× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Michalovce absolútne nezvládli susedskú bitku


13.03.2021

Šláger štyridsiateho siedmeho kola našej najvyššej hokejovej súťaže sa odohral pod Pustým hradom. Do Zvolena pricestovali Michalovce. Hostia sa pred zápasom pýšili najlepšou defenzívou či trinástimi výhrami z posledných štrnástich stretnutí. Do cesty sa im však postavili „rytieri“, ktorí proti „líškam“ ešte v riadnom hracom čase neprehrali. 

 

Pred úvodným buly by asi málokto predpovedal jednoznačný výsledok v prospech domácich. Zvolenskí hokejisti vsietili v zápase až sedem gólov, pričom inkasovali len jeden. Po takomto priebehu stretnutia sa hľadali pozitívne slová hráčom zo Zemplína ťažko. „Čo k tomu povedať, dopadlo to tak, ako to dopadlo. Zo zápasu sa musíme poučiť a pripraviť sa na ďalší duel. Asi je to dobrá facka pre nás. V stretnutiach, v ktorých sme vyhrávali, celý tím dodržiaval pokyny trénerov, dnes sme neplnili veci, ktoré sme si povedali. Musíme zapracovať na detailoch, pretože v play-off to bude o tom. Každá naša chyba môže byť potrestaná,“ obsiahlo zhodnotil útočník hostí Jakub Suja. V piatok pod Pustý hrad s Michalovcami nepricestoval fínsky kormidelník Tomek Valtonen. Mužstvo v zápase viedli jeho asistenti Ivan Droppa spoločne s Jurajom Faithom. V zápise o stretnutí pozíciu hlavného trénera zastával práve druhý menovaný. „Ťažko sa mi hodnotí takýto duel, keďže výsledok hovorí jasne. Myslím, že prvých štyridsať minút to bol vyrovnaný zápas, kde sme videli šance na oboch stranách. Zradila nás slabá efektivita, ako aj nedostatočná agresivita pred naším bránkoviskom. Pred treťou tretinou sme si povedali, že ideme niečo s výsledkom urobiť, avšak hneď po vhadzovaní nám domáci dali gól. Od tohto momentu sa naša hra úplne rozpadla a tretie dejstvo patrilo jednoznačne Zvolenu,“ zhodnotil piatkový hlavný kouč hostí Juraj Faith. „Samozrejme, pýšili sme sa skvelou defenzívou. To mal byť hlavný pilier úspechu aj dnes, avšak domácim sme nechali veľmi veľa priestoru v našom obrannom pásme. Na druhej strane, nevyužili sme vytvorené šance hneď v úvode, keď sme išli dvakrát sami na bránku Rahma. Takisto v prostrednej tretine sme mali tutovky, ktoré taktiež neboli využité, čo nás pri takom silnom súperovi ako je Zvolen stálo body,“ pokračuje. „Zvolen má svoju kvalitu, o tom niet pochýb. Momentálne im patrí prvá priečka, avšak my sme im to v tretej tretine výrazne uľahčili,“ zakončil svoje vyjadrenie štyridsaťštyriročný Košičan.  

 

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

 

Omnoho spokojnejší odchádzali zo štadióna hokejisti domáceho celku. Kapitán HKM Zvolen Radovan Puliš dokázal získať štyri kanadské body za dva góly a rovnaký počet asistencií. „Určite individuálny výkon potešil, avšak treba podotknúť, že to bola zásluha celého mužstva. S výsledkom 7:1 sa nedá byť nespokojný. Spokojnejší však budeme až keď zvládneme ťažký zápas v Poprade. Treba si správne nastaviť hlavy, keďže vieme, o čo hráme. Už teraz sa pripravujeme na nedeľu,“ hovorí kapitán domácich. „V extralige hrám desať sezón, no nepamätám si, že by bol záver súťaže takýto napínaný,“ priznal štvorbodový Puliš. Po vysokej výhre neskrýval radosť ani asistent trénera „rytierov“ Andrej Kmeč. „Zvládli sme dôležitý duel s výborným súperom z popredných miest tabuľky. Oceňujem výborný výkon všetkých hráčov. Od začiatku do konca sme boli lepší tím, čo sa napokon potvrdilo aj strelecky, avšak aj napriek jednoznačnému výsledku treba povedať, že to nebol jednoduchý zápas,“ povedal kormidelník domáceho celku. Zvolen sa vďaka trom bodom a prehre Popradu na ľade Košíc dostal opäť na čelo tabuľky „Prvé miesto vždy teší, ale do konca základnej časti ostávajú ešte tri neľahké zápasy,“ upozorňuje Andrej Kmeč. 

 

autor: Partik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY