× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

To, že sa hrá play-off sme zistili v desiatej minúte druhej tretiny, hovorí Chudý


25.03.2021

Prvý deň semifinálových sérií play-off Slovenskej hokejovej ligy priniesol dva zaujímavé duely. V Žiline sa zrodila remíza, pričom museli rozhodovať nájazdy a v neďalekom Martine zariadili cenné víťazstvo hosťujúci hokejisti zo Spiša za necelých deväť minút. Hráči „Novejši“ po zápase neskrývali radosť, naopak domáci odchádzali zo štadióna smutní.  

 

 

Úvod z ríše snov. Aj tak by sa dala nazvať prvá dvadsaťminútovka v podaní zverencov trénera Mosnára. Už v piatej minúte svietilo na ukazovateľovi skóre 0:2, v deviatej 0:3. Náskok „Novejši“ bol onedlho štvorgólový. Pri dvoch zo štyroch gólov Spišskej Novej Vsi v prvej tretine bol český útočník Jakub Černý. „Každý tím chce čo najrýchlejšie skórovať, pretože následne súper musí otvoriť hru. Martin má výbornú obranu, za stavu 0:0 to býva s nimi veľmi náročné, takže keď sme dokázali vsietiť rýchle góly, hru otvorili a bolo to pre nás jednoduchšie,“ zhodnotil skvelý vstup do zápasu ostrieľaný forvard Černý. „Pre nás to bol výborný duel. Vynikajúco sme zachytili úvod, čo bolo rozhodujúce. Vytvorili sme si štvorgólové vedenie a následne sme zápas doviedli do víťazného konca,“ pokračoval skúsený Čech. 

 

 

Skóre na 4:0 z pohľadu Spišiakov upravoval exkluzívnym zakončením poľský talent Damian Tyczynski. „Určite bol rozhodujúci výborný vstup do zápasu, kedy sa nám podarilo vsietiť rýchle góly, takže sme mali už od prvej tretiny duel vo svojich rukách. Mrzieť nás môže azda len vysoký počet vylúčených hráčov, čo  dostalo tím pod tlak. Pred tretím dejstvom sme si povedali, že nemôžeme inkasovať ani jeden gól a zápas vďaka tomu vyhráme, to sa nám aj podarilo. Bolo by pre nás skvelé, kebyže sa vrátime na Spiš s dvoma výhrami - urobíme pre to všetko,“ zhodnotil duel mladý Poliak v drese Východniarov. „Nerozmýšľali sme nad tým, že treba dať čo najrýchlejšie presný zásah, šli sme do stretnutia s tým, že chceme hrať svoju hru a aj nám to vyšlo,“ reagoval Tyczynski na jeden z najlepších úvodov semifinálových sérii v histórii Spišskej Novej Vsi. „Novejša“ v štvrťfinále zvíťazila nad Levicami jednoznačným výsledkom 4:0 na zápasy, pričom v troch z nich neinkasovala ani gól. „Zápasy s Levicami neboli vôbec ľahké, Martin má ešte o čosi lepšie kvalitu kádra, avšak hrá sa play-off, v ňom sa môže stať čokoľvek,“ uzatvára mladý forvard. 

 

zdroj: HK Martin

 

Zo zimného štadióna odchádzali smutnejší domáci hráči. Po vynikajúcich výkonoch v štvrťfinále prišla facka na úvod série so Spišskou Novou Vsou. Po zápase veľmi ťažko hľadal slová skúsený navrátilec do zostavy Ján Tabaček „Určite prevláda sklamanie, možno ani nie tak z prehry, ale z toho akým spôsobom prišla. Nemali sme žiadny náboj, takto sa v play-off nemôže hrať. Začalo to hneď prvým striedaním a pokračovalo po dobu celej úvodnej tretiny, v ktorej sa všetko rozhodlo,“ kriticky zhodnotil štyridsaťročný obranca, ktorý si v aktuálnom ročníku SHL pripísal iba šesť štartov. Po dlhej pauze zapríčinenej zranením sa ostrieľaný harcovník zapísal aj do listiny strelcov. „Absolútne ma to nezaujíma. Je semifinále a prehrali sme dôležitý duel, takže nejaký presný zásah absolútne neriešim. Potešil by ma určite, kebyže vyrovnáme, ale v tejto chvíli mi je to jedno,“ objasnil Tabaček. Martinu sa v aktuálnom ročníku na svojom ľade darilo. V stredu prehral v domácom prostredí len piaty duel. „Radosť a smútok po zápase trvá do polnoci. Ak nechceme mať v pondelok po sezóne, tak v nasledujúcom dueli musí nastúpiť iný tím,“ povedal bývalý reprezentant Slovenska. 

 

 

Negatívnejšiu úvodnú časť hry Martinčania v aktuálnej sezóne nemali. „Oni hrali presne tak, ako sme chceli od chalanov my. Začať sebavedomo, aktívne a s emóciami. Toto všetko bolo na súperovej strane, naopak my sme boli bez toho. To, že sa hrá play-off sme zistili asi v desiatej minúte druhej tretiny, kedy bolo vidieť aj svetlé momenty, žiaľ, to už bolo neskoro,“ zhodnotil kormidelník domáceho celku Miroslav Chudý. Martin síce v úvode prostredného dejstva inkasoval a vedenie Spišskej Novej Vsi bolo už päťgólové, avšak zvyšná časť duelu bola pomerne vyrovnaná. „V druhej dvadsaťminútovke sme mali správne emócie, vtedy sa dohrávali súboje, bolo vidieť nasadenie mužstva, avšak v závere sme sa vybíjali na niečom inom, niekedy hráči hrali s krvavými očami, čo nie je dobre,“ vidí pozitíva, ale i negatíva tréner „rytierov“. Domáci napokon podľahli svojmu súperovi v pomere 2:6. „Spišiaci dnes boli vo všetkom lepší, čiže aj výsledok je zaslúžený a odzrkadľuje hru na ľade,“ športovo priznal a ukončil svoju výpoveď Miroslav Chudý. 

 

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY