× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pred play-off s Danielom Gachulincom: Dáme do toho obrovské detvianske srdce!


31.03.2021

Pred začiatkom základnej časti by asi málokto očakával, že tím spod Poľany bude na jej konci umiestnený vyššie ako hokejové bašty, akými sú Trenčín či Košice. Detva zažíva historickú sezónu. Jeden cieľ je pre zverencov trénera Bokroša splnený, a pred tým druhým nám čo-to prezradil Daniel Gachulinec. 

 

 

Detva sa objavila v našej najvyššej hokejovej súťaži len pred štyrmi rokmi po nahradení tímu z Martina. Na lepšom ako desiatom mieste po základnej časti sa v Tipos extralige doposiaľ neumiestila. To sa však zmenilo v aktuálnom ročníku. „Na začiatku sezóny sme si stanovili cieľ - skončiť v prvej šestke, aby z toho bolo play-off. Naše mužstvo za tým šlo počas celej základnej časti. Nastali momenty, kedy to vyzeralo lepšie, inokedy zas horšie. Bojovalo sa až do konca a som rád, že sme napokon zvládli posledné ťažké zápasy, splnili prvý cieľ. S ním sa nechceme uspokojiť. Musíme zabudnúť na to, čo bolo. Pred nami je nová výzva,“ hovorí o úspešnej základnej časti obranca Detvy Daniel Gachulinec. Dvadsaťsedemročný bek hrá pod Poľanou takmer celú seniorskú kariéru. V aktuálnom ročníku patrí medzi piatich najproduktívnejších slovenských obrancov najvyššej súťaže. „Samozrejme, teší ma najmä tímový úspech. Čo sa týka osobného pohľadu, táto sezóna je asi moja najlepšia. Robí mi radosť vysoká dôvera, ktorú som dostával od trénera počas celej základnej časti. To sa odzrkadlilo na mojom ice-time. Hráčovi niečo také zdvihne sebavedomie a s tým prišli aj kanadské body, takže som za to rád. Ako som však spomenul, viac ma teší splnený tímový cieľ.“

 

 

Pred začiatkom súťaže prišiel do malebného mestečka na strednom Slovensku skúsený kormidelník Ernest Bokroš. „Môj subjektívny názor je, že príchod trénera Bokroša pred začiatkom ročníka bol dobrý krok zo strany vedenia klubu. Pominulé sezóny to v Detve nebolo až také striktné, teraz nám kouč nastavil nový herný systém a presné pravidlá, ktoré musia všetci dodržiavať. Takáto excelentná organizácia nám v predošlých sezónach chýbala. Taktiež prišli kvalitní legionári. Keď chce tím uspieť, musia sa skĺbiť viaceré faktory. Túto sezónu sa to podarilo, čím je na svete úspech v podobe azda najlepšej sezóny klubu,“ opisuje asistent kapitána Detvy. „Pár dní sme mali čas na oddych. Teraz sa plne pripravujeme na Poprad. Úvodné tréningy po menšej pauze boli náročnejšie, potom sme len dolaďovali detaily,“ prezradil Gachulinec. 

 

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

 

Vo vyraďovacej fáze sa stretnú „medvede“ s „kamzíkmi“. Počas základnej časti na seba narazili títo súperi v ligových zápasoch štyrikrát. Vo všetkých dueloch bol víťazný rozdiel najtesnejší, pričom trikrát sa muselo predlžovať. „Výsledky zo základnej časti nasvedčujú tomu, že by to mohla byť vyrovnaná séria. Uvidíme, aké to bude na ľade. Verím, že sa nám ich podarí zlomiť,“ praje si úspech odchovanec Považskej Bystrice. „Nebudeme si klamať - Poprad je v sérii s nami favorit. Má v kádri nejedného rozdielového hráča. My sa im môžeme vyrovnať tým, že budeme hrať organizovane. Nemôže nám chýbať ani bojovnosť, dáme do toho srdce, ktoré je v Detve obrovské. V každom zápase pôjdeme na dno našich síl. Musíme byť neustále pozitívne nastavení a veriť vo víťazstvo. Nemáme čo stratiť, môžeme len veľa získať. Preto ideme do play-off naplno, pripravení uspieť,“ motivovane dodáva na margo štvrťfinálového súpera. 

 

 

Na záver pridal Daniel Gachulinec odkaz pre všetkých verných fanúšikov detvianskeho hokeja.  „Pozdravujem fanúšikov Detvy. Samozrejme, mrzí ma, že nás nebudú môcť ísť podporovať priamo na štadióne. Veľmi by nám to pomohlo, ale situácia to, bohužiaľ, nedovoľuje. Dúfam, že nám budú držať palce aspoň takto - na diaľku. Budeme bojovať najmä pre nich.“

 

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY