× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Michalovce predĺžili zmluvu s trénerom, klub predstavil aj športového manažéra


13.04.2021

Vedenie HK Dukla Ingema Michalovce si poistilo služby hlavného trénera Tomeka Valtonena, s ktorým sa dohodlo na pokračovaní spolupráce aj pre nasledujúcu sezónu. V Michalovciach sa rozhodli obsadiť aj post športového manažéra. Na tejto pozícii bude pôsobiť Elmo Aittola.

 

Fín Tomek Valtonen prišiel do Michaloviec v polovici novembra minulého roka. „Líšky“ prevzal na ôsmej pozícii tabuľky, z ktorej sa mu ich podarilo vytiahnuť na konečné druhé miesto po základnej časti. S michalovskou Duklou zvládol štyridsaťjedenročný kouč aj prvé kolo play-off, čím splnil hlavný predsezónny cieľ Zemplínčanov v podobe postupu do semifinále. 

 

Z kuchyne najvýchodnejšieho účastníka najvyššej súťaže prišla aj informácia o posune v rámci klubovej štruktúry. Športovým manažérom sa stane Valtonenov krajan Elmo Aittola, ktorý doteraz pôsobil v Dukle ako videoanalytik. Funkciu športového manažéra si už tridsaťosemročný Aittola vyskúšal vo fínskom druholigovom klube TUTO Hockey. „Sme radi, že aj napriek tomu, že prebieha naša iba druhá extraligová sezóna, darí sa nám stále posúvať. To naznačuje že chceme robiť hokej v Michalovciach dlhodobo na vysokej úrovni a z toho vyplýva aj stanovenie si stále vyšších cieľov. Aj kvôli tomu dochádza k rozširovaniu štruktúry klubu a budovaniu nových pozícií, ktoré sú v profesionálnych kluboch už zaužívané,“ informuje oficiálny facebookový profil „líšok“.

 

autor: Samuel Brecko | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY