× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Tvrdý úvod štvrťfinále. Prišli sme o Seiga a Hudeca, vraví Mikula


01.04.2021

Konečne sme sa dočkali štvrťfinále. Okrem Slovana a Nitry otvárajú svoju sériu aj Poprad s Detvou. Pohľad na ich vzájomné zápasy hovorí jasnou rečou - vyrovnanosť. Veď až trikrát sa duel po uplynutí riadneho hracieho času skončil nerozhodne. Play-off je ale iná súťaž a je veľmi náročné určiť, ako bude táto série prebiehať. Čo to načrtol otvárací zápas štvrťfinále Tipos extraligy.

 

Poprad dokazoval rolu mierneho favorita už od začiatku, do zápasu vstúpil lepšie a už po piatich minútach viedol o dva góly. „Prvá tretina bola z našej strany super, hrali sme to, čo sme chceli, k ničomu sme ich nepúšťali,“ spokojne zhodnotil vstup do stretnutia Handlovský. Detva hrozila najmä z protiútokov. „Kamzíci“ ešte spálili niekoľko dobrých príležitostí, no stav sa už nemenil. Do druhej tretiny vstúpil domáci celok, ako tradične, horšie ako ich súper. Na tejto skutočnosti sa zabáva aj dvojgólový Skokan. „Neviem, čo mám k tomu povedať, iba sa z toho smejem. Netuším, prečo je to tak, boli sme na to pripravení, ale aj tak sme to pokašľali. Vieme o tom, pracujeme na tom a zajtra to musíme zvládnuť lepšie. „Medvede“ už v siedmej minúte vyrovnali. Následne Podtatranci išli znovu do vedenia, no o tri minúty neskôr prišla odpoveď. Celok spod Poľany sa dostal späť do hry aj vďaka dvom presilovkám využitým na 100%. „Znova sme nakopli súpera individuálnymi chybami a ten to dokonalo využil. Dostali sme dva góly v oslabeniach, čo sa nemôže stávať. Pritom sme sa na to pripravovali,“ nešetril kritikou tréner Mikula. Dopomohli tomu aj zranenia dvoch popradských obrancov. „Bola je to jedna z hlavných príčin zhoršeného výkonu. Prišli sme o Seiga a Hudeca a v podstate sme hrali celú druhú tretinu na štyroch obrancov,“ reagoval lodivod domácich. 

 

zdroj: HK Poprad

 

O ďalšie štyri minúty mali domáci výhodu o dvoch hráčov, ktorú po sérii rýchlych prihrávok využili. Do tretej tretiny išli teda s jednogólovým náskokom, ktorý sa im darilo celý čas držať a v poslednej päťminútovke pridali ďalšie dva zásluhou Skokana a Haščáka.  „Každá prehra nás mrzí. Tá dnešná veľmi, pretože aj keď nám utiekol začiatok zápasu, výborne sme sa doň vrátili, vyrovnali, ale nechali sa zbytočne vylučovať a inkasovali počas dvojnásobného vylúčenia. V závere sme sa už tlačili dopredu, takže piaty a šiesty gól už neriešim.“ Zverenci trénera Mikulu sa po veľmi zaujímavom súboji ujímajú vedenia v sérii. „Je to psychická vzpruha, ale zajtra je nový deň, iný zápas, začína sa už o pár hodín. Hrá sa od 0:0, takže treba sa pripraviť a vstúpiť tak ako dnes. Sú silní a bojovní, ale my sa musíme sústrediť na svoju hru, prinútiť ich k chybám a tie sa snažiť využiť.“ 

 

Zaujímavosťou bola aj prítomnosť majiteľa detvianskeho klubu, pána Ľuptáka. „Ja som navrhol, aby išiel na lavičku s nami, pretože mal dištanc, bol dosť dlho mimo hokeja, tak som ho vrátil do diania,“ ozrejmil Bokroš. Podtatranci si ho veľmi dobre pamätajú z Detvy, kde muselo byť stretnutie prerušené a hráči s rozhodcami odišli do šatní a čakali, kým sa situácia vyrieši. „Ja som to nijako neriešil, vedel som, že tam je, ale bolo mi to jedno,“ vravel po zápase Mikula. Divadlo sa dnes ale nekonalo a pán Ľupták sa na rozdiel od inkriminovaného momentu správal slušne. Čacho s Bokrošom sa zhodli, že celý čas podporoval svoje mužstvo. „Celý čas nás burcoval, vie namotivovať, vie veľmi dobre ako na to. Snažil sa byť pozitívny, a keďže je temperamentný, tak nám dodáva pozitívnu energiu.“ Vývoj duelu je prísľubom do ďalších bojov. Prognózy sa naplnili a videli sme atraktívny a útočný hokej z oboch strán a znova sa o výsledku rozhodovalo až na samom konci. Okrem toho sme videli obetavý hokej z oboch strán, množstvo šarvátok a emócie by sa na ľade dali krájať. 

 

autor: Daniel Kopáč | grafika: Kristína Prievalská | foto v grafike: HK Poprad

PODOBNÉ ČLÁNKY