jakuba Cígera, alebo o českého krídelníka Ondřeja Jurčíka. Na čele bodovania je však Patrik Koyš, ktorý v aktuálnom ročníku nazbieral štyridsaťdeväť bodov, čo je pre neho kariérne maximum medzi seniormi. Predbehnúť ho môže asi len Róbert Varga. Dvadsaťpäťročný forvard nazbieral len o dva body menej ako líder bodovania. Ak by sa mu ich podarilo získať aspoň tri, a Koyš by si nepripísal ani jeden, stal by sa najproduktívnejším hráčom základnej časti práve Varga. Bude to tak?

 

PROGRAM 36. KOLA SHL:

17.00 HK Gladiators Trnava – HK Spišská Nová Ves

17.00 HK iClinic Skalica – Vlci Žilina

17.00 MHK Dubnica nad Váhom – HK Autorácz Levice

17.00 HC Topoľčany – HK 95 Považská Bystrica

17.00  HK Vitar Martin – HC 19 Humenné

 

autor: Patrik Ľupták | grafika Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY