× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Nájazdy v semifinále sú úplná blbosť, hovorí po prehre Andrej Meszároš


14.04.2021

Ľudia, ktorí tipujú hokejové zápasy našej najvyššej súťaže, by mali upriamiť pozornosť na stretnutia medzi Zvolenom a Slovanom. V základnej časti sa stretli títo súperi celkovo v štyroch dueloch a až tri z nich skončili remízou 2:2. Preto asi nie je žiadnym prekvapením, že aj v prvom semifinálovom meraní síl pod Pustým hradom sme videli práve tento výsledok.   

 

Zvolen na svojho súpera vybehol hneď v úvode stretnutia. Domáci boli počas prvej dvadsaťminútovky aktívnejší a zadosťučinením za dobrý výkon bolo vedenie 1:0, o ktoré sa postaral premiérovým gólom v play-off mladý obranca „rytierov“ Michal Ivan.  „Bola to náhoda, že sa puk dostal ku mne. Nejako som to nakoniec trafil aj napriek tomu, že mi tam Mikko trochu zavadzal,“ opisoval moment, ktorý znamenal vedenie domácich, úspešný strelec. „To je jedno, kto strelí gól. Dôležitý je úspech tímu, hneď v prvom zápase sme dokázali vyhrať, aj keď po nájazdoch, no určite nám to pridá na psychike. Škoda zbytočných vylúčení, tomu sa treba vyvarovať,“ pokračoval Michal Ivan.

 

 Zápas sa predčasne skončil pre Milana Kytnára už v priebehu prvého dejstva. „O Milana Kytnára sme definitívne neprišli, no uvidíme, či nastúpi na najbližší zápas,“ načrtol tréner bratislavského Slovana Robert Döme, ktorému sa úvodná tretina zápasu až tak nepáčila. „Okrem prvej tretiny, sme odohrali solídny zápas. Vyzdvihnúť musím záver stretnutia, kde mužstvo ukázalo svoje kvality a silu,“ našiel pozitíva po prehre štyridsaťdvaročný kouč. Po druhej tretine bol stav vyrovnaný, pretože Harris využil zaváhanie Zuzina a prekonal brankára Rahma pri vlastnom oslabení. „Myslím, že play-off je o presilových hrách, v konečnom dôsledku aj v tomto prípade padli tri góly práve v nich – rozhodujú špeciálne formácie. Ak sú mužstvá disciplinované, je to úplne vyrovnané,“ uviedol kormidelník „belasých“. Tretia dvadsaťminútovka priniesla dva góly. Presné zásahy si rozdelili tímy bratsky a na kocke svietilo skóre 2:2. Nasledovalo teda predĺženie, ktoré však presný zásah neprinieslo. O víťazovi rozhodli napokon samostatné nájazdy. „Trestné strieľania sú vabank. Nechcem sa k tomu vyjadrovať, no v semifinále ligy to nie je fér ani pre jednu stranu. Podľa môjho názoru by sa malo normálne pokračovať v hre ďalej. Aj pre oko diváka je to asi krajšie, keď sa to dohráva na rýchlu smrť,“ vyjadril svoj názor Robert Döme“. „Prehru sme už teraz zahodili za hlavu, dôležité je sústredenie na ďalšie duely,“ pristupuje motivovane k nasledujúcim zápasom bývalý hokejový útočník. 

 

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

 

Do predĺženia poslal zápas skúsený obranca Slovana Andrej Meszároš. „V prvej tretine sme boli trochu zaspatí. Chvíľu náš tím doslova nehral. Napokon so pribúdajúcim časom na časomiere sa stupňoval aj náš výkon. Aj v predĺžení sme mali viacero príležitostí na skórovanie, bohužiaľ, gól nepadol,“ zhodnotil tridsaťpäťročný bek, ktorý sa predstavil aj počas samostatných nájazdov, keď ukončil piatu sériu. „Som drevený, mal som dať v gól. Bohužiaľ, ak rozhodujú nájazdy v semifinále, je to úplná blbosť. Musíme však rešpektovať pravidlá. Je to len prvý zápas. Treba dať hlavy hore a ísť ďalej,“ povedal Meszároš. 

 

V lotérii trestných strieľaní sa stal napokon hrdinom zápasu Mikko Nuutinen, ktorý prekonal brankára Parksa v druhej a šiestej sérii nájazdov. Tréner domácich zhodnotil one man show v podaní fínskeho útočníka takto: „My o Mikkovi vieme od začiatku sezóny, že v týchto fázach je na takéto veci naozaj výborný. Vie podržať puk a rozhodujúce situácie zvláda veľmi dobre.“ Zvolen si tak uchmatol prvé víťazstvo v semifinále. „Zápas ma nestál až toľko nervov, ako sa môže zdať. Kvalita bola na oboch stranách, sledovali sme výborný duel. Pri hre päť na päť bolo naše mužstvo lepším. Viera chlapcov do poslednej chvíle rozhodla, no aj napriek tomu sme vyhrali zaslúžene. Podstatné bude, aby sa mužstvo poctivo pripravilo aj na druhý vzájomný duel,“ povedal Peter Oremus. „V play-off sa hrá na štyri víťazstvá. Prvý krok so silným súperom je nesmierne dôležitý, my sme to zvládli, ale to, čo bolo v prvom zápase je už za nami, v tom nasledujúcom musíme byť ešte lepší, agresívnejší a bude potrebné sa vyvarovať chybám, ktoré sa nemôžu stávať,“ zakončil tréner HKM Zvolen.

 

autor: Patrik Ľuprák | grafika: Kristína Prievalská

 

PODOBNÉ ČLÁNKY