× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pred play-off so Samuelom Hainom: Chceme potešiť našich fanúšikov


31.03.2021

Nové Zámky postúpili do play-off prvýkrát po trojročnej odmlke. Zverenci Gergelyho Majorossa obsadili v základnej časti deviatu priečku, no víťazná kvalifikačná séria proti Košiciam im otvorila brány do najlepšej osmičky. Pred štartom vyraďovacej fázy sme sa porozprávali s obrancom „býkov“ Samuelom Hainom.

 

Do bojov proti Košiciam nešiel klub z juhozápadu republiky v pozícii favorita, no kolektívne výkony podporené skvelým Kiviahom v bránke zabezpečili Novozámčanom postupovú radosť. „Z môjho pohľadu sme oproti Košiciam ukázali väčšie odhodlanie aj chcenie. Nastavenie našej mysle bolo na lepšej úrovni. V takýchto sériách rozhodujú detaily, a preto sme sa na nich snažili pracovať od zápasu k zápasu. Treba tiež podotknúť, že nám veľmi pomohol brankár, ktorý bol v každom stretnutí našou oporu,“ obzrel sa Samuel Hain za kvalifikačnými súbojmi. Neprekvapuje, že po postupe do hlavnej fázy play-off vládne v šatni Nových Zámkov dobrá atmosféra. „Nálada v tíme je veľmi pozitívna, pretože sa nám podarilo splniť obidva ciele, ktoré sme si stanovili – postup do predkola a následne aj do play-off. V posledných sezónach nám vyraďovacia fáza ušla vždy len o vlások, preto sme to chceli napraviť.“

 

V rokoch 2017 aj 2018 mali Nové Zámky za súpera v prvom kole play-off víťaza základnej časti, no a rovnako tomu bude aj teraz. Do cesty sa im postaví ambiciózny Zvolen, ktorý patrí medzi hlavných ašpirantov na titul. Partia okolo kapitána Juraja Juríka ale rozhodne nebude chcieť predať kožu lacno. „Nechceme sa pozerať na tabuľku a papierové predpoklady. Vieme, že Zvolen je veľmi silný na každom poste, avšak my sa momentálne vezieme na víťaznej vlne. Cítime určitú eufóriu, navyše, nikde nie je napísané, že by sme Zvolen nemohli potrápiť alebo aj poraziť. Do série ideme sebavedomí, ochotní pobiť sa jeden za druhého a spraviť všetko preto, aby štvrťfinále nebolo našou konečnou. Súper je pod veľkým tlakom, naopak, my môžeme len prekvapiť, a to považujem za našu najväčšiu zbraň,“ tvrdí bývalý juniorský reprezentant Slovenska. Novozámocké stretnutia proti Košiciam boli poriadne vypäté. Na ľade sa viackrát poriadne iskrilo, núdza nebola ani o pästné súboje. Môžeme niečo podobné očakávať aj od súbojov proti „rytierom“ ? „Nechajme sa prekvapiť. Je to play-off, každý chce dosiahnuť čo najlepší výsledok. Myslím si, že Zvolen je v porovnaní s Košicami hokejovejšie mužstvo, nebude si chcieť vybíjať toľko energie v šarvátkach. Pripravení sme ale na všetko,“ zdôrazňuje talentovaný bek.

 

zdroj: HC Mikron Nové Zámky

 

Nové Zámky vstupujú do play-off so zahraničným kormidelníkom, Gergelym Majorossom. Maďarský tréner prišiel na lavičku „býkov“ v januári, pričom treba povedať, že úvodné duely v novom pôsobisku mu veľmi nevyšli – z prvých deviatich súbojov pod jeho vedením prehrali Novozámčania až osem. Postupne sa však karta obrátila a Majorossova práca začala prinášať ovocie, ktorého doterajším vrcholom je postup do vyraďovacej časti. „Pri výmene trénera vždy trvá určitý čas, kým si mužstvo zvykne na nový herný štýl či spôsob vedenia. V našom prípade hrala rolu aj zmena jazyka, keďže komunikácia začala prebiehať výlučne v angličtine. Tréner Majoross priniesol nový štýl vnímania hry, my tomu hovoríme „bullshockey“. Dodalo nám to potrebné sebavedomie, ktoré nám viackrát pomohlo v kľúčových momentoch. Sústredenie sa na dlhodobejší cieľ sa nám vyplatilo, formu sme dokázali vystupňovať v správny čas,“ vyjadril sa Hain na margo prínosu trénera.

 

Postup do play-off môžu Nové Zámky považovať za slušný úspech. Okrem tímu sa darí aj samotnému Samuelovi Hainovi, ktorý zažíva najvydarenejšiu sezónu v seniorskej kariére. Vo svojom mužstve patrí k najvyťaženejším hráčom, vyniká dobrým korčuľovaním a slušne sa mu darí aj strelecky – viac gólov ako on dali v prebiehajúcom ročníku Tipos extraligy len dvaja obrancovia. „Z mojej streleckej formy mám veľkú radosť. V každom stretnutí trávim na ľade dostatok času, priestor dostávam vo všetkých herných situáciách. V súvislosti so strelenými gólmi by som však chcel zdôrazniť, že väčšina padla po nádherných prihrávkach mojich spoluhráčov, ktorí mi to naservírovali ako na zlatom podnose,“ pochválil tímových kolegov topoľčiansky rodák, ktorý nezabudol ani na fanúšikov Nových Zámkov. Tí podporovali mužstvo bez ohľadu na výsledky a postup do play-off je aj pre nich určitým zadosťučinením. „Našim fanúšikom by som chcel poďakovať za podporu, ktorú od nich počas prebiehajúcej sezóny dostávame. Stáli pri nás aj v momentoch, kedy sme ťahali veľmi dlhú sériu prehier – napríklad, pred odchodom do Miškovca nás prišli povzbudiť priamo pred autobus, hoci sa nám vtedy vôbec nedarilo. Túto podporu vnímame veľmi pozitívne a veľmi radi by sme ich potešili ďalšími výhrami aj v play-off. Je veľká škoda, že nemôžu byť s nami na štadióne, v domácich zápasoch by určite boli našim šiestym hráčom,“ uzavrel Hain odkazom pre novozámockých priaznivcov.

 

autor: Samuel Brecko | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY