× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pred semifinále s Tomášom Vošvrdom: Hrali sme s nimi deväťkrát, vieme, čo od nich čakať


14.04.2021

Slovan a Zvolen svoju sériu už odštartovali, východniari ešte čakajú. Zajtra sa proti sebe ale konečne postavia a začne bitka nie len o finále, ale aj o východ. Pred úvodným zápasom sme si pre vás pripravili rozhovor so stabilnou jednotkou popradskej svätyne Tomášom Vošvrdom.

 

Tomáš Vošvrda už tretiu sezónu chytá za HK Poprad, kde prestúpil z druhej najvyššej nemeckej súťaže. Aj na jeho výkonoch je badať, že urobil správne rozhodnutie a cíti sa dobre na ľade aj mimo neho. „Cítim sa tu skvelo. Poprad je úžasné mesto s úžasným zázemím. Sú tu skvelí ľudia a cítime sa tu s celou rodinou ako doma. Dokonca premýšľame, že sa tu usadíme natrvalo. Neexistuje vôbec nič, čo by som mohol tomuto mestu vytknúť,“ vyjadril Vošvrda spokojnosť so svojím pôsobiskom v Poprade.

 

Minulý rok aj jeho zásluhou mierili „kamzíci“ vysoko, ale cestu im skrížila pandémia a potenciál celého tímu ostal nenaplnený. Kostra tímu ostala aj tento rok a už v lete avizovali, že idú dokončiť načatú robotu. „Sezónu zatiaľ hodnotím veľmi dobre. Hráme atraktívny a ofenzívny hokej, dávame veľa gólov a ľuďom sa určite veľmi páči. Analyzovať doterajší priebeh ale nemá až taký význam. Nejaké veľké hodnotenia prídu, až keď sa to všetko skončí,“ nechce predbiehať brankárska jednotka. 

 

Po vydarenej základnej časti vyzvali vo štvrťfinále Detvu. „Kamzíci“ boli síce jasný favorit, ale zverenci Ernesta Bokroša taktiež predvádzali skvelý hokej a očakávala sa vyrovnaná séria. Štvrťfinálové boje sa síce skončili výsledkom 4:0 na zápasy, ale herne to nebolo vôbec také jednoznačné. „Bol to náročný boj s veľmi ťažkým súperom. Detva nás preverila v každom smere. Bojovali a hrali až do poslednej sekundy. Napriek jednoznačnému výsledku to nebolo také jednoduché. Musíme im pogratulovať a zložiť veľkú poklonu nie len za túto sériu, ale aj za celú sezónu,“ uznal ochranca svätyne súperove kvality.

 

zdroj: Projekt Timeout (Miroslava Maťašová)

 

V semifinále podtatranci narazia na Michalovce, s ktorými odohrali netradične veľké množstvo zápasov. Oba celky majú obrovskú kvalitu a herne sa očakáva ešte väčšia vyrovnanosť ako vo štvrťfinále s Detvou. „Tento rok sme s nimi hrali už deväťkrát, takže sa navzájom poznáme, ale teraz to bude iné. Oba tímy majú obrovskú kvalitu v útoku a myslím, že obe mužstvá túto silu navzájom rešpektujú. Nebude to vôbec ľahké. Poctivo sa na nich pripravíme ako aj oni na nás. Ťažko povedať, čo by mohol byť rozhodujúci faktor,“ prejavuje rešpekt Tomáš Vošvrda. 

 

„Líšky“ a „kamzíci“ sú ale v rozdielnej situácii. Zatiaľ čo Popradčania ukončili svoju sériu v najkratšej možnej dobe, Michalovce hrali náročnejšiu a dlhšiu bitku proti Trenčínu. Narazia na seba teda oddýchnutý a rozohraný celok. Stretnutia nám možno ukážu, čo prospelo tímom viac. „Každá minca má dve strany. Na jednu stranu si hráč odpočinie a dolieči sa, ale na druhú vypadne zo zápasového rytmu. Ideme ale do semifinále a nemáme čas na premýšľanie o dĺžke pauzy. Musíme proste vyhrať štyri zápasy a postúpiť,“ jednoznačne prehlasuje brankárska jednotka.

 

Séria s Michalovcami bude mať špeciálny náboj aj preto, lebo pred aktuálnou sezónou tam prestúpil Samuel Takáč, dlhoročný hráč Popradu. Taktiež sa v tej minulej medzi týmito dvoma celkami uskutočnila výmena. Pod Tatry prišiel Mike Dalhuisen výmenou za Jána Ťavodu. „Sama mám veľmi rád. Je to bývalý spoluhráč a dobrý kamarát. Takisto je výborný hráč. Nijaké podpichovanie ale pred zápasom neplánujeme, všetci sa navzájom rešpektujeme,“ vyjadril sa na margo bývalého spoluhráča.

 

Podtatranská metropola je čoraz bližšie k vytúženému titulu. Ten ešte nezískali, takže cieľ je jasný. Proti sú ale ďalšie tri celky a skutočná skúška ohňom ešte iba začína. Vízia historického titulu je ale dosť veľkou motiváciou. „Tento sen máme všetci, celá organizácia. Vyhrať historicky prvý titul by bolo krásne, ale cesta je ešte dlhá a náročná. Ideme na to pomaly a s pokorou sa postupne pripravujeme od zápasu k zápasu,“ s pokorou hovor o majstrovských ambíciách.

 

Jediné čo im môže túto sezónu chýbať sú fanúšikovia. Tí sa na štadiónoch stále neukázali, ale šepká sa, že minimálne na finále by v obmedzenom počte mohli prísť podporiť svojich miláčikov. „Bez fanúšikov je to naozaj ťažké a veľmi mi chýbajú. Bolo by úžasné, ak by sa vo finále ukázali, ale aj keby nakoniec áno, tak my sa tam najprv musíme dostať. Takéto veci môžeme riešiť až potom,“ zakončuje Vošvrda.

 

autor: Daniel Kopáč | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY