× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Tri dôvody vypadnutia HK Dukla Trenčín


15.04.2021

Okrem Detvy, Nových Zámkov a Nitry bolo štvrťfinále play-off konečnou aj pre Duklu Trenčín. Zverenci Jána Pardavého podali proti favoritovi z Michaloviec kvalitné výkony, po prehre 2:4 na zápasy sa ale ich púť vyraďovacími bojmi skončila. V tomto článku sa pozrieme na to, čo mohlo byť hlavnými dôvodmi trenčianskeho vypadnutia.

 

Závery domácich zápasov

V základnej časti prehrali Trenčania s Michalovcami oba domáce duely, no vo vyraďovacej fáze sa určite hotovali túto bilanciu zmeniť. Stal sa však presný opak. „Vojaci“ podľahli „líškam“ vo všetkých troch prípadoch, a tak im nič platné neboli ani dva triumfy na východe republiky. Ako kľúčové sa v tejto súvislosti javia závery stretnutí na trenčianskom ľade. V zápase číslo tri strelili Michalovce víťazný gól v päťdesiatej šiestej minúte, štvrtý rozhodli v päťdesiatej druhej. Navyše, v oboch týchto dueloch sa domáci obrali o možnosť záverečného tlaku vylúčeniami v záverečných minútach. Aj šiesty duel stratili Trenčania v závere – Michalovčan Bartánus im strelil vyrovnávajúci gól v päťdesiatej šiestej minúte, aby potom počas predĺženia rozhodol o víťazstve a postupe východniarov. 

 

zdroj: Projekt Timeout (Kristína Prievalská)

 

Oslabenia a nedisciplinovanosť

Počas základnej časti sa mohol Trenčín popýšiť druhými najlepšími oslabeniami v lige, ubrániť dokázal vyše 87% súperových presiloviek. V sérii proti Michalovciam ale táto úspešnosť poklesla o vyše 10%. Na vylúčenia doplatila trenčianska Dukla najmä v prvom stretnutí, kde z ôsmich oslabení dostala gól až v štyroch, čo viedlo k tomu, že prišla o štvorgólové vedenie. Čo sa týka samotnej disciplíny, štvrťfinálový počet trenčianskych trestných minút sa od michalovského veľmi neodlišoval, Pardavého tím si ale zahral o osem oslabení viac ako „líšky“. Ako sme už spomenuli, problémom boli aj vylúčenia v momentoch, kedy potreboval Trenčín útočiť – v závere tretieho a štvrtého stretnutia pri jednogólovom manku.

 

Šírka kádra 

Už pred začiatkom štvrťfinále sme prízvukovali, že Michalovce majú jeden z najširších a najvyrovnanejších kádrov v lige. Ide o faktor, ktorý je v zápasoch play-off dosť podstatný. Dostatok hráčov na zaplnenie súpisky síce mali aj v Trenčíne, kvalitatívnou šírkou tímu sa ale predsa súperovi úplne nevyrovnali. Svoju rolu zohrali aj absencie dvoch dôležitých útočníkov – Mareka Hecla, ktorý sa zranil v prvom zápase kvalifikácie proti Banskej Bystrici a Juraja Bezúcha, ktorý bol súčasťou trenčianskej zostavy naposledy v predposlednom kole základnej časti. V prvých dvoch dueloch série sa navyše trénerský triumvirát Trenčína nemohol spoľahnúť ani na potrestaného Kruisa Reddicka. Treba povedať, že hlavne Hecl – so štyridsiatimi šiestimi kanadskými bodmi tretí najproduktívnejší hráč „vojakov“, svojmu mužstvu výrazne chýbal v dôležitých ofenzívnych momentoch. 

 

autor: Samuel Brecko | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY