× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Róbert Džugan pred finále SHL: Pred Žilinou nemáme rešpekt!


06.04.2021

Len dva tímy Slovenskej hokejovej lige dokázali v aktuálnom ročníku vyhrať osem play-off zápasov. Už vo štvrtok (8. apríla) si zmerajú sily Žilina so Spišskou Novou Vsou v rámci prvého finálového duelu. Pred najdôležitejšími stretnutiami sezóny SHL čo-to prezradil Róbert Džugan.

 

 

Počas sezóny prišlo do tímu zo Spišskej Novej Vsi hneď niekoľko nových tvárí. Medzi nimi Marcel Melicherčík, Matej Češík či Jakub Černý. Do mužstva pribudli aj známi odchovanci - Peter Ordzovenský, Matej Giľák, ale aj Róbert Džugan. „Mal som ísť hrať do Ameriky, avšak vzhľadom na pandémiu sa to nepodarilo. Košice boli tá najlepšia možnosť na štart ročníka, ale hneď zo začiatku sezóny som nedostával dostatok príležitostí na ľade, kvôli tomu som prijal ponuku Spišskej Novej Vsi,“ v krátkosti sa ohliadol za začiatkom ročníka útočník Róbert Džugan. „Novejša“ napokon obsadila v SHL tretiu priečku po základnej časti. „Aj keď v decembri prišla menšia kríza - herný výpadok, kedy sme pár zápasov prehrali, cieľ, ktorý bol nastavený, sme splnili - budeme hrať finále.“

 

 

Vo vyraďovacej fáze súťaže sa tím z východu stretol s Levicami a Martinom. Kým v prvom kole šlo o jasnú záležitosť v podaní Spišskej Novej Vsi, proti „rytierom“ z Turca to zverenci trénera Mosnára nemali vôbec jednoduché. „Martin mal veľmi kvalitný tím, disponovali viacerými skúsenými hráčmi. V obrane boli hokejisti ako Tabaček či Cebák, naopak v útoku Špirko alebo Kukumberg. Papierovo to vyzeralo, že by mali byť favoritom série práve oni. Nakoniec sme však postúpili my. Hrali sme tímovo, bojovnejšie a treba povedať, že niekedy hralo v náš prospech aj šťastie, no to k tomu patrí. Myslím, že aj tréneri si svoju prácu odviedli na sto percent, keďže sa náš tím prezentoval výbornou taktickou hrou,“ opísal hráč prvej formácie „Novejši“, ktorý nazbieral v semifinále tri body za dva presné zásahy a jednu gólovú asistenciu. Po poslednom semifinálovom zápase na Spiši, v ktorom zvíťazili domáci 4:1, vypukla obrovská radosť. „Po postupe sme mali krátke posedenie s funkcionármi klubu. Ešte sa play-off neskončilo, práve naopak, teraz začína ten pravý boj. Po finále budú určite väčšie oslavy,“ ozrejmil Džugan, pre ktorého je to vôbec prvé seniorské play-off.

 

 

zdroj: hockeyslovakia.sk

 

Asi nikoho neprekvapuje, že do finále SHL sa v aktuálnom ročníku dostali Vlci zo Žiliny. Spišská Nová Ves si s nimi zmerala sily počas sezóny štyrikrát. „Mne osobne vyhovujú viac takéto náročnejšie zápasy s kvalitnejšími tímami. Viac ma to baví, je to lepší hokej. Počas základnej časti Žilina dominovala, no vo vyraďovacej fáze mali pár zápasov, ktoré neboli najlepšie. Nie nadarmo sa hovorí, že play-off je iná súťaž. Považská hrala veľmi nepríjemne. Možno prišlo aj k nejakému podceneniu. Dubnica mala kvalitný káder, doplnený o pár hráčov z Trenčína. To, že séria končila 4:0 pre Žilinu, bola možno náhoda, či šťastie. Pozeral som zápasy medzi Spartakom a Vlkmi, všetky boli veľmi vyrovnané. Po prvých dvoch stretnutiach by sa nikto nečudoval, keby Dubnica vedie 2:0, bolo to o šťastí, ktoré nakoniec mala Žilina. Kvalita je určite na strane Vlkov, dokazujú to počas celého ročníka, ale nemáme z toho rešpekt, pretože finále začína prvým zápasom,“ obsiahlo zhodnotil cestu Vlkov do finále odchovanec Spišskej Novej Vsi, ktorá si zahrá finále Slovenskej hokejovej ligy opäť po šiestich rokoch. „Žilina má kvalitný káder so skúsenými hráčmi. To isté sa však dá povedať aj o nás. Bude to vyrovnaná finálová séria. Rozhodovať budú detaily, možno presilové hry a oslabenia. Kto urobí viac chýb, prehrá. Základom bude bojovnosť, súdržnosť a hlavne srdce. Taktiež bude dôležité zdravie,“ hovorí talentovaný bývalý mládežnícky reprezentant. 

 

 

Finálové zápasy SHL sa budú musieť zaobísť bez prítomnosti divákov. „Dúfam, že nás budú fanúšikovia podporovať, sledovať zápasy a fandiť naplno. Treba byť fanúšikom aj vtedy, ak sa nám náhodou nebude dariť - nielen keď sa vyhráva. Pre nás je to náročné, hrať pred prázdnymi tribúnami, atmosféra určite chýba. Ľudia na štadióne sú šiestym hráčom na ľade. Cieľ, ktorý sme si nastavili chceme splniť najmä kvôli nim,“ odkázal na záver Róbert Džugan.

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY