× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TRIEDA A BIEDA #2


23.10.2018

Po tom, čo sme vám minulý týždeň priniesli prvú časť novej série článkov trieda a bieda sa v tipsportligovom poradí veľa nezmenilo. Tabuľke naďalej vládnu zvolenskí Rytieri, na ktorých sa doťahujú Oceliari z Košíc a tretia priečka patrí hráčom Nových Zámkov. Na spodku tabuľky vystriedal Žilinu medzi dvojicou maďarských tímov Liptovský Mikuláš, ktorého forma je hrôzostrašná. Poďte sa opäť s redakciou Timeoutsk pozrieť na to čo ponúkol minulý týždeň a nezabudnite si prečítať obľúbené zaujímavosti :)

TRIEDA

Spilar oslávil jubileum, Košice doma neporazené

Obľúbenec košických fanúšikov, krídelník Gabriel Spilar odohral v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži už vyše 800 zápasov! Pred Utorkovým súbojom proti Novým Zámkom mu tak vedenie Košíc odovzdalo plaketu a vyslúžil si aj ovácie domácich priaznivcov. Tridsaťsedemročný útočník je odchovancom košického hokeja. Na Slovensku si obliekol aj dres Zvolena, Bratislavského Slovana, Žiliny a v minulej sezóne si zahral aj v Liptovskom Mikuláši. Najviac zápasov však odohral na východe Slovenska, kde s Košicami získal tri majstrovské tituly. Po jednom pridal v drese Žiliny a pri pôsobení vo Zvolene.

Darí sa aj Spilarovým Košiciam, ktoré v uplynulom týždni odohrali tri domáce stretnutia, pričom z každého odchádzali ako víťaz. Východniarom to šlo ako v útoku, tak aj v obrane, čoho výsledkom je skvelé skóre 15:3. Čistý kontom sa v zápase s Novozámčanmi (4:0) blysol "Mr. Zero", Vladislav Habal. Stal sa tak vôbec prvým brankárom v sezóne, ktorý vygumoval tím z juhu Slovenska a nedovolil mu vsietiť ani jeden gól. Darilo sa aj prvej košickej formácií v zložení Haščák - Brophey - Nagy. Tí spoločne v dvoch zápasoch nazbierali 11 bodov. Za pozretie rozhodne stojí krásny 7. gól, ktorý sa zrodil po kombinácií prvého útoku v zápase s Detvou. Vyzdvihnúť však treba ja výkony Petra Kafku, Gabriela Spilara a skvelého Dávida Šoltésa.

 

Vojaci na víťaznej vlne

Do hernej pohody sa dostávajú aj hráči trenčianskej Dukly. Tí v minulom týždni získali maximálny možný počet bodov, keď najprv zdolali výber HK Orange 20 (5:0), potom doma v repríze minuloročného finále potešili svojich fanúšikov víťazstvom 2:0 s Banskou Bystricou a vydarený týždeň zakončili v Spišskej Novej Vsi, kde si poradili výsledkom 3:1 s Liptovským Mikulášom. Trenčania tak v troch zápasoch až dvakrát neinkasovali, a to aj napriek početnej maródke v obrane, kde chýba aj najväčšia defenzívna opora, Tomáš Starosta. Aj to bolo dôvodom posilnenia defenzívy. Vedenie Dukly siahlo do neďalekého Česka, odkiaľ z druhej najvyššej súťaže prišiel už v priebehu minulého týždňa Patrik Luža a v zápase s Banskou Bystricou sa predstavil už aj český bek Lukáš Kovář. Horúcou novinkou je aj príchod ďalšieho Čecha, Jána Nika. Ten by si mal svoju premiéru odbiť v zajtrajšom dueli proti maďarskému MACu. Po nie veľmi vydarenom vstupe do súťaže sa tak Trenčín konečne pomaličky rozbieha a začína nadväzovať na minuloročné výkony.

 

Martin Chovan - z Detvy až do reprezentácie

Kouč slovenskej hokejovej reprezentácie, pán Craig Ramsay spoločne s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom včera zverejnili nomináciu hokejovej reprezentácie na blížiaci sa nemecký pohár. Podľa očakávaní v nej nechýbajú ani tipsportligisti, ktorých bolo spolu nominovaných až desať. Kompletnú nomináciu hráčov našej ligy nájdete aj na našej Facebookovej stránke, tak ak ste ešte nevideli, neváhajte si ju pozrieť a budeme radi aj za vašu podporu :) Vo výbere sa objavili aj dvaja hráči HC 07 Detva - útočník Radovan Puliš a azda najväčšie prekvapenie obranca Martin Chovan! Ten začal sezónu vo veľkom štýle a rozhodne patrí medzi najväčšie opory Detvancov. Hráč, ktorý sa nebojí hry do tela, či dokonca zhodenia rukavíc si výborne počína aj pri podpore ofenzívy. Vo svojich 32-rokoch by sa tak dalo povedať že Martin Chovan doslova hokejovo zreje a má nábeh na svoju najlepšiu sezónu v kariére. Na pôsobenie obrancu Detvy v reprezentácií sa veľmi tešíme a držíme mu palce rovnako, ako všetkým tipsportligistom!

 

BIEDA

Najhorší zápas v kariére?

V zápase 13. kola pricestovali medvede z Detvy na východ Slovenska, kde si brúsili zuby na domácich Košičanov, ktorým chceli uštedriť vôbec prvú prehru, nakoľko Detvanci ešte nikdy Košice neporazili. Medzi troma žrďami tímu spod Poľany nastúpil od začiatku gólman Roman Petrík, ten sa však z brány porúčal skôr, ako sa očakávalo. Košičania vstúpili do zápasu veľmi aktívne, čo je pre ich domáce zápasy typický jav. V koncovke sa Oceliarom veľmi darilo a brankára Petríka vyhnali z brány už po dvoch minútach a štyridsiatichpiatich sekundách! Najprv rozvlnil sieť za jeho chrbtom útočník Šoltés a hneď tridsaťsedem sekúnd na to poslal Košice do dvojgólového vedenia mladý útočník Žitný. Tréner Turek hneď reagoval a do brány na margo Petríka poslal Dominika Riečického. Zápas tak tomuto brankárovi vôbec nevyšiel a prakticky si na neho v hre ani nesiahol, keďže obe strely skončili za jeho chrbtom. Rozhodne bieda...

Len podotýkame, že proti brankárovi Romanovi Petríkovi nič nemáme, prajeme mu čo najmenej takýchto zápasov! Zahanbujúca návšteva v Žiline a Budapešti

Žiaľ, nie vo všetkých tipsportligových mestách je záujem o hokej. Typickým príkladom sú domáce zápasy Žiliny a Budapešti v minulom týždni. V predohrávke 14. kola Tipsport ligy sa na zimnom štadióne v Žiline predstavil klub z Miškovca a cestu na štadión si našlo len 414 ľudí, čo je aktuálne jedna z najnižších návštev. Výkony Vlkov sú pri tom stále lepšie a pomaly sa odlepujú z dna tabuľky. Pravdu povedať, do Žiliny si fanúšikovia nevedia nájsť cestu už od začiatku tohoto ročníka, pritom hokej v Žiline vysel počas leta na vlásku a zachrániť sa ho podarilo len tak, tak. Naskytá sa však otázka - oplatilo sa?

Rovnako nízka návšteva padla aj v zápase MAC Budapešť - HK Poprad. Maďarský majster a nováčik Tipsport ligy nevstúpil do sezóny podľa predstáv, pohybuje sa medzi poslednými tímami a podpora neprichádza ani od fanúšikov. K tomu sa jedná o klub z hlavného mesta Maďarska a úradujúceho maďarského šampióna!

 

VIDEO: Potýčka Sládka a Ulrycha

Derby zápasy sa vždy nesú v duchu nervozity a rovnako tomu bolo aj v malom Podpoľanskom derby zápase medzi Detvou a Zvolenom. Výrazne to vrelo medzi dvojicou obrancou - kapitánom Jozefom Sládkom a českým obrancom v službách HKM, Petrom Ulrychom. Kapitán tímu spod Poľany vyzýval Čecha k bitke v zápase viackrát, najmä v tretej tretine. Ulrych túto výzvu odmietal a o bitku zrejme nejavil záujem. Všetko vyvrcholilo po konci zápasu, keď sa táto dvojica do seba pustila pri podávaní rúk. Dôvodom bolo údajne to, že útočník Detvy s číslom #24 Jozef Tibenský vystrelil na gólmana Tomeka po odpískaní. To sa nepáčilo Ulrychovi, ktorý žiadal od útočníka, aby sa ospravedlnil brankárovi. Toto nútenie nevoňalo kapitánovi Sládkovi a ten neváhal zastať sa svojho spoluhráča. Prikladáme video potýčky a budeme veľmi radi, ak nám svoj názor napíšete kamkoľvek uznáte za vhodné! :)

 

 

ZAUJÍMAVOSTI NA ZÁVER - v 14. kole sa vynikajúcou streleckou muškou prezentoval Filip Bajtek, ten vyslal v zápase proti Žiline tri strely na bránu a zaznamenal dva góly, čím dopomohol svojmu tímu k výhre 4:2 - Poprad zvíťazil v zápase s Nitrou prvýkrát v riadnom hracom čase od 6.12.2016 - Michal Valent musel kryť tento týždeň 40 striel, za svoj chrbát pustil len jedinú z nich.

PODOBNÉ ČLÁNKY