× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Na sedemdesiat percent som ho trafil hokejkou, vraví Mlynarovič


08.03.2021

Hovorí sa, že derby nemá favorita, to však v aktuálnom ročníku neplatí pre meranie síl medzi hokejistami Banskej Bystrice a „rytiermi“. V každom zo šiestich vzájomných zápasov zvíťazili Zvolenčania. V nedeľu to ale pod Pustým hradom rozhodne nebol jednoznačný výkon,  dokonca miestami mali navrch „barani“. Tých na jednej strane teší bod, na druhej mrzí neuznaný gól Mlynaroviča.   

 

Opticky patril úvod „domácemu“ celku. Bystričania si vytvorili viacero sľubných príležitostí, avšak brankára Rahma v prvej tretine nedokázali prekonať. V štrnástej minúte otvoril skóre obranca HKM Zvolen Peter Hraško, ktorý vyslal na Gajana delovku od modrej čiary a bolo 0:1.  Ten si pred blížiacou sa vyraďovacou fázou sezóny súpera nevyberá. „Kto nám príde do cesty, s tým budeme hrať. O tom je play-off, že je to iná súťaž. Túto sezónu sme nemali nejaký dlhší herný výpadok, kedy by sme v krátkom čase prehrali štyri zápasy, takže verím v to, že máme adekvátnu silu mužstva,“  hovorí obranca „rytierov“. 

 

V druhej dvadsaťminútovke sa pokúšali „barani“ vyrovnať, to sa im aj podarilo, keď odrazený puk dokázal upratať do bránky Zvolena Michal Kabáč. Následne si zahrali Bystričania presilovú hru, pri ktorej sa opäť tešili z gólu. Radosť bola predčasná. Hlavný rozhodca okamžite ukázal, že presný zásah bude konzultovať s videorozhodcom. Po krátkom čase hlavný rozhodca ruky rozpažil, a tak naďalej svietilo na kocke skóre 1:1. „Bola to rýchla situácia, nastavil som tam korčuľu a snažil sa puk priťuknúť do bránky. Nie som si na sto percent istý, že som ho trafil aj hokejkou, asi na sedemdesiat percent si myslím, že áno. Z hornej kamery to vyzeralo, že som sa toho puku dotkol. Kebyže je gól uznaný, naozaj by nám to pomohlo,“ opisuje situáciu strelec neuznaného presného zásahu Samuel Mlynarovič. Už o pár sekúnd od sporného momentu sme mohli vidieť radosť na opačnej strane klziska. Patrik Marcinek dobrým forčekingom vystihol Gajanovo zaváhanie a nemal problém dostať „rytierov“ opäť do jednogólového vedenia. 

 

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

 

Úvod tretieho dejstva z pohľadu Banskej Bystrice by sa dal pokojne nazvať excelentným. Už po tridsiatich sekundách rozvlnil sieť Brian Ihnačák. Následne sme mohli sledovať aktivitu na oboch stranách, avšak aj obozretnú defenzívnu činnosť. Ako „barani“, tak Zvolenčania nechceli urobiť zbytočnú chybu, ktorá by ich stála všetky tri body. Nakoniec sa tak zápas skončil nerozhodne 2:2. Už keď sa zdalo, že vo Zvolene budeme svedkami samostatných nájazdov, zobral zodpovednosť do vlastných rúk kapitán HKM Radoval Puliš a rozhodol o dvoch bodoch pre zverencov trénera Oremusa. „Dovolím si tvrdiť, že dnešný zápas bol výborný. Bystrica odohrala vynikajúci duel. Vôbec nie je jednoduché hrať proti takému súperovi, na ich strane bolo vidieť obetavosť a ťažko sme sa cez nich dostávali. Preto nás toto víťazstvo teší. Bol to nesmierne vyrovnaný zápas, my sme šťastnejší, keďže sme ho dokázali rozhodnúť v predĺžení,“  zhodnotil tréner Zvolenčanov. 

 

Faktom je, že „barani“ zaujali obetavým výkonom, ktorý si cení aj ochranca svätyne Banskej Bystrice Matej Gajan. „Hrali sme so súperom vyrovnaný hokej, oba celky si vytvorili viacero sľubných šancí na skórovanie. Mne pomohli najmä spoluhráči, ktorí obetavo blokovali pokusy Zvolenčanov,“ uviedol mladý gólman. „Každý bod sa počíta a nám aj tento jeden pomôže pred náročnými poslednými zápasmi,“ pokračuje. Spokojnosť neskrýval ani kormidelník Tuukka Poikonen „Dnes sme odohrali dobrý zápas, vidím v ňom pozitíva. Veci, na ktorých sme pracovali v defenzíve sa odzrkadlili na ľade, no napriek tomu sme prehrali,“ v skratke hovorí fínsky tréner. Počas zápasu z ľadu odišiel Jakub Sukeľ „Počas zápasu mal nejaký problém, zajtra pôjde na vyšetrenie. Dúfame, že budúci piatok bude fit,“ ozrejmil zdravotné patálie kouč „baranov“. 

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY