× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Do Košíc prichádza staronová tvár


05.03.2021

Klub z metropoly východu len prednedávnom ukončil spoluprácu s Janom Šťastným, ktorý zastával v organizácii HC Košice hneď niekoľko funkcií. Vedenie „oceliarov“ tak hľadalo adekvátnu náhradu za sympatického Čecha. Vďaka tomu sa vrátil do známeho prostredia Gabriel Spilar. 

 

Košický rodák Gabriel Spilar prijal ponuku od tamojšieho HC a stal sa tak športovým manažérom. Štyridsaťročný bývalý reprezentant má podľa oficiálnej stránky klubu pomôcť A-mužstvu a začne sa zaoberať skladbou kádra na novú sezónu.  „Ďakujem HC Košice za dôveru. Je to pre mňa veľká výzva. Aktuálnymi prioritami sú dostať klub do play-off a vyskladať káder pre ďalšiu sezónu. Podmienky pre hráčov sú v Košiciach na vysokej úrovni, zároveň sú v klube rozpracované veľmi zaujímavé a perspektívne projekty. Verím, že sa plány podaria a tvrdou tímovou prácou dostane klub na pozície, na ktoré patrí,” vyjadril sa pre web HC Košice. 

 

Definitívne vylúčené nie je ani, že by si Spilar opäť obul korčule a nastúpil do súťažného zápasu, avšak najskôr sa tak stane až v nasledujúcej sezóne. Košický klub na svojej stránke ponúkol vyjadrenie výkonného riaditeľa k príchodu navrátilca „S Gabom boli zástupcovia HC Košice v kontakte prakticky od jeho odchodu z Košíc. Po ukončení spolupráce s Honzom Šťastným sme potrebovali zastrešiť dôležité úlohy športového úseku. Gabo je začínajúcim perspektívnym manažérom, ktorý má veľký prehľad a výborné vzťahy s hráčmi i trénermi, a to nielen na Slovensku. Vďaka bohatým hráčskym skúsenostiam pozná moderné trendy v hokeji a sme presvedčení, že dokáže pokračovať v započatej transformácii športovej časti klubu. Navyše je to veľký košický srdciar a jeden z rekordérov nášho klubu. Pokúsime sa vytvoriť podmienky a urobiť všetko preto, aby sme v Gabovi našli dlhodobú, stabilnú, manažérsku oporu,” uviedol Miloslav Klíma.

 

zdroj: HC Košice

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská | zdroj: HC Košice

PODOBNÉ ČLÁNKY