× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Keď môj gól overovali, bol som v šatni, smeje sa Nuutinen


15.03.2021

Štyridsiate ôsme kolo nám prinieslo veľký šláger. Tri kolá pred koncom na seba narazili tímy priamo bojujúce o vrch tabuľky. Popradskí „kamzíci“ privítali „rytierov“ zo Zvolena. Oba tímy o dôležitosti tohto zápasu vedeli a mohli sme sa teda tešiť na skvelé stretnutie.

 

Partiu začal lepšie Poprad, ktorý bol už od úvodného buly aktívnejší a diktoval tempo hry. Zvolen sa dostával do pásma len sporadicky a nevytvoril si žiadnu výraznú šancu. Popradský celok mal šancí ako maku a už po piatich minútach bolo 2:0. Následne domáci nevyužili ďalšie obrovské šance. Na konci tretiny prišlo k šarvátke, za ktorú dostal Skokan vyšší trest a výrazne oslabil mužstvo. „Hokej nie je o mne. Šport nie je nikdy o jednom hráčovi, ale o kolektíve, a pokiaľ niekto vypadne, tak ho musia nahradiť ostatní chlapci,“ vyjadril sa Skokan na margo oslabenia svojho mužstva.

 

V druhom dejstve aj zásluhou presilovky po vylúčení Skokana začali lepšie hostia a už v prvej minúte bolo znížené. „Rytieri“ z Pustého hradu sa dostali na koňa a v priebehu siedmich minút pridali ďalšie dva zásahy. „V kabíne sme si povedali, že takto nemôžeme hrať, neviem či sme boli spokojní s víťazstvom 7:1, možno sme si mysleli, že sme nedotknuteľní, ale sme radi, že sme to otočili,“ vysvetľoval Kelemen odlišný výkon v druhej tretine. Tréner domácich, Mikula, nebol s trestami svojich zverencov spokojný „Na konci prvej tretiny sme spravili naše typické veci z hľadiska disciplíny, dostali sme dve desiatky, chýbal nám nosný hráč, čo výrazne ovplyvnilo situáciu na začiatku druhej tretiny, a nervozita sa zvyšovala.“ Podtatranci medzitým strelili gól, ktorý nebol uznaný za zovretie puku. V druhej polovici tretiny Popradčania pridávali do tempa, ale z tlaku nevyťažili nič.

 

zdroj: HKM Zvolen

 

Posledná časť bola gólovo najbohatšia. Začali ju znova lepšie Zvolenčania a v šiestej minúte vyhrávali už o dva góly a tri minúty neskôr znižoval Skokan. Ku kurióznemu momentu prišlo v pätnástej minúte, kedy padol gól, o ktorom nevedel ani jeho strelec. Dodatočne si ho videorozhodca všimol a po konzultácii s hlavným arbitrom dodatočne uznali hosťom ďalší kúsok. „Bol som vlastne v šatni, pretože som si roztrhal dres. Medzitým mi prišli povedať, že sa bude overovať gól. Myslel som si, že nebude uznaný, ale krik spoluhráčov, ktorý som počul až do šatne, ma presvedčil o opaku,“ opisoval situáciu strelec Nuutinen.

 

„Kamzíci“ znova znižovali tri minúty pred koncom, ale následná hra bez brankára im nevyšla a inkasovali šiesty gól. Zápas sa teda skončil z pohľadu Popradu 4:6. Popradský celok inkasoval za posledné dva stretnutia až jedenásť gólov, čo nie je ideálne, a uvedomuje si to aj dvojgólový Skokan. „Proti každému ideme naplno, potom prídu protiútoky a dostávame góly. Musíme vedieť, kedy sa treba stiahnuť, kedy treba prehustiť stredné pásmo, alebo hrať tvrdšie pred našou bránkou. Do play-off musíme zabrať.“

 

Zvolen po tomto úspechu pravdepodobne vyhrá základnú časť, ale Kelemen stojí nohami na zemi. „Tento rok je liga vyrovnaná, čiže bude tlak na nás, ale aj na druhého a tretieho. Ak chceme byť úspešný, musíme vyhrať s každým.“ Podobný názor má aj strelec raritného gólu, Nuutinen. „Je to veľké víťazstvo, ale musíme ostať nohami na zemi, ísť do zápasov s pokorou, pred nami sú stále dve kolá. Skokan po šlágri neprejavoval veľké sklamanie. „Bol to výborný zápas, hralo sa o prvé miesto, malo to grády, emócie, súboje, góly. Pre diváka to muselo byť pekné. Robíme ale zbytočné chyby, nemôžeme dostať tri góly za osem minút, to sa nemôže stávať.“ So šlágrom bol, pochopiteľne, spokojný aj tréner hostí, Oremus. „Kvalita je na jednej aj druhej strane veľká. My sme v prvej tretine neboli aktívni tak, ako sme si predstavovali. Vstup do druhej a tretej tretiny nám vyšiel, a myslím si, že víťazstvo je zaslúžené. Sila v mužstve je veľká a sme dobre pripravení.“

 

autor: Daniel Kopáč | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY