× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pred semifinále so Samuelom Takáčom: Proti Popradu musíme byť disciplinovaní


14.04.2021

Hneď v druhej sezóne medzi ligovou elitou sa michalovským hokejistom podaril postup do semifinále play-off. V bojoch o finále bude súperom zverencov Tomeka Valtonena Poprad. Pred štartom východoslovenských derby zápasov sme sa porozprávali s útočníkom „líšok“ Samuelom Takáčom.

 

Michalovčania majú za sebou dramatickú štvrťfinálovú sériu proti Trenčínu. Tá sa natiahla až na šesť stretnutí, priniesla množstvo zvratov, no nakoniec sa favoritovi z východu predsa len podarilo potvrdiť svoju rolu a postúpil medzi najlepšie kvarteto. „ Séria proti Trenčínu bola veľmi vyrovnaná, stretli sa tímy preferujúce podobné herné štýly. Z môjho pohľadu sa hralo dosť takticky, chýb či prečíslení bolo minimum. Chvalabohu sa nám podarilo postúpiť,“ zhodnotil Takáč štvrťfinálové súboje. Prekonanie ťažkej trenčianskej prekážky je pre Michalovce veľkou psychickou vzpruhou. „Myslím si, že po psychickej stránke nás postup cez Trenčín veľmi posilnil. Vedenie nášho klubu pred sezónou deklarovalo, že cieľom je postup do semifinále. To sa nám podarilo a pre klub sme dosiahli historický úspech. Ako športovci však, samozrejme, máme tie najvyššie ciele,“ zdôrazňuje hráč, ktorý je v Michalovciach jedným z asistentov kapitána.

 

Ako sme už spomenuli, semifinálovým súperom Dukly bude Poprad. Oba tímy odohrali v prebiehajúcej sezóne už desať vzájomných zápasov – okrem šiestich ligových aj tri v Tipsport Kaufland Cupe a jeden prípravný. Prvé štyri z týchto stretnutí síce dopadli v prospech „kamzíkov“, v ďalších už ale bola bilancia vyrovnaná. „Sezóna je dlhá, počas jej priebehu sa veľa vecí zmenilo. Na začiatku ročníka bol Poprad vo výbornej forme, v zápasoch proti nám dominoval. Po príchode nového trénera sme zmenili určité veci a začali sme Popradčanov zdolávať. Súper si takisto prešiel ťažšími momentmi, myslím si však, že teraz sa už znovu dostal do dobrej fazóny,“ vyjadril sa dvadsaťdeväťročný útočník k vzájomnej bilancii a pridal aj svoj pohľad na to, v čom vidí silné stránky oboch tímov. „Najväčší pozor si treba dávať na popradské presilovky, ktoré sú veľmi kvalitné. Musíme byť disciplinovaní a nedať im šancu rozhodnúť zápasy v početnej výhode . My hráme dobre ako tím. Máme vyrovnané formácie, svoj systém, štruktúru hry. Musíme sa držať plánu a v tom môže byť naša najväčšia sila.“

 

zdroj: Projekt Timeout (Miroslava Maťašová)

 

Pre Samuela Takáča bude mať semifinálová séria poriadne špecifickú príchuť. Je totiž popradským rodákom aj odchovancom, v drese „kamzíkov“ strávil väčšinu doterajšej kariéry. Na Zemplín prestúpil pred začiatkom tejto sezóny. „S rodinou, kamarátmi aj susedmi predbehlo isté podpichovanie, so samotnými hráčmi som v kontakte nebol. Hrať proti Popradu je pre mňa trochu divný pocit, ide o určitú výzvu. Som však profesionál, aktuálne hrám za Michalovce a pre ne odovzdám maximum,“ uviedol na margo súbojov proti materskému klubu autor deviatich tohtosezónnych ligových gólov. Zaujímavé je, že jeden z nich strelil 17. januára práve proti Popradu, a to dokonca vo vlastnom oslabení. Spomínaným presným zásahom poslal Takáč svoj tím do vedenia 3:2, Michalovce napokon zvíťazili výsledkom 4:3 a dosiahli prvú sezónnu výhru nad „kamzíkmi“ v riadnom hracom čase. „Ten gól padol v období, kedy sa mi strelecky nedarilo, na presný zásah som čakal dosť dlho. V danom zápase som mužstvo najprv poslal mojím vylúčením do trojice, no možno práve to ma potom nakoplo. Gól ma, tak ako každý, ktorý dám, potešil, pomohol nám vyhrať tesný zápas,“ zaspomínal si na gólový únik počas popradskej presilovky.

 

Postup do semifinále vyvolal veľkú radosť medzi michalovskými priaznivcami. Tí sa snažia s mužstvom žiť v maximálnej možnej miere – viackrát ho prišli povzbudiť aj osobne k štadiónu. Pred odchodom na zápasy do Trenčína absolvoval klubový autobus „líšok“ okružnú jazdu po meste, počas ktorej mu fanúšikovia mávali z chodníkov či balkónov. „Našim fanúšikom by som chcel odkázať, aby sa bavili hokejom a fandili nám za každých okolností. Takisto aj to, aby rešpektovali kvality súpera a jeho priaznivcov. My sa budeme snažiť vyhrávať, aby sme našim priaznivcom robili radosť aj naďalej,“ uzavrel náš respondent. 

 

autor: Samuel Brecko | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY