× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Hecl s hetrikom, Pardavý je rád, že nezískali štvrťfinále za zeleným stolom


22.03.2021

V poslednom kole Tipos extraligy proti sebe narazili Poprad a Trenčín. Oba tímy mali ešte šancu na lepšiu pozíciu pred play-off, takže mužstvá šli do zápasu naplno. Stretnutia medzi týmito celkami sú vždy zaujímavé a rozhodne sa bolo na čo pozerať aj dnes.

 

Do zápasu lepšie vstúpili „kamzíci“, no väčšinu času bola hra ako na hojdačke. Poprad trikrát viedol, ale súper sa na nich zakaždým dotiahol. Podtatrancom nevyšla hra bez brankára a z osemgólovej bitky vyšli víťazne nakoniec Trenčania. „Súper bol agresívnejší, vďaka čomu dotiahli duel do víťazného konca,“ zhodnotil po stretnutí asistent trénera Mikulu Ján Šimko. Napriek tomu, že domáci až trikrát viedli, nedokázali súpera zdolať. „Sme si vedomí, že v play-off rozhodujú maličkosti, toto je jedna z nich, ale pracujeme na tom a verím, že sa zlepšíme,“ uznal chyby kapitán domácich Svitana. Trenčania boli efektívni najmä v presilových hrách, počas ktorých skórovali dvakrát. „Duel sme chceli, samozrejme, vyhrať, ale dostali sme dva góly v oslabeniach. Tam nás tlačí topánka, verím, že sa z toho v play-off poučíme. Budeme mať chvíľu voľno, dáme si pauzu od hokeja a potom začneme trénovať, aby sme zvládli ďalšie boje,“ pokračoval Svitana. Svoj strelecký účet si otvorila aj najnovšia popradská akvizícia Vishnevskiy. „Je to dobrý pocit, keď skórujete, ale je to ešte krajšie, ak skórujete a vyhráte. Už je to ale za nami a teraz sa pripravujeme na play-off.“ Po prehre domáci vedia, že vo štvrťfinále narazia na nepríjemnú Detvu. „Je to súper ako každý iný. Musíme si všetko zanalyzovať a budeme sa zaoberať aspektami, ktoré môžu byť rozhodujúce. Neočakávam zatiaľ nič konkrétne, priebeh série bude záležať na tom, ako odštartujeme prvé dva domáce zápasy. Na prípravu máme desať dní a musíme sa pripraviť tak, aby sme tú sériu zvládli a postúpili do semifinále,“ hodnotil Šimko.

 

zdroj: HK Dukla Trenčín 

 

Pochopiteľne mali po stretnutí väčšiu radosť hostia. „Z dnešku mám veľmi dobrý pocit. V prvej tretine nás síce prestrieľali, ale druhú tretinu sme zahrali lepšie, boli sme viac na puku a dostali sme Poprad pod tlak, z čoho pramenili dve presilové hry. Bolo to otvorené až do konca. Do poslednej časti sme išli s tým, že si skúsime play-off hokej, byť defenzívnejší a čakať na chyby súpera, ktoré nakoniec aj prišli, išli sme do vedenia a vyhrali sme,“ vyjadril sa hlavný kormidelník „vojakov“ Pardavý. V hosťujúcom celku mali až dvaja hráči na dosah hetrik. Ten napokon získal Hecl. „Nijak sme sa s Berishom nepodpichovali, nakoniec som ten hetrik gólom do prázdnej bránky získal ja, za čo som veľmi rád,“ vysvetlil strelec troch gólov. Trenčiansky káder čaká v malom play-off Banská Bystrica. „Neočakávam ľahkú sériu, Bystrica sa zdvihla, poslednú dobu išli herne hore. Pod ich novým trénerom sme sa s nimi stretli dvakrát, raz doma, raz vonku a nevyhrali sme ani raz. Verím, že na osemfinále sa pripravíme lepšie ako na tie dva zápasy a budeme hrať lepšie,“ reagoval Pardavý na protivníka v osemfinále. Vyjadril sa ešte aj na situáciu, ktorá nastala proti Michalovciam. „Ľudia nemajú informácie, my sme v tomto mali pravdu. Volal som aj s Mirom Šatanom, chyba je na strane zväzu. Na rovinu poviem, že som spokojný, ako to dopadlo, pretože by som nechcel postúpiť priamo do štvrťfinále spoza zeleného stola. My sme si prvú šestku neuhrali na ľade a s pokorou sme prijali toto rozhodnutie. Očakával som však, že sa pomenujú chyby, ktoré nastali,“ uzavrel lodivod trenčianskej Dukly.

 

autor: Daniel Kopáč | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY